MeniuTV prezintă:

Primul canal TV despre cele mai bune restaurante din România: www.Meniu.TV .


vineri, 20 noiembrie 2009

Toamna la New York. Restaurantul New York



Aşa cum în vestimentaţie sunt adepta stilului casual-smart, adică nici prea la patru ace, nici prea sport, m-am bucurat tare mult să găsesc în Bucureşti şi restaurantul unde să mănânc în stilul casual-dining, nici prea sofisticat, nici prea banal. Aşa că atunci când nu am chef de arăbisme, ciorbe şi sarmale sau italienisme, merg la Restaurantul NEW YORK, unde pot alege pur şi simplu ALTCEVA. De cele mai multe ori mergem la locaţia din Aviatorilor, Str. Nicolae Caramfil 61A, unde spaţiul e foarte aerisit, liniştit, luminos şi poţi avea intimitate, cât şi confort (canapelele lor sunt în aşa fel încât îţi vine să tragi şi un pui de somn).



În a doua locaţie, la Plaza Mall din Bd. Timişoara, ajung mai rar deşi îmi e foarte aproape de casă. Chiar dacă nu e restaurant-de-mall, adică e un local separat de restul aglomeraţiei, cu spaţiu de fumători şi de nefumători, îmi place mai mult cel din Aviaţiei. Dar, oricare ar fi locaţia aleasă, două lucruri sunt la fel: serviciile şi mâncarea. Ambele foarte bune. Fetele şi băieţii care te servesc sunt amabili, zâmbitori şi, foarte important, au habar despre ce e în meniu şi îţi pot da unele sfaturi. Meniul vine foarte repede, la mâncare nu am aşteptat niciodată prea mult.


Un prim sfat: deşi nu foarte mari porţiile, cam toate mâncărurile sunt foarte săţioase, deci alegeţi cu grijă, nu vă aruncaţi şi la aperitive, şi la zeamă şi la fel principal, că nu veţi fi în stare să terminaţi şi ar fi păcat. Mai ales că au şi deserturi interesante. Aşa că cel mai bine ar fi, dacă mergeţi cu gagicu/gagica şi nu au probleme cu gustatul din farfuria lor, să vă luaţi anumite feluri la comun. Cum ar fi supa-cremă de ciuperci. Delicioasă!


Făcută din ciuperci adevărate, nu e supă la plic, vine acompaniată de smântână şi crutoane, care se pupă perfect. Bolul este mare, de-aia e bine să ai cu cine împărţi. Pentru cine nu are chef de supă, dar ar vrea un aperitiv, bruscheta cu carne slabă de peşte sau chicken quesadillas (piept de pui marinat, mirodenii şi tortilla) ar putea fi două alegeri inspirată.


Ca fel principal, ai de ales în funcţie de ce tip de carne preferi. Există Fajitas de pui sau de vită, alături de legume proaspete şi mai multe sosuri aromate şi picante (după gust), dar şi un şniţel foarte gustos de pui sau de vită pe pat de piure cu aromă de usturoi sau cotlete de miel în sos de vin.


Au şi câteva feluri de paste cu sosuri pe care nu le-am întâlnit în alte restaurante. Favoritele mele sunt pasta chicken Alfredo, cu pui, ciuperci, sos alb şi tagliatele cu ciuperci, brie şi sos de tarhon.


La capitolul salate, care la ce dimensiuni şi consistenţă au pot fi mâncate pe post de fel principal, eu mă dau în vânt după trei, şi anume: salata Teriaky, cu legume, piept de curcan şi un sos special după care mă înnebunesc, salata Caesar cu pui şi salata Madison, cu pui, roşii, brânză cu mucegai (care chiar e cu mucegai, the real deal, şi nu se zgârcesc când îţi pun în farfurie).


Ca o notă generală, ce îmi place foarte mult la mâncărurile de la New York sunt aromele, sosurile diverse şi mirodeniile de pe fiecare fel, eu fiind înebunită după gusturi specifice, puternice care încântă şi nasul şi papilele gustative.

De final, trebuie să vă povestesc puţin şi despre băuturi şi dulciuri. Când nu sunt cu maşina îmi place să beau un pahar de vin (ador locurile unde nu trebuie să iei o sticlă întreagă), altfel sunt setată pe frappe-ul cu caramel şi pe limonadă. Deşi ai putea spune că ce mare lucru poate fi la o limonadă, vă tentez eu să o încercaţi pe cea de aici, mai ales varianta cu lime. E ceva special. La capitolul desert, am două favorite: crème brulee cu Tia Maria şi cheese cake cu toping de fructe de pădure. Dar nu sunt de lepdat nici salata de fructe cu miere şi nuci sau tarta cu mere în foetaj şi îngheţată.


În loc de concluzie, restaurantul New York este pentru mine, gagic şi prieteni un loc plăcut, cu gusturi şi miresme altfel decât în majoritatea locurilor, cu porţii nu foarte mari şi preţuri nu chiar mici, dar cu mâncare săţioasă şi gustoasă care face toţi banii. Iar în Aviatorilor au nişte toalete foarte drăguţe, detaliu care pentru mine contează foarte mult. Că Vulpea bea lichide multe şi se spală des pe mâini. Enjoy!

Vulpea Gurmandizda

PS - Mai jos vedeti o "amintire" mai speciala a New Yorkului de peste Ocean ...

8 comentarii:

  1. Sosul teriyaki este de origine japoneza, inseamna de fapt sos de soia cu zahar si sake uneori, imi pare bine ca-ti place, si eu sunt mare fan :D In Japonia are mai multe intrebuintari nemaipomenite: somon la cuptor cu sos teriyaki sau, un mare favorit, yakitori: sunt ca niste frigarui, cu diverse carnuri (pui, porc, vita, ficat, etc), date prin sos teriyaki si puse pe gratar. An institution in Japan, exista localuri specializate pe asa ceva :)

    Uite si un link: http://www.flickr.com/photos/20396026@N00/2638466744

    Pfui, mi s-a facut o pohta ce n-am pohtit! :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Misaky, mă gândeam eu că așa o bunătate e japoneză :) Păi, eu sunt mare amatoare de combinații din astea acru/dulce, sărat/înțepător. O să încerc să fac și acasă și am grătare pe care să-l testez :D M-ai rupt cu poza aia :)))

    RăspundețiȘtergere
  3. ce misto era regina maria..avea o fata ciudata, inocenta

    RăspundețiȘtergere
  4. Da,faza cu regina m-a dat pe spate.Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  5. Aveam biroul in zona si stiu locul.
    Pe langa faptul ca e misto chiar au super mancaruri.
    Am papat o crema de brocolli cum rar mi-a fost dat sa gust :)
    Nu au preturile mari, sunt ok, in locatie.
    Am o singura nemultumire draga mea, trebuir sa ti-o spun...
    Ai comandat vreodata de la ei?Catering ma refer?
    Eu da...din pacate...
    E o diferenta de la cer la pamant.

    DACA cineva a comandat si a fost satisfacut...ma poate contrazice, nu ma supar.

    RăspundețiȘtergere
  6. Sabbra, catering nu am comandat, dar bine că m-ai avertizat :D Poate văd ce ai scris băieții de acolo și fac ceva în acest sens.

    RăspundețiȘtergere
  7. Pai, acesta este si rostul acestui blog, sa ne semnalam intre noi punctele tari sau slabe ale unor restaurante, implicit poate se si corecteaza unele deficiente daca intr-adevar le pasa de clienti. Unora da, altora ba ...

    RăspundețiȘtergere
  8. @karma si Florin Busu: Si cand te gandesti ca nici macar nu era romanca, era englezoaica... Dar a luptat pentru Romania cat a putut! Jos palaria! Indraznesc sa spun ca e irepetabila. (vorbeam de Regina Maria a Romaniei)

    RăspundețiȘtergere

Stan Patitul spune: