MeniuTV prezintă:

Primul canal TV despre cele mai bune restaurante din România: www.Meniu.TV .


vineri, 2 octombrie 2009

La CherhanaPrima vizita anul asta pe litoralul romanesc. Cu ceva retineri, dupa experientele - scurte - de anii trecuti. Si vesnica intrebare "unde mancam peste".

Intrebam, testam, cautam, cercetam si plecam. Spre Popasul Pescarului. Undeva pe malul marii. Insa ni se spune sec ca fara rezervare nu avem nicio speranta. Plecam mai departe, printre lacuri, campuri pline de ciulini, pe un drum pietruit cu o singura banda, trecem de niste oi plictisite si ajungem la Cherhanaua Club 23 (23 e sigur, pentru club nu bag mana in foc). Parcarea plina si aici si deja ne imaginam- morti de foame- ca o luam inapoi pe campii. Intram si auzim intrebarea...Raspundem incet ca nu si ne pregatim sa facem cale-ntoarsa. Insa doamna care ne intimpinase ne spune ca nu e nimic. Asta e, nu ii place sa refuze clientii, mai pune o masa.


Sa fie chefal, sa fie calcan, sa fie zargan, sa fie cu mamaliga si mujdei sau sa fie cu cartofi, sa fie icre de crap sau de stiuca, sa fie delicioasa paine prajita pe gratar, sa fie supa de midii sau sa fie niste rapane, sa fie si niste vin si niste placinta cu branza si stafide. Sa fie, pentru ca servirea a fost ireprosabila- chelneritele alergau la propriu, ca sa ajunga la toata lumea. Sa fie pentru ca preturile au fost neasteptat de mici. Sa fie pentru ca pomii din jur erau plini de casute pentru pasari. Si pentru ca trebuia sa mergi cu atentie ca sa nu calci pe flori.

Poate stiti cherhanaua, oamenii ziceau ca e deschisa de vreo 6 ani.
Si multumesc Ilincai. Daca nu ne trimitea la Popasul Pescarului, nu ajungeam la Club 23 :)


PS - cand ajungi in olimp la intersectia cu trei strazi (prima spre amfiteatru) o iei pe a treia, cea care taie calea ferata. si mergi pana vezi semn pe dreapta spre club 23 sau asa ceva. e un drum de tara, prin camp, nu e complicat deloc.

Maria Coman

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Stan Patitul spune: