MeniuTV prezintă:

Primul canal TV despre cele mai bune restaurante din România: www.Meniu.TV .


miercuri, 6 ianuarie 2010

Royal Oak - Pubul de la Gara WindsorVizita la castelul Windsor ne-a deschis apetitul. Am intrat într-unul dintre zecile de pub-uri/restaurante din Windsor (cred că asezarea trăieste în mare parte de pe urma turistilor care mănâncă aici). De fapt, am intrat în cel pe care pusesem ochii încă de la iesirea din gară. Se cheamă Royal Oak (Stejarul Regal). Emană un aer de crâsmă de târg, probabil tocmai asta m-a atras. Ne-am asezat la o masă pentru doi, am cerut meniul, ne-am decis si am mers să comand la bar (masa are un număr pe ea, ca în multe pub-uri din Anglia, dai comanda, plătesti, lasi numărul mesei si esti servit cu tot ce ai cerut). Băuturile au venit repede, mâncarea în 16-17 minute (ceea ce e destul de bine, localul nu era tocmai gol). Eu am cerut rib eye steak, Raluca a luat piept de pui la grill (ambele din lista de specialităti traditionale). Ambele feluri au venit cu cartofi prăjiti (din cei făcuti în casă), sos (sosuri diferite) si o salată din crudităti, cu dressing cu tot.

Asa arată localul, văzut de pe strada care coboară de la castel.


Când iesi din local vezi micuta clădire a gării Windsor&Eaton Riverside.


Dar, decât să iesi e mai bine să intri.


Am deschis cu o bere, desi nu prea beau bere iarna. Era păcat să o ratez, mai ales că-i brewed in Dublin.


Friptura mea, din carne din vită, maturată 21 de zile, făcută medium, scăldată într-un sos brun, cu piper negru din belsug, a fost excelentă. Fragedă, suculentă si foarte gustoasă. A meritat 13 lire (sunt putine locuri în România în care găsesti vită gătită decent la banii ăstia).


Raluca a mâncat tot-tot pieptul de pui la grill (făcut pe grătar cu cărbuni, ca si vita) si îmbrăcat într-un sos cu gust de fum (nu afumat accidental, ci afumat intentionat, cu fum nobil, din lemn de esentă tare). A costat 9 lire si jumătate.


Ne-am luat rămas bun de la Royal Oak cu un zâmbet pe buze. Recomand experienta aceasta, dacă aveti ocazia să ajungeti în Windsor. Puteti afla mai multe detalii despre local de AICI.


Adi Hadean

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Stan Patitul spune: