MeniuTV prezintă:

Primul canal TV despre cele mai bune restaurante din România: www.Meniu.TV .


miercuri, 10 februarie 2010

Viscol, Baiadere si Frauda la Opera RomanaDuminica era o seara viscoloasa, chiar ... taifunoasa, de iarna siberiana, deci numai bine de plecat la plimbare prin capitala noastra europeana.


Si cum aveam nevoie si de o destinatie precisa, am ales Opera Nationala Bucuresti !


Era o seara aniversara, in cinstea balerinei Roxana Colceag a fost programat baletul BAIADERA (balet in 2 acte de Ludwig Minkus,coregrafia Marius Petipa). Daca veti cauta pe Google imagini cu aceasta doamna nu veti gasi. Hmmmmm ... Cu toate ca are o cariera de exceptie cu nenumarate premii si turnee in lume ... O fi avand macar o geanta Vuitton ? Cre ca nu ...


Spectatori de toate varstele. Si biletele sunt pentru toate buzunarele. De la 7 lei la 65. Pentru ca e aniversare, daca era o seara obisnuita preturile ar fi inceput de la 5 lei.


Eu am luat bilet de 7 lei lei si am stat pe un loc de 65. Am fraudat Opera Romana ! M-am autodenuntat ! Ca mine a facut majoritatea ... :P


Dar aceasta nu a fost singura fapta ilegala savarsita, am mai facut si poze cu toate ca nu era voie - de aceea nu sunt foarte clare, eram fotoreporter in clandestinitate ! ;)


Interiorul cladirii Operei m-a dus cu gandul la Casa Capsa.
Baiadera inseamna dansatoare indiana (din India adica, nu cherokee din Vestul Salbatic). Baletul despre care va ziceam descrie o poveste orientala de dragoste dintre razboinicul Solor si o ... baiadera, fireste. :)

Pe randul din fata mea era o mica melomana impreuna cu parintii sai care dirijat si a baletat pe fotoliul sau pe tot parcursul spectacolului. Viitorul tarii suna bine ...

Dupa cum observati, flacarile violet m-au urmarit si aici ... dar nu m-au atacat prea rau ... :P


Aplauze prelungite pentru toti cei care ne-au facut sa uitam de viscolul siberian de afara in frunte cu dirijorul orchestrei care a facut el insusi spectacol daca aveai inspiratia sa il privesti din cand in cand.


Ce spectacole mai urmeaza ? Aha, TANGO EMOCION ...


Spectacolul a inceput la 18,30 si s-a incheiat putin dupa ora 21,00 - o seara extraordinara !
Voi reveni curand cu o ... transmisie de la Opera Nationala Bucuresti ! :D
Si nu pot incheia decat cu vorbele lui Clive Barnes (critic de balet, fost director al revistei DANCE MAGAZINE din SUA) - "Cui nu-i place BAIADERA, nu-i place baletul."

Un comentariu:

  1. Nu ai voie sa faci poze in timp ce sunt balerinii pe scena, pt. ca ii poti incomoda cu blitul si pt ca zgomotele aparatului deranjeaza in sala.
    Insa, ai voie in pauze de exemplu. ;)

    Ma bucur ca se scrie despre balet. Foarte frumos.

    RăspundețiȘtergere

Stan Patitul spune: