MeniuTV prezintă:

Primul canal TV despre cele mai bune restaurante din România: www.Meniu.TV .


joi, 15 octombrie 2009

Contabilii si Viata
Bourvil - Salade de fruits


La restaurantul "Chez Ginette" acum cateva zile, fiind impreuna cu niste amici, am remarcat ceva foarte bizar. Toti chelnerii si picolii aveau o mica lingurita in buzunarul camasii. Atunci cand a venit chelnerul sa ia comanda, l-am intrebat:
- De ce purtati toti o lingurita?
Mi-a explicat ca Ginette a cerut consultanta de la Andersen consulting, care, dupa cateva luni de analiza, a ajuns la concluzia ca lingurita este tacamul care cade cel mai des pe jos, la o frecventa de 3 lingurite/masa/ora. De atunci nu mai e nevoie sa alergi la bucatarie sa cauti o noua lingurita. Economia de randament de timp de lucru este estimata la 5,21%. Indicele satisfactiei clientului a crescut de asemenea cu 3,75%. Doua minute mai tarziu mi-am scapat lingurita pe jos si imediat chelnerul mi-a adus lingurita lui spunandu-mi ca el va lua alta la urmatoarea lui trecere prin bucatarie. Bravo Andersen!
Dar si mai curios, chelnerii aveau o mica sforicica care iesea un pic afara din slitul lor. Cand ne-a adus nota, l-am intrebat pe chelner la ce serveste acea sforicica.
- Ati observat corect, mi-a spus el cu voce joasa, Andersen Consulting a observat de asemenea ca am putea castiga ceva timp la toalete. Sforicica este legata in jurul penisului, deci il putem scoate fara sa il atingem si nu mai trebuie sa ne mai spalam pe maini, ceea ce reprezinta o economie
de apa si timpul petrecut la toaleta scade cu circa 7,39%.
- Si dupa ce l-ati scos, cum faceti sa-l bagati la loc fara sa il atingeti? - am intrebat.
- Ei bine, imi spune el in soapta, nu stiu cum fac altii... dar eu folosesc pentru asta lingurita...

4 comentarii:

  1. He he, asta-mi aduce aminte de o faza reala intamplata pe alte meleaguri, in care ospatarii purtau niste ochelarei din aceia de dormit. Daca prezinta interes, lemme know si-ti spun unde, cum si de ce ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Intr-un restaurant al hotelului Crown Plaza din Dubai, la un moment dat, toti ospatarii purtau pe cap, asa ca o bentita, niste ochelarei din aceia de dormit. Intrebat unul dintre ei de ce, prietenei mele care a intrebat i s-a raspuns ca motivul este ca pare atat de stupid si de ca nuca-n perete incat toata lumea va intreba de ce. Iar in acel moment ei vor raspunde clientilor curiosi ca in acea perioada exista o promotie la camerele de hotel. Deci, cu alte cuvinte, acel obiect ca nuca-n perete ajuta clientii restaurantului sa afle despre promotia din hotel. Acesta era modul in care o promovau.
    Trebuie spus ca datorita locatiei centrale a hotelului cu pricina, acel restaurant este foarte frecventat de clienti care vin acolo in fiecare zi la pranz.

    A inteles cineva ceva? :P

    RăspundețiȘtergere

Stan Patitul spune: