MeniuTV prezintă:

Primul canal TV despre cele mai bune restaurante din România: www.Meniu.TV .


joi, 15 octombrie 2009

Restaurantul City Grill - La Ciorba Inainte, La Razboi InapoiCity Grill - centrul istoric, restaurantul unde timpul stă în loc


Jazz / Dave Brubeck - Take FiveDacă eşti prin centrul istoric al Bucureştiului şi nu ţi-e foame absolut deloc, o idee bună ar fi să mergi pe Lipscani până aproape dă în Victoriei şi să intri la City Grill. Pentru că până te servesc băieţii de acolo s-ar putea să ţi se facă foame. Dar primirea este frumoasă. Tipa de la intrare te salută voios, te conduce la masă şi te face să crezi că tot serviciul de acolo este la fel.

Nimic mai departe de adevăr! Nu intraţi decât dacă aveţi câteva ore bune de pierdut, un laptop la voi sau sunteţi narcoleptic şi puteţi trage un puiuţ mic de somn. În medie, primul fel de mâncare vine cam la jumătate de oră după ce l-aţi comandat iar următoarele cam la jumătate de oră după ce l-aţi terminat pe anteriorul.

Să zicem că ar fi explicabil pentru un fel de mâncare ce trebuie gătit pe loc, dar când comanzi o ciorbă, care, teoretic ar trebui să fie gata pe undeva pe acolo prin spate şi totuşi îţi creşte barba până apare pe masă deja e absurd. Şi nici explicaţia cu „sunt ocupaţi” nu ţine. De cele mai multe ori, minim doi chelneri rezeamă peretele de la bucătărie cu lehamite şi dezinvoltură de parcă asta ar fi principala treabă pentru care au fost angajaţi.


Partea ce salvează acest restaurant, însă, este mâncarea. Ciorbele sunt, după umila mea părere, unele dintre cele mai bune din oraş, (o recomand cu căldură pe cea de văcuţă, iar cea de afumătură e chiar delicioasă uneori, că, bizar, nu e mereu la fel). Salatele sunt aproximativ decente iar preparatele la grătar, specialitatea lor, sunt aproape perfecte.

Îl mai salvează şi categoria socială „fomistul sărac care acceptă orice şi aşteaptă oricât, numa’ să fie ieftin”, formată de obicei de corporatişti din zonă care vin să roadă două feluri plus desert la meniul de 19,99 lei. Din păcate de obicei pauza de masă nu le ajunge, din cauza serviciului lent, decât să miroasă ciorba, să lase banii şi să se întoarcă la muncă.


Însă cel mai bun prieten al dumneavoastă acolo va fi întotdeauna vinul casei. Ieftin şi decent, acoperă bine lungile perioade dintre felurile de mâncare. Sau ţine de foame când acestea nu vin deloc, pentru că chelnerii, probabil suferinzi de Alzheimer cu toate că-s tinerei, adeseori uită că ai comandat ceva, sau banalităţi precum desertul, care apare doar pe nota de plată.

Aşa că dacă nu vă deranjează să insistaţi mult, nu vă este extrem de foame şi aveţi o pernă micuţă la îndemână, pentru un nani între felurile de mâncare vă recomand cu căldură City Grill. Se mânâncă chiar bine când se mănâncă!

Radu Alexandru

6 comentarii:

 1. felciitari pentru recenzie. este foarte originala, neplictisitoare si se citeste cu placere. am fugit la masa.

  RăspundețiȘtergere
 2. sa-ti fie de bine. cand mai treci pe aici sa ne spui ce ai servit. :P

  RăspundețiȘtergere
 3. E unul dintre cele mai ieftine meniuri la nici 20 de lei.De exemplu la Rodizio este 37 de lei sub pretextul ca poti manca oricat doresti.Dar poti manca mai mult de o ciorba si o tocana?!?

  RăspundețiȘtergere
 4. @ george

  saptamana aceasta vei putea vedea o recenzie ampla referitoare la villa rodizio.

  RăspundețiȘtergere
 5. Din pacate servirea conteaza foarte mult....degeaba au mancare buna daca atitudinea personalului lasa de dorit.Nu o data mi s-a intamplat sa renunt la comanda pentru ca durata de asteptare trecea de 30 min timp in care mi se taiase pofta de mancare..

  RăspundețiȘtergere

Stan Patitul spune: