MeniuTV prezintă:

Primul canal TV despre cele mai bune restaurante din România: www.Meniu.TV .


luni, 8 martie 2010

Restaurant Chinezesc powered by Prigat :)



Cine nu e fascinat de Orient ?!?

Eu una sunt, de la miturile gheisei pana la bucataria specifica, nu ma dau niciodata inapoi de la a face acumulari de cunostinte.



Mirodeniile si multitudinea de amestecuri din care rezulta unele dintre cele mai bune chestii pentru papilele gustative, ma fac sa merg mereu cu mare placere la restaurantele chinezesti. Oriunde as fi in lume, nu scap ocazia de a incerca bucataria orientala, desi nu intodeauna am cea mai placuta experienta. Cand sunt in Bucuresti insa, merg mereu in acelasi loc, restaurantul Chinezesc QIAN BAO.


A doua tangenta cu bucataria orientala dupa o petrecere nu foarte reusita de acum mult timp, o cina la restaurantul aflat in zona Baba Novac, m-a facut sa devin dependenta de delicatesele chinezesti.


Daca vei cauta fite si tacamuri de argint, aici nu o sa gasesti, aici gasesti in schimb mancare chinezeasca ca la mama ei nu cea occidentala pentru toate gusturile de la supe la desert. In peste 5 ani de cand mananc acolo, am format o adevarata secta, multi dintre prietenii mei au devenit dependenti de locatie ceea ce i-a facut sa se reintoarca, aducand de fiecare data alti si alti prieteni.


Este genul de restaurant in care cand intri este imposibil sa nu vezi o fata cunoscuta, care sa iti dea sentimentul, pe langa cel de familiaritate, si pe acela de apartenenta la un club cu circuit inchis. Cu un bucatar chinez care gateste ca pentru nepotii lui, aventura aici incepe de la orez facut atat cat trebuie, fie ca e simplu sau Yang Zu cu legume si un ou facut papara aruncat peste si care iti vine ca aperitiv, asa cum se serveste in China de fapt, nu ca in occident unde iti vine ca garnitura.


Dupa, in functie de preferinte, poti manca de la usor dulce pana la picant. Nu vei gasi aici notiunea de excesiv de picant pentru ca idea lor de baza este nu sa iti ucida pupilele gustative, ci sa te faca sa simti aroma fiecarui ardei taiat felii amestecat cu bambus sau a puiului lasat la fezandat in soia.


Daca sunteti genul care prefera picantul trebuie sa incercati “puiul cu aroma de scoici”. Amestecul de felii subtiri de pui incinse cu putin ardei iute atat cat sa iti dea aroma de scoica toate scufundate intr-o picatura de otet balsamic alaturi de bambus si ardei gras - este favoritul meu de pe menu. Nefiind cel mai picant lucru pe care l-ati mancat, puteti gusta daca vreti sa incercati ceva nou si sunteti deschis la experiente.



Daca sunteti genul mai conservator puteti incerca vita/puiul pe plita incinsa, care vine la masa sfaraind in spume si aruncandu-ti in nari aroma de legume facute in sos propriu - nimic mai bun ca sa te faca sa te lingi pe buze dupa. Pentru cei care suporta mancarea dulce va fi pe gustul vostru vita sau puiul dulce acrisor care vin tavalite bine in miere si faina, si inghesuite pe farfurie de felii de ardei gras si ananas.




Vrei o supa, gasesti si d’astea, eu nu ma numar printre persoanele care le prefera asa ca singura pe care am incercat-o de pe meniu a fost cea iute - care este prea iute si prea fierbinte pentru gustul meu. Daca sunteti la dieta si mergeti pe salate le recomand pe cea de alge si pe cea de castraveti care isi intortocheaza aroma cu usturoiul in farfurie dandu-va o senzatie de prospetime urmata de adanca aroma a usturoiului. Orgasmul este multiplu, si de ambele parti… ale legumelor care se contopesc si abunda de aroma si a gurii tale care se desfata cu gustul care iti inunda centrii placerii.


Minusurile pe care restaurantul Qian Bao le are este ca la partea de desert nu gasesti decat clasicele fructe caramelizate, care daca nu esti genul care sa prefere zaharul in sange vei pleca de acolo cu coma diabetica in vene. Nici macar vara aici nu au ”inghetata prajita” si nu intodeauna gasesti ce au in meniu.


Partea buna aici este ca desi preturile s-au marit portiile au ramas la fel, adica dintr-o portie de mancare pot lejer servi doi herculieni fara a risca sa plece flamanzi, daca adaugi si orezul va merge la suflet. Nu va asteptati sa scapati insa mai ieftin de 100 de ron in doua persoane si nu uitati ca la orez sa cereti sos, pe care nu va trebui sa il platiti, fie cel clasic de soia, cel iute vine ca un amestec de ulei din masline si ardei iute iar cel dulce este Ketchup si atat!


Lipsa de imaginatie aici daca ma intrebati, mai ales ca daca l-ar amesteca cu putina miere si doar un strop de soia ar iesi o minunatie de sos de pus pe carne sau in orez.
La partea de bauturi sa nu cereti vinuri chinezesti ca nu o sa gasiti, insa veti gasi o buna selectie de ceaiuri servite ca la carte in ceainic de portelan si in canite mici fara toarta. Daca ceaiul nu va ajuta setea puteti comanda toata gama de bauturi clasice dintr-un restaurant normal.


In rest She She si pofta buna! ;)

A lu’ (Sub)Marin

7 comentarii:

  1. Aoleo, mai duamna, ai si tu o idee putina si fixa cu orgasmul!!! ;)Mai schimba si tu placa, macar din cand in cand!!! (Muhahaha) :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga (Sub)Marin, no offense dar am constatat ca pe blogul tau personal scrii mult mai bine, mai natural, mai autentic, mai... "tu". De fapt, chiar si "Excalibur"-ul de pe blogul asta a fost mai bun un pic, desi nu cu mult. Articolul de fata nu e rau in sine, dar parca e extras din Scanteia Tineretului. Sorry, nimic personal, dar asta e parerea mea. Poate in viitor o sa reusesti sa fii mai naturala si aici, nu vad de ce nu, astept cu interes :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Stefania: merci mult pentru comment, idea e ca fiind restaurant chinezesc deci comunist, asa am si vrut sa sune...se pare ca mi-a iesit. Insa voi incerca in viitor sa fiu mult mai naturala si mai subiectiva asa cum sunt pe blogu-mi, ca se pare ca prinde mult mai bine ;)
    Blonda: Asa doamna si?! Cineva trebuie sa perpetueze si specia :P Daca am o idee...ce vrei sa fac...o explorez la maxim :D care este! Am notat! ;)

    RăspundețiȘtergere
  4. Era exploatez...dar ma rog m-am gandit la altceva cat scriam :D da merge si cu exploratul ca niciodata nu stii ce gasesti in mintea mea creata :D nu asa de creata ca a blongei dar tot creata :D

    RăspundețiȘtergere
  5. cat costa minunatiile alea ca ma facusi curios tare?

    RăspundețiȘtergere
  6. In doua persoane cu doua portii de orez, doua portii de fel prim, 4 sucuri si un sos soia lasi cam 150 ron...cu spaga cu tot.

    RăspundețiȘtergere
  7. Cu placere :). Desi nu prea cred chestia cu "chinezesc deci comunist deci asa ai ai vrut sa sune" dar ma rog, fie cum spui. ;)

    RăspundețiȘtergere

Stan Patitul spune: