MeniuTV prezintă:

Primul canal TV despre cele mai bune restaurante din România: www.Meniu.TV .


joi, 22 octombrie 2009

Ruby Tuesday - Romanian America
Supertramp - Breakfast in America

Vulpea nu-i mare amatoare de friptane imense alăturate cartofilor prăjiţi. Aşa că ideea cu American Food nu m-a dat niciodată pe spate. Cu toate astea, am ajuns de câteva ori în ultimii ani la Ruby Tuesday. Atât cel din Mall Vitan, cât şi cel de pe Bd. Decebal. Ştiam că preţurile sunt cam usturătoare, dar contrabalansau gustul savuros şi porţiile mari.


Săptămâna trecută am decis cu gagicul şi Iulia să le facem o vizită, pe Decebal. De la intrare m-a lovit un miros stătut, de local neaerisit. Foarte puţină lume la mese, ceea ce m-a făcut să îmi închipui că vom avea parte de serviciu rapid şi eficient. Ei, bine, greşeală. Domniţa care ne-a luat cu greu comanda părea foarte deranjată că trebuie să muncească, nu avea nicio idee despre diverse chestii din meniu. Ne-a adus cea mai acră limonadă din lume, iar la solicitarea noastră de a primi muuuult zahăr, ne-a adus pufăind fix 3 pliculeţe, să nu dăm Doamne fereşte în diabet.

Eu aş fi vrut o salată de la bar, dar la vederea legumelor atât de ofilite, înecate în zeamă proprie, am renunţat. Am comandat nişte spring rolls cu inele de calamar, Southwestern Spring Rolls adică rulouri cu pui şi spanac şi condimente, inele de ceapă (aveam noi amintiri foarte plăcute cu inelele astea) şi New Orleans Seafood, adică file de peşte alb cu creveţi, sos şi legume.


Mâncarea a venit aproximativ rapid, avea aspect frumos, dar ce s-o fi întâmplat cu porţiile??? Nu le pot caracteriza drept mici, dar cu siguranţă erau meschine. Spring rolls ok la gust, în schimb rulourile de pui şi spanac aveau un gust mult prea puternic de cardamon, încât nu se mai sesiza altceva. Inelele de calamar nu foarte rele, sosul de iaurt ok, cel de muştar cam insipid. File-ul de peşte cu creveţi şi sos n-a fost rău, dar foarte puţin, iar legumele păreau dintr-un meniu de spital, fără sare, fără gust, clar decongelate şi fierte puţin. Marea dezamăgire, în schimb, au fost inelele de ceapă. Cotropite de pane-ul cu multă făină şi apă, dar fără sare, fuseseră apoi sinucise într-o prăjeală cu gust dubios (probabil că uleiul se schimbă mai răruţ, că e criză). Ideea de ceapă dulceagă se pierduse pe drum.


Una peste alta, gustul general al mâncării ne-a dus cu gândul doar la produse congelate, în niciun caz ceva proaspăt, aşa cum se laudă domnii încă de la intrare. Nota de plată, în schimb, foarte eficient condimentată, ne-a cam stat în gât. Măcar aici sunt constanţi, preţurile sunt mult prea mari vizavi de calitatea mâncării, ca să nu mai spun de serviciu.

Am plecat foarte supăraţi, iritaţi, fără să lăsăm bacşiş, cu întrebarea care m-a lovit şi în alte locaţii: de ce dracu o cârciumă care a devenit faimoasă pentru ceva (în cazul Ruby Tuesday, porţii generoase şi mâncare foarte consistentă şi săţioasă) trebuie să futerisească partea pozitivă? Chiar toate cârciumile astea sunt folosite ca paravan pentru spălat bani de nu-i interesează că nu mai vine lumea decât din greşeală?


Concluziune: ţinând cont că mi-a fost greaţă când am ajuns acasă, deşi nu sunt gravidă şi linsesem şi cu mutră strâmbă jumătate de litru de limonadă extrem de acră, că a fost una din puţinele dăţi când mi-a părut rău de banii daţi, că m-a umplut şi de nervi figura chelneriţei mai acră decât limonada, Ruby Tuesday it’s a big NO! De evitat! Sau de recomandat la nesuferiţi şi duşmani. Mu-Ha-Ha-Ha !

Vulpea Gurmandizda

11 comentarii:

 1. nici america nu mai e ce-a fost......

  RăspundețiȘtergere
 2. Draga Vulpeo, postarea ta e perfect sincronizata cu vizita lu' nr. doi american, Biden, in Ro. Sa fie o coincidenta? ;) :p Sau voiai sa-i arati si lui cum se metamorfozeaza cei care raman prea mult pe aceste plaiuri? (in acest caz, Ruby Tuesday :D)

  RăspundețiȘtergere
 3. Gin tonic, mai ales de când patron e un arab :))) Cel puțin în cazul Ruby Tuesday :)

  Blonda, daaaa, ce coincidență paranoică de-a dreptul :)))))

  RăspundețiȘtergere
 4. Lia, eu de mult nu mai cred in coincidente, fie ele si paranoice =)))))). Muhaha!! :))

  RăspundețiȘtergere
 5. American Dining no contine în nici un caz spring rolls si nici la New Orleans nu se gateste asa (vezi jambalaya si cajun food). Ma tem ca în Bucuresti (aka România în general) nu prea vei avea ce sa comentezi de bine, din experienta mea. Mult snobism, calitate si servicii proaste, retete incorecte si greseli de ortografie.

  RăspundețiȘtergere
 6. antoaneto,cum le stii tu pe toate!cred ca esti cam nemaritata!

  RăspundețiȘtergere
 7. @ florin ->

  Ai vreun gand serios cu Antoaneta ?!? :P

  RăspundețiȘtergere
 8. @Ioan Castil Valeda - cred ca el e cam neumblat:) Si nu merita osteneala sa-i raspund.

  RăspundețiȘtergere
 9. @Antoaneta: N-ai cu cine, domne, n-ai cu cine!! Barbatii astia!! Oameni rai si invidiosi!! :P =)))))

  RăspundețiȘtergere
 10. Muahhaaahhaaaa, un fleac, l-ai ciuruit.

  RăspundețiȘtergere
 11. antoaneta se defineste ea insasi apriga.imi plac femeile aprige in conversatie si in pat.ce mai faci,antoaneta?

  RăspundețiȘtergere

Stan Patitul spune: