MeniuTV prezintă:

Primul canal TV despre cele mai bune restaurante din România: www.Meniu.TV .


marți, 24 august 2010

Scrisoare din Cairo



Draga Prietene,

Ce mai faci? Sper ca toate sunt bune si frumoase cu tine si cu familia ta si ca te bucuri sa fii in Romania alaturi de ei.

Eu sunt inca acasa in vacanta in Egipt, la Cairo, asa cum stii, sunt ultimele zile de vacanta inainte sa ma intorc in Dubai la serviciu si pentru a sarbatori aceste ultime clipe de vacanta am mers la un restaurant impreuna cu o parte a familiei mele.


Asa cum iti mai ziceam, am mers la un restaurant mai deosebit, si anume, la un restaurant pe o barca. Sunt multe astfel de restaurante aici care se gasesc pe barci (mai mari :) acostate pe malul Nilului.


Asa cum m-ai rugat, iti trimit pentru blogul tau niste fotografii facute cu aceasta ocazie si cateva detalii despre restaurant si despre ce am mancat.


Deci, am fost la un restaurant libanez care se numeste Dar El Kamar – asta inseamna Casa de pe Luna :). Eu am comandat pui la gratar care a costat 45 de lire egiptene, sora mea a luat bucatele de vitel tot la gratar (65 lire) si nepoata mea, fiica surorii mele, a luat Kofta la gratar (40 lire – stii ce e Kofta, nu-ti mai explic).


Am mai luat cu totii niste salate si apa si cu totul a costat 220 de lire. Suma totala a inclus si taxele aferente, care in Egipt sunt foarte mari. Din cate imi amintesc, 10% e taxa guvernamentala si 10% remiza.


Cam asta a fost. Nu stiu daca pozele sunt asa cum ti le doreai, dar stii ca nu prea ma pricep la facut fotografii.


Oricum, a fost foarte bine, relaxant, privelistea frumoasa, vremea afara era calduroasa dar nu insuportabila. Si, oricum, in interior era aer conditionat, altfel nu se poate. Exact cum stii din Qatar, unde peste tot in interioare exista aer conditionat :). Una peste alta, ne-am simtit foarte bine si totul a fost foarte placut, exact ca in vacanta.



Inchei acum aici si iti voi mai scrie dupa ce ajung in Dubai.

Cu drag,
Salwa


PS – Dupa cum cred ca se poate vedea si din fotografia de mai sus, kofta este de fapt carne rosie – vita sau miel – preparata cu anumite condimente specifice, adusa in forma din imagine, pusa pe bete de frigarui si apoi pe gratar. Din proprie experienta pot sa spun ca este delicioasa, mai ales cu muraturi si painici libaneze, iar daca o insotesti cu mujdei de usturoi, juri ca mananci micii nostri romanesti. :D

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Stan Patitul spune: