MeniuTV prezintă:

Primul canal TV despre cele mai bune restaurante din România: www.Meniu.TV .


vineri, 1 octombrie 2010

Botezul www.e-Restaurant.ro



Azi se implineste un an de la prima postare a unui articol pe acest blog. Sa ne traiasca si sa fie sanatos, iar noi, cei care il scriem si cei care il citim si comentam, sa avem parte de o viata asa cum ne-o dorim fiecare.

Dar hai sa va povestesc cum s-a nascut ideea www.e-Restaurant.ro !


Totul a inceput in vara anului 2009 cand eu si Cristina am fost invitati la Botezul lui Vladut. Era in iulie, intr-o zi excesiv de torida.

Mai intai am luat parte la slujba religioasa ce s-a desfasurat la Biserica Ortodoxa Icoanei, pe langa parcul cu acelasi nume si chiar vizavi de Scoala Centrala, fosta Liceul Zoia Kosmodemianskaia inainte de revolutie. Zona mi-a trezit amintiri demult uitate (credeam eu) intrucat am invatat in clasa a XIa la acest liceu (filologie-istorie) dupa doi ani de Informatica la MF1, azi Colegiul Tudor Vianu. Si am si locuit la inceputul anilor '80 intr-o cladire din apropiere, in Piata Cosmonautilor, Lahovari din prezent.


Nefiind o persoana religioasa, slujba m-a plictisit, parandu-mi-se cam lunga, ocupandu-mi timpul facand poze prin biserica - spre norocul nostru era dotata cu instalatie de aer conditionat, caci la canicula si aglomeratia aia ar fi fost cam neplacut fara.

Dar am scapat cu viata si am plecat spre restaurantul unde urma sa serbam evenimentul, in apropiere, pe strada Ioan Luca Caragiale, la Villa Rodizio.


Restaurantul se dorea a fi unul in stil latino, chiar denumirea venind de la spada pe care se servesc fripturile, denumita "rodizio". Si amenajarea interiorului si costumatia staffului voia sa sugereze aceiasi ambianta.


Langa mine s-a intamplat sa aiba locul un alt Costin pe care chiar atunci l-am cunoscut, dar parea ca ne stim de o mie de ani, atat de bine ne mergea jocul de pase al glumelor, asortate bine cu 2 pahare de Ballantine's cu muuuulta gheata.


Ospatul fiestei a debutat cu mai multe sortimente de tapas, adica gustari tipic sud-americane, pe care nu le mancai cu paine, ci cu nachos, pentru necunoscatori asta insemnand niste triunghiuri ca de mamaliga prajita, foarte gustoase dupa ce le treceai printr-unul dintre cele 5 sosuri diferite.


Aerul conditionat abia facea fata atmosferei incinse de caldura de afara si de veselia din interior. Dar rezolvam cu apa sau sucuri ori vin rece. Vinul a fost unul alb, demisec de la Cramele Halewood.


Cu totii eram satui, cu burtile gata sa plesneasca, asa ca a fost binevenita prestatia vocala a unui cantaret mexican acompaniat de un chitarist.


Pe fermecatorul mexican l-a admirat atat asistența bruneta ...


... cat si cea blonda !... :)))






Dupa cum v-am mai zis, cu totii eram plini de nachos cu minunatele sosuri, abia mai respiram, cand am fost anuntati ca urmeaza nu mai putin de 7 feluri de friptura !!!


Asta insemna 7 feluri de carne adusa pe rand si pusa in farfurie direct de pe spada, printre care si carnati chorizo, foaaarrrrrte gustosi, dar toti mesenii abia i-au ciugulit precum vrabiile pentru ca nu mai le intra nimic solid pe gatlej.


Astfel ca dupa primele 2 feluri de carne, carnati si coasta de porc, toata lumea a refuzat sa se mai aduca ceva pe masa pentru ca era o risipa inutila, nu era omeneste posibil sa poti manca atat de mult.


Daca dati click pe imaginea de mai jos veti putea citi prezentarea acestui meniu facuta chiar de catre amfitrioni intr-un pliant.


Dupa cum vedeti, tot acest ospat pantagruelic costa 85 de lei, exclusiv bauturile.

Intrucat urma sa ne casatorim in curand, eu si Cristina am decis ca este o atmosfera placuta pentru organizarea unei nunti mici si non-conformiste intr-o asemenea ambianta. Dar pentru ca am considerat ca dorim un meniu rezonabil, care poate fi mancat de invitatii nostri, ne-am gandit sa alocam 50 de lei pentru fiecare invitat si nu 85 cat costau cele descrize mai sus.

Astfel ca am discutat problema noastra cu managerul restaurantului, dna Gina Mincu, si ne-a asigurat ca nu este niciun impediment ca sa ne incadram in suma propusa de noi, dar sa revenim cu 10 zile inainte de eveniment pentru a stabili detalii.

Asa am si procedat, dar la noua intalnire, cea care ne promisese ca totul va fi OK nici macar nu a recunoscut ca ar fi putut sa ne confirme un meniu la 50 de lei. Am rugat-o sa incerce macar, ne-a promis ca ne va trimite un mesaj pe e-mail chiar in seara respectiva. L-a trimis, dar dupa aproape o saptamana, cand deja aranjasem in alta parte, iar in mesaj ni se spunea ca ne costa 50 lei/persoana + TVA + 10% serviciile personalului care ne va deservi (?!?!?).

Asa s-a nascut ideea acestui blog, in care sa descriem ce se poate manca la un restaurant din Romania cu 50 de lei. Si a iesit ceea ce vedeti ! :)


Nunta in blue-jeans am sarbatorit-o la restaurantul Casa Myt, dar despre asta va povestesc mai tarziu.


La Multi Ani (DE CALITATE), Dragii Mei !

7 comentarii:

  1. Multi ani traiaaaascaaaa, muuulti ani traiaaaascaaaa, laaaaaa muuuuuulti aaaaaani, etc. etc. etc. :)
    La multi ani, sa traiesti si sa-nfloresti ca merii ca perii in mijlocul verii, aaaa, nu mai stiu cum era mai departe poezia, dar cred ca ai prins ideea ;). Sa ne vedem cu bine si la 2 ani, dar si pana atunci, sa ne mai faci pofte :P

    RăspundețiȘtergere
  2. intrebarea standard - planuri de viitor ? :)))))))))

    RăspundețiȘtergere
  3. La multi ani de calitate!...cu caldura torida,multa gheata si pofta buna de viata!

    RăspundețiȘtergere
  4. La multi ani cu realizari,fericire si sanatate!

    RăspundețiȘtergere

Stan Patitul spune: