MeniuTV prezintă:

Primul canal TV despre cele mai bune restaurante din România: www.Meniu.TV .


marți, 13 octombrie 2009

Restaurantul Excalibur - cu Banana-n Sus



La ce te gandesti cand auzi cuvantul “medieval”? Eu personal, ma gandesc la turnire cu armuri, cavaleri, cai, la ospete cu halci de carne, muzicanti si la Artur cu Merlin.




De ceva vreme am descoperit ca exista un loc unde se intalnesc toate astea, la doar un minut de mers pe jos din coasta lui Kogalniceanu inspre facultatea de istorie. Restaurantul Excalibur sta ascuns in fatada veche a orasului, asa ca ar fi bine sa mergi cu cineva care stie unde este altfel risti sa treci pe langa usa si sa il cauti in zadar. Coborand in local esti intampinat de sabia cu acelasi nume, sta cuminte infipta in piatra parca asteptandu-si noul cavaler care sa ii arate lumea.




Hostesa imbracata ca o slujnica te conduce la masa cioplita grosolan in lemn, inconjurat de steaguri, de armuri si de muzica medievala - intri imediat in atmosfera din care esti scos foarte rapid de meniurile plastifiate care sunt ca o nuca in peretele de piatra al restaurantului.




Va recomand sa va duceti flamanzi la restaurant pentru ca portiile sunt imense chiar si in zilele proaste ale bucatarului, atunci cand primesti mai putin cartofi aurii si doar doua feluri de mujdei din partea casei fata de cele trei din zilele cu soare.


Ai face bine sa te speli bine pe maini inainte de masa din doua motive, dupa ce ai mancat risti sa nu mai intri in budele minuscule si pentru ca la fel ca in vremuri medievale singurul tacam pe care il primesti sunt cutitele care sa te ajute sa te bucuri de festin.


Daca mergeti ca porumbeii incercati “Ospatul din ajunul bataliei” recomandat pentru doua persoane: pulpe de pui, aripioare totul servit pe un pat de cartofi aurii care iti aduc aminte de cei facuti de bunica in ciaun, daca peste tot torni si mujdei, ajungi sa te lingi pe degete.


Daca mergeti in gasca va recomand sa alegeti “marele ospat al cavalerilor”: o combinatie de carne de pui asezonata cu porc, impletita cu cartofi prajiti, desi recomandata pentru 5 persoane, 7 persoane se pot satura lejer din platou.


Daca preferati peste, “s-a prins special pentru Maria Ta”: cod, merluciu, dorada sau pastrav, la alegere, patul de legume intregeste tabloul.


Sunteti sportivi si preferati vanatul, anuntati cu doua zile inainte pentru a se aduna gonacii si a va prinde iepure, caprioara, fazan sau chiar mistret.Daca dupa toate delicioasele bucate de mai sus va mai ramane si loc de desert, trebuie sa incercati “Globul vrajitoarei acoperit cu zapada”: doua galuste de gris atinse de lapte cu multa aroma de vanilie, totul aburind si acoperit cu inghetata si gem.
Ospatarii sunt enervanti de amabili la inceput, intrebandu-te din doua in doua minute daca mai doresti ceva, odata mancarea adusa dispar mai ceva ca dupa o noapte de dezmat.


Desi preturile sunt putin peste un restaurant obisnuit, intr-un Bucuresti unde platesti pentru cum arata mancarea mai mult decat pentru ravagiul care ti-l face cand iti atinge papilele gustative, la Excalibur merita investitia atat pentru carnavalul de mancare cat si pentru atmosfera diferita a restaurantului.



Ana-Maria (Sub)Marin



5 comentarii:

  1. Interesant... pacat ca este la vreo 370 km !!!... da m i s-a facut deja pofta de platourile cavalerilor !!

    RăspundețiȘtergere
  2. da parca mai buna este SAXOFONISTA de mai jos !! :)))
    ...e chiar din Evul nostru :))))
    ...si nici foame nu mai imi este ! HA..ha..HA

    RăspundețiȘtergere
  3. Ah, si în Evul-Mediu, când nu existau cartofi în Europa, nu se puteau varia garniturile?

    RăspundețiȘtergere
  4. @Antoaneta: good point!! :) Mai ales ca patatele ingrasa! :P.

    Imi dau seama ca stii si bancul cu mamaliga lui Mihai Viteazul! :)))))

    RăspundețiȘtergere

Stan Patitul spune: