MeniuTV prezintă:

Primul canal TV despre cele mai bune restaurante din România: www.Meniu.TV .


joi, 10 decembrie 2009

Cum Mi-Am Luat Tzeapa de la Adi Hadean si Casa Latina !!!



Nu de mult ne anunta cu surle si trambite pe FaceBook amicul Adi Hadean ca va veni tocmai din Ardealul sau de bastina sa prezinte un show culinar in Bucuresti la Restaurantul Casa Latina.

Pentru cine nu cunoaste inca detalii despre cv-ul lui Adi, iata aici cateva lucruri despre cariera sa in gastronomie:
- la 7 ani facea prima tocanita;
- la 9 ani a ratat la mustata un incendiu (bomboane de zahar ars puse pe foc si iesit la joaca, fireste);
- la 19 ani invata sa faca pizza la Oaza Italiana, in Baia Mare;
- la 20 de ani vindea primele retete de pizza;
- la 25 de ani avea prima emisiune culinara, live, pe un post local tv din Baia Mare (a durat aproape 2 ani si jumatate, o ora pe zi, de luni pana vineri);
- la 26 de ani publica prima sa carte, "Sare si piper", o insiruire de povestiri gastronomice;
- la 27 de ani impartea un restaurant cu o persoana cunoscuta intamplator (sa nu faceti asta, ne sfatuieste el);
- la 30 de ani a devenit brand manager pentru linia de sosuri/mustar/dressinguri a unui mare producator din industria alimentara;
- la 32 de ani neimpliniti a renuntat la cravata si costum in favoarea vestonului de bucatar si de atunci e fericit! Gateste in Cluj Napoca, la Irish&Music Pub, doua ore in fiecare zi, cu mici exceptii. Filmeaza in continuare emisiuni culinare pentru TVR3 si gateste pentru evenimente, companii, prieteni si familie.


Intelesesem ca miercuri showul culinar va cuprinde un meniu ardelenesc cu palinca, pita, slana si gulas de vitel si porc aduse de la mama lor din Maramu, iar cel de joi va contine un meniu italienesc. Ambele la 49,9 lei de caciula (mai precis de gura). Asa ca am facut imediat o REZERVARE ONLINE pentru seara ardeleneasca, ora 20,00 - 2 persoane. Am optat pentru a rezerva pe net la EatOut.ro deoarece este comod, iar daca faci asta de 6 ori, a 7a oara mananci gratis ! :D

Dependenta s-a ocupat de intregul aranjament. Mersi, Dependento ! ;)


Asadar si prin urmare ne-am infiintat seara la 8 trecute fix 2 monstruleti pofticiosi la bunatatile ardelenesti. Cand am intrat la Casa Latina ne-am invartit un pic dezorientati pentru ca nu ne baga nimeni, din stafful restaurantului, in seama ocupati fiind cu clientii deja asezati pe la mese. Dupa vreo 2 minute, ajunsi deja in mijlocul salonului principal am fost preluati elegant de un chelner de la care am aflat stupefiati ca showul lui Hadean se va intampla, dar peste o saptamana, adica miercuri pe 16 decembrie si nu pe 9 cum credeam eu de distrat ce sunt. Eh, ce sa-i faci, asa sunt geniile, mai aiurite ... :P




Ne-am cam dezumflat la asemenea veste, nu stiam daca sa mai ramanem sau nu acolo. Si am ramas ! Si ca sa ne treaca dezamagirea am comandat cate o palinca, doar cu gandul la asta venisem, nu (era un frig afaraaaa) ? ;)


Si cat beam noi din palincuta (11 lei/50 ml) ce ne incalzea oasele, inimile si creierasii, am studiat si meniul bogat.


Tovarasa mea de ospat s-a oprit asupra unei portii de sarmale (11 lei) cu smantana (2 lei) si ardei iute proaspat (1 leu), iar eu am poftit la o portie de ficatei de pui brazilieni (16 lei) si un cartof copt cu kaiser si cascaval (7 lei).


Vinul casei nu aveau, astfel ca eu am cerut bere Peroni la draft (6 lei), iar doamna ce era cu mine o limonada facuta din lamai stoarse chiar atunci la bar (10 lei).


Inainte de a va descrie bucatele savurate in susurul unei muzici abia auzite in fundal astfel incat sa fie conversatia cat mai placuta, doresc sa va spun ca am intalnit aici un personal de 7 stele pe care nici macar la unul dintre cele mai cotate restaurante din Romania (Casa Capsa - 5 stele) nu l-am intalnit. Chelnerii parca levitau, nici nu-i auzeai cand veneau langa tine si cu o voce calma ca de psiholog te intrebau ce mai doresti sau luau imediat servetelul de hartie folosit sau un tacam devenit inutil pe masa.














Am mai intalnit o astfel de comportare si atitudine doar la stafful marilot lanturi hoteliere din strainatate care isi trainuiesc angajatii sustinut pentru a obtine astfel de rezultate. Felicitari acestor oameni care ne-au creat o seara de un confort incredibil intr-un Bucuresti foarte complicat in aceste vremuri pe care le traim. Drept pentru care atat lor cat si doamnei manager Sanda Jambu le dedicam melodia si dansul (pur latin) din finalul acestui articol.

Dar sa revenim la sarmalele noastre. :P Adica la minunile din farfurii.






Sarmalele in foi de varza au fost condimentate atat cat trebuie si lasate la cuptor numai bine sa nu se arda varza, dar sa se savarseasca compozitia de carne din interior. Am gustat si eu si mi-au amintit de zilele Craciunului ...


Ficateii de pui aveau printre ei fasiute de sunca presata suculenta si ciupercute delicioase, cat si un pic de usturoi cat sa le faca pe toate si mai savuroase.




Limonada fresh si berea la halba Peroni au mers minunat dupa cele descrise mai sus.




Si pentru ca nu puteam incheia seara fara un desert deosebit am finalizat cu o portie (pentru amandoi) de mere coapte cu miez de nuca, miere si scortisoara. Efect de OAU garantat ! :D




Ca si concluzie ce sa va spun - vom reveni oricand cu placere la oamenii fantastici de la Casa Latina (poate chiar de Revelion, unde meniul costa 99 de euroi si cuprinde bar liber si specialitati cu purcelus de lapte, curcan, peste, creveti etc.).


PS - Dacă doriţi să mergeţi la un restaurant din Bucureşti şi vreţi să primiţi din partea casei o surpriză în valoare de 10% din ceea ce aţi consumat, faceţi rezervarea GRATUIT la tel. 0744.915.175 sau 0734.201.275, fie că este o ieşire în 2 sau o mega-petrecere; veţi fi totodată sfătuiţi GRATUIT să faceţi şi alegerea cea mai bună de restaurant sau de meniu !



PS 2 - cea mai tare faza este ca am gasit in finalul meniului de la Restaurantul Casa Latina scris ca isi rezerva dreptul de percepe taxa de dop, 15 lei pentru sticla de vin si 100 de lei pentru una de tarie (whisky, cognac, vodka, gin, palinca etc.);


ni s-a explicat ca asta presupune ca poti veni acolo cu amicii cu o sticla de bautura de acasa (ca sa scapi de gura nevestei), iar ei iti pun la dispozitie pahare, gheata, muzica sau o toaleta foarte curata, si nu in ultimul rand un staff extraordinar - merita sa-i platiti pe ei decat sa irositi banii la psiholog ... :P



10 comentarii:

  1. Eu sper să veniți și pe 16 ori 17 :-)

    RăspundețiȘtergere
  2. Eh, ce sa mai zic acum, cu placere, Blondule! :))))

    RăspundețiȘtergere
  3. @ hadean

    Maine plecam din Bucu. Daca revenim in timp util nu vei scapa de comentariile noastre de soacra tanara si vaduva ! :)))))))

    RăspundețiȘtergere
  4. inteleg ca in afara de absenta unui hostes la intrare restul a fost perfect.ma duc si io sa vaz shoul!am auzit ca si-a anuntat prezenta si magda bistriceanu!!!......

    RăspundețiȘtergere
  5. Mă şi speriasem, schimbă, bre, titlul, că induci oamenii în eroare :D Sper să ajungeţi măcar voi la show-ul lui Adi, că eu tare aş vrea, dar din păcate sunt cu alte probleme urgente de rezolvat săptămâna viitoare. Oricum, am notat în carneţel să încerc şi eu câciuma asta.

    RăspundețiȘtergere
  6. @ lia

    Stii tu vorba aceea ca daca nu eram asa buni am fi fost jurnalisti ... :P

    RăspundețiȘtergere
  7. Titlu demn de click punct ro sau cancan ro

    RăspundețiȘtergere
  8. Titlu demn de click punct ro sau cancan ro

    RăspundețiȘtergere

Stan Patitul spune: