MeniuTV prezintă:

Primul canal TV despre cele mai bune restaurante din România: www.Meniu.TV .


miercuri, 10 martie 2010

BASE - Cafeneaua Asortata la Caciula si ClapariPână de curând, conceptul de 3-în-1 se rezuma pentru mine la sampoane si detergenti. Asta până am ajuns la Base, în căutarea unui cado pentru gagicul din dotare. Înainte de Crăciun, să umbli prin frumosul Bucuresti plin de bălti mocirloase si zăpadă murdară este un adevărat calvar. Nu că ar fi altfel în orice altă zi. Dar atunci, în acea seară de 23 decembrie, eram la capătul puterilor. Udă la picioare, înghetată până la os, nu îmi doream decât să ajung să mor în patul meu.


Deschid usa magazinului Base si mă loveste extrem de plăcut un miros de ceai de fructe, combinat cu o tentă de ciocolată. Oi fi gresit adresa? Ei, bine, nu. Str. Sepcari nr. 22, în spate la Hanul lui Manuc. Doar că băietii de la Base au avut o idee genială. Au combinat skate-shop-ul unde găsesti toate felurile de shoes, clăpari, snowboard-uri, ca să nu mai spun că te poti da cu skate-ul chiar acolo, cu un alt magazin City Shop unde găsesti tot felul de lucrusoare cool si altfel, iar la intrare au făcut o ... cafenea - BASE CAFE ! Toate trei într-o armonie urban-cool foarte faină si plăcută. Despre magazine nu e cazul să vorbesc aici, dar cafeneaua v-o recomand cu mare căldură.


Din mizeria străzii (la naiba, când o să reusească ăstia să facă centrul vechi asa cum ar trebui să fie???), odată intrat în Base, esti în altă lume. O lume colorată, cu tot felul de păpusele si tablouri funky pe pereti, unde ai de ales între a sta la mese cu scaune comode sau a lesina relaxat în saci din aceia plini cu bobite. Sau de ce nu, direct la bar.


Initial am vrut doar să caut cadoul si să plec în nefericirea mea înghetată. După care m-a convins mirosul frumos si căldura locului că e cazul să mă încălzesc putin. Si am luat o pauză. Am băut mai întâi un cappuccino cu spumă de lapte, foarte bun. Mi-a plăcut si prezentarea, faptul că primesti si un păhărel de apă lângă e o chestiune de bun gust. Încet-încet mi-a revenit căldura în obraji si zâmbetul pe buze. În jur câteva mese ocupate, oameni simpatici, zâmbitori, relaxati, fără fitele si mutrele pe care le întâlnesti în cafenelele din centrul Bucurestiului.


Pe lângă o cafea bună sau un ceai frumos mirositor (din păcate, eu consider ceaiul bun în caz de boală, asa că nu vă pot povesti cum e cu gustul lui, dar am înteles de la ei că au peste 30 de sortimente, deci amatorii au de unde alege), te poti relaxa cu o muzică foarte groovy, în timp ce răsfoiesti o carte sau o revistă. După câte am înteles, este si locatie cu net wireless, asa că au mai câstigat o bilă albă.


La plecare, recunosc, nu mi se uscaseră cizmele, dar îmi revenise cheful de viată si zâmbeam foarte relaxată. Am găsit si cadoul. Ca să nu mă întorc direct si brutal la mizeria de afară, am luat cu mine o ciocolată caldă, aromată si dulce, fierbinte aburindă.


Nu trebuie să fiti adeptii modei urban street sau ai skate-ului sau snowboarding-ului ca să vă simtiti bine la o cafea sau un ceai. E pur si simplu genul de loc unde esti îndemnat să relax, have a break and take it easy! Enjoy!

(ăsta e stilul pe care îl ascultă ei acolo)Cu drag,
Vulpea Gurmandizda

2 comentarii:

  1. Ce loc vesel, in care cred ca te poti simti in largul tau cu usurinta...Frumoasa idee!

    RăspundețiȘtergere
  2. Erys, daaaa, chiar e un loc foarte relaxant, iar băieţii de acolo sunt f deştepţi şi simpatici şi cu iniţiative faine :)

    RăspundețiȘtergere

Stan Patitul spune: