MeniuTV prezintă:

Primul canal TV despre cele mai bune restaurante din România: www.Meniu.TV .


sâmbătă, 9 ianuarie 2010

Ciorba AC/DC si puiul Iron Maiden rock the Pub of Jack



Să te întorci la muncă după sărbători şi revelion, pe ger şi polei, este echivalent cu o lovitură de ciocan în moalele capului. Părerea mea. În nefericirea mea, am ieşit în griul şoselei Cotroceni să caut o sursă de mâncare. Fix pe partea cealaltă de drum, mă loveşte peste ochi o siglă cunoscută: gastro-pub THE JACK !


Mă năpădesc brusc amintiri: rock, beţii, dansuri pe mese, şpriţuri de vară, rock. Faimoasa cârciumă a roackerilor s-a mutat de pe Griviţa în Cotroceni?! Iţesc ochii de vulpe şi zăresc la intrare şi un afiş cu Meniul zilei. Măi, să fie pălărie! Asta ce-o mai fi? Traveresez suspicioasă, dar şi curioasă foc.


Noul The Jack este tot în subteran (apropo, ador casele vechi care au ditamai subsolul, numai bun de făcut cârciumi în el) şi arată exact aşa cum îmi aminteam. Cu postere, chitări pe pereţi, machete de motoare pe bar şi mese personalizate cu desene şi nume de trupe.



Ba chiar şi mirosul combinaţie de aer închis de subsol, cu urme de tutun şi alcool era acelaşi. Nu extrem de deranjant, dar trebuie să recunosc că nici neapărat foarte plăcut. Dar să sperăm că vor lucra la treaba cu aerisitul.


Mi s-a fărut haios că la ei mesele nu sunt numerotate, ci fiecare masă are meniul cu poza unei trupe anume, astfel că nu există masa 1 sau 5, ci masa AC/DC, masa Iron Maiden sau masa The Doors. Din simpatii personale, eu am stat la Metallica.


Fiind abia ora 12 jumate la prânz, nu mi-am permis să-mi iau 100 de votcă, dar am comandat un cappuccino. Corect, tare, fierbinte. Dar am studiat cu atenţie şi lista de alcoale, nu se ştie niciodată când stau peste program la muncă, nu? Din ce m-ar interesa pe mine, am retinut: Tequila Camino Gold (30 ml) 8 lei, votca Finlandia (50 ml) 8 lei, Jack Daniels (50 ml) 10 lei, Havana Club (50 ml) 8 lei, Jagerrmeister (30 ml) 9 lei. Vinurile se învârt între 23 şi 26 de lei, iar berea (sincer, total neinteresantă pentru mine) între 4 şi 7 lei.


Dar să revenim, eu venisem cu alt scop. Mahmură de la atâtea sarmale şi carne de porc, aveam ceva fantezii cu zeamă şi ceva pui. Am comandat pentru început o ciorbă de pui cu legume (5 lei). Cu smântâna alături. Am întrebat imediat dacă bucătarul e ardelean. „Cum ţi-ai dat seama?” Păi, ciorba e foarte groasă, nu-i acrită cu borş, ci cu zeamă de varză şi are tarhon. Ca la mama acasă! Bolul era adânc şi plin, deci m-a cam dovedit.


La felul doi am comandat o tigaie picantă de pui cu piure de cartofi (13+3 lei) şi salata recomandată de castraveţi muraţi cu ciuperci, mărar şi smântână (4 lei). Piureul l-aş fi dorit ceva mai tare, dar puiul şi salata au fost o nebunie! Se ştie că nu poţi aştepta mari revelaţii de la un piept de pui fad, dar când e în combinaţia cea potrivită, poate fi extrem de gustos. Ceea ce s-a întâmplat acum. Sosul de roşii avea ceva ceapă şi usturoi, dar şi o anume dulceaţă şi arome de la tot felul de ierburi (cimbru, busuioc, rozmarin). Aproape că am lins, la propriu, farfuria. Combinaţia de castraveţi muraţi cu ciuperci, mărar şi smântână, de asemenea, foarte bună. Răcoroasă, proaspătă, a tăiat din sărăciunea castraveţilor.


Bucuroasă de descoperirea făcută, mai ales în condiţiile în care, în zona biroului nu avem multe alte opţiuni, am dus-o a doua zi şi pe o colegă. Care s-a arătat foarte încântată de aerul de pub englezesc al locului, ea neavând ca mine background rock. Am văzut-o bâţâind din picior la câteva din piesele de fundal (un pic de Rolling Stones, un pic de Iris, o idee de Hendrix), puse în surdină pentru ora mesei de prânz. Nu am mai comandat zeamă de data asta,


dar am testat puiul Deep (Purple) cu ceapă, usturoi şi ciuperci (13 lei), alături de piure (data viitoare încerc cartofii ţărăneşti) şi varză acră cu boia şi mărar,


iar colega pui gratinat cu şuncă şi caşcaval (14 lei), alături de salata de castraveţi cu ciuperci şi smântână. Ca şi în ziua precedentă, cuvintele de final au fost gustos şi săţios, deşi porţiile nu sunt exagerat de mari.



Am aflat că zilnic se serveşte de la 11 şi micul dejun (normal, de la 11, că nici un rocker care se respectă nu se dă mai devreme jos din pat), iar meniul zilei, compus dintr-o zeamă şi un fel doi (şniţel cu cartofi prăjiţi, tocană de ciuperci, etc) este 14 lei, cu ceva reducere pentru studenţi.


Per total, The Jack este un loc fără mari pretenţii pentru cei care gustă genul de pub cu muzică (în unele seri chiar live) rock, papa bun şi băutură ieftină, dar şi ca alternativă mult mai gustoasă la şaorma de la colţ, în pauza de masă de la serviciu.

So, long live rock&roll! Asezonat cu o ciorbă şi-o tocană pe măsură. Enjoy!



In incheiere, dar nu in ultimul rand, Vulpea Gurmandizda iti aminteste sa-ti iei bilete (se dau si in rate) la extraordinarul concert al gagiilor de la AC/DC din luna mai (daca n-o fi iar vreo tzeapa) !

PS - si nu uita ca iti poti face REZERVARE ONLINE si poti manca gratis la restaurantul preferat ! Vezi AICI cum anume, e simplu.

7 comentarii:

  1. si toaleta cum este?eu am un fix de pe cand eram mica si se carau parintii cu olita mea preferata peste tot prin concedii,indiferent ca stateam la cort sau la hotel.:)

    RăspundețiȘtergere
  2. f tare! Nu stiam ca Jack-ul are si mancare acum. Si eu am amintiri confuze de pe vremea cand eram mare rocker E de incercat. Mulmumesc de pont!

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu's curios cum se impaca activitatea in domeniul alcool/rock this joint cu aia cu papa...ca si eu ma gandeam la un moment dat ca mi-ar conveni ceva in zona asta :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Dona, uite că nu am ajuns la budă, dar promit să revin cu amănunte. Ţine aproape! :D

    Anonim, cred că toţi avem ceva amintiri confuze :)) Se dreg cu ciorba :D

    RăspundețiȘtergere
  5. Misto ideea cu denumirea meselor si-a felurilor de mancare :) Am auzit si eu ca s-a reinventat barul insa n-am avut curiozitati ...pana azi.
    O sa trec si eu pe la ei, mai mult ca sigur :)
    Au cumva masa Cradle Of Filth? and the "possesed chicken"?
    or Satanic Salad?
    =))

    RăspundețiȘtergere
  6. Mircea, tocmai asta e ideea, că nu se pupă deloc rău :)

    Sabbra, nu știu de masă, dar un pui posedat și abuzat de ardei iute cu siguranță se găsește :))

    RăspundețiȘtergere
  7. Stiu sigur ca nu voi ajunge p'acolo...insa mi-a placut doar din prezentarea ta atmosfera locului...Si eu as fi stat tot la masa Metallica, fara mancare, doar cu o tarie si o cafea.
    Doresc localului multi consumatori!
    Tie, Lia, o zi cat mai frumoasa!

    RăspundețiȘtergere

Stan Patitul spune: