MeniuTV prezintă:

Primul canal TV despre cele mai bune restaurante din România: www.Meniu.TV .


joi, 11 februarie 2010

Restaurantul Dorna - in Atena pe Stanga :)



Romanii, in general, si moldovenii, in special, care au luat drumul strainataturilor mai de voie, dar mai mult de nevoie, ajungand sa se stabileasca pe meleagurile insorite ale vechii Elade, azi Grecia atat de incercata de belelele crizei economice, deci concetatenii nostri grecificati ce trec prin Atena si doresc sa-si aminteasca de ceea ce au vrut sa uite - o pot face pe unul dintre bulevardele largi (Aharnon 408, Ag. Elefterios)ale metropolei, printre blocuri de beton si sticla, trecand pragul unei carciumi 100% romanesti, RESTAURANTUL DORNA



Bacauanul Ionel Galbenita a venit in 1996 in Grecia, mai precis in Corfu, unde a muncit de dimineata pana seara fara a face mofturi, a pus ban langa ban sperand ca odata sa-si intemeieze o familie si o afacere care sa il scoata din regimul acela de cvasi-sclavie.


In 2005 a cunoscut-o pe Adina, actuala sa sotie, si au decis impreuna sa paraseasca insula Corfu pentru capitala Atena. Aici, in 2006, au intentionat sa deschida un supermarket cu marfa exclusiv romaneasca, insa gandul asta i-a parasit destul de repede intrucat mai exista unul (Moldova) al carui proprietar avea o mare putere financiara si si-au dat seama ca nu-l pot concura. Astfel ca au ajuns la concluzia ca o afacere buna ar fi un restaurant 100% romanesc - personal, amenajare, meniu.


Bacauanul si-a implinit visul.

Pentru spatiul inchiriat platesc 1.500 de euro lunar. In 2009 au avut acelasi profit ca si cel din 2008, peste 150.000 de euro, cu toate ca au deschis inca un restaurant in portul Pireu, dar din lipsa de clienti au trebuit sa-l inchida. In Atena, din 7 restaurante romanesti mai sunt doar 2. Cum au reusit sotii Galbenita ?


Ionel Galbenita spune ca restaurantele care s-au inchis nu au facut-o din cauza crizei, ci din cauza conationalilor romani scandalagii. In schimb pentru a se evita asta, la Restaurantul Dorna s-a selectat clientela inclusiv prin faptul ca nu se serveste bautura (romaneasca) fara mancare (tot romaneasca) - Tochitura (7,50 E), Sarmale (6,00 E), Mici (5,50 E), Peste Prajit cu Mamaliguta si Mujdei (7,20 E), Peste la Gratar (12,60 E), Fudulii (3,50 E), Pulpe de Pui (5,80 E), Mancarica de Cartofi (6,60 E), Branza cu Smantana (3,00 E), Ciorba de burta (5,20 E), Ciorba de vacuta (5,00 E), Ciorba de Fasole cu Afumatura (5,40 E), Ciorba Radauteana (5,40 E), Ciorba de Pui sau de Perisoare (4,80 E)etc.



Daca ajungeti in Atena si vreti sa-i cunoasteti pe Adina si Ionel Galbenita, sa mancati o tochitura moldoveneasca si sa udati masa cu un vin de Cotnari sau Murfatlar, sunati mai intai sa va rezervati o masa la tel. 210.211.11.04 . Pofta Buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Stan Patitul spune: