MeniuTV prezintă:

Primul canal TV despre cele mai bune restaurante din România: www.Meniu.TV .


sâmbătă, 4 septembrie 2010

Ca ASA se FaceDe obicei fac o chestie idioata pentru ca am preluat-o in timp, pentru ca asa se face, si chestiile pe care le faci pentru ca “asa se face” sint de obicei idioate. Adica unu, cel dintai si singur iata-l (asta-i citat din Eminescu) s-a gandit sa faca el o chestie. Un altul l-a vazut pe primul si a facut-o si el. Deci a existat al doilea si a aparut termenul “asa se face”. Restul au facut-o pentru ca “asa se face”.

Datul de bacsis la restorant-terasa-local-club. Sa zicem ca ai ajuns in unul din stabilimentele tocmai enumerate, te-ai simtit bine, ai consumat, ai fost tratat de personal corespunzator. Nu zic fantastic, extraordinar, garconul nu s-a depasit pe sine, n-a venit intr-o mana la masa, nu ti-a adus halbele atarnate de urechi ca cerceii, n-a extras dopu de vin cu orbita, n-fost ridicol de amabil, glumet, simpatic, prietenos. Asea, cu zambetul unei scrumiere golite da’ nespalate. Servit ok, fara plusuri si minusuri. Daca nu te-ai facut manga la finalul programului si nu mai ai habar cat ai de platit, de ce, cum, cui, calculezi cat dai. Si adaugi un bacsis. Pentru ca, nu-i asa, “asa se face”. Nu stiu daca dai 10-20-30%, nici nu ma intereseaza. Dar ii dai bani unui angajat al stabilimentului pentru ca si-a facut scrumiereste treaba. Ca asa se faceee…


Bun.

Cand ai lasat bacsis ultima oara la Hipermarket? Benzinarie? Franzelarie? Saormerie? Mic magazin de colt? Farmacie? La platit corent?

Alo, se aude? Cand? Bine ca lasi la frizerie, ca si acolo se face… Indiferent cum te tunde, chiar daca pare ca ti-a bubuit un snop de dinamita-n freza, lasi.Si de ce i-ai lasa miscatorului de tava din restaurant bacsis si la amarata aia de la tejghea, care sta 8-10-12 ore acolo si se agita non stop nu i-ai lasa? Opa. Cum cat sa-i lasi?! Pai lasa-i fo 10% din valoarea cumparaturilor. Mergi la restaurant, consumi puternic, vine nota de milioane (io tot in bani vechi calculez, nu ma pot dezvata, imi da senzatia ca-s bogat) imediat te scobesti tu cu familia si prietenii tai prin pojnare si lasi acolo neste sute de mii. Pai cand mergi tu la hipermarket si ai umplut cosul lunar cu produse de milioane, ii lasi femeii de la casa de marcat cateva sute de mii?! Nu cred. As fi auzit. Ar fi fost stiri. “O angajata a x magazin a lesinat dupa ce un client i-a lasat un bacsis de sute de mii de lei.”. Deci n-ai facut-o.


Cu gandurile astea la mine m-am dus ieri la o saormerie. Si-l vaz pe saormar. Fiert bietu’ ca un rac, rosu la fata, nitelus transpirat, dar sprinten si amabil.

- Neste arirpioare prajite gen crocant, por favor.

- Sigur, imediat, 6 minute dureaza, cu paine, cartofi si sos =13 ron. – zice. (da, mananc cartofi cu paine, nu, nu ma ingras, de cand sint tata am slabit 6 kile, creca stresul de parinte si-a spus cuvantul. Da, 6 kile intr-o luna si juma, sa fiu sanatos)

- Sa fie primit. Zic.


Dupa 6 minute gata pachetul, pun pe teshcherea 150 mii (15 ron), ala se cauta grabit sa-mi dea restul si io-i zic NU! Pentru dumneaoastra.

Sa-l ia ameteala pe uom, ma privea cu ochi luciosi si neincrezatori, cine stie cine o mai fi lasat vreodata 2 ron bacsis dupa 13 ron consumatie. Io m-am simtit bine ca am lasat, ca am facut o chestiune despre care n-am auzit ca “se face”.

Sau stai un pic… Adica lasam acolo unde mergem la chefuiala si relaxare da’ nu lasam acolo unde mergem din necesitate? Pai sa poate?! Mai, cumnate. E ca si cum la nunta lipim bancnota de fruntea lautarului (aia care mereti la nunti cu lautari) da’ la inmormantare nu i-ai baga un pumn de hartii in chiloti lu’ ala cu tuba care canta marsul funebru?

Deci de ce la aia cu “staif” da, iar la bietii umili truditori nope?Si pentru ca ASA se face, ma semnez si eu, Alex Donovici

4 comentarii:

 1. He he, io nu mananc paine cu cartofi, desi nici io nu ma ingrash, e ca si cum as manca paine cu paine. Exceptie fac doar cand mananc shaorma cu de toate :)))))))

  RăspundețiȘtergere
 2. Si asta cu (ne)mancatul paine cu cartofi este tot din seria "asa se face", au auzit romanii ca nemtii nu mananca paine prea multa si papa barabule, hop si ei (romanii) ca e de bon ton ! :))))))

  RăspundețiȘtergere
 3. Exista chiar si paine cu cartofi in compozitie.

  RăspundețiȘtergere
 4. Fake, they desideratum to be taught that filing lawsuits is not the cycle to finish to a stay piracy. As an best, it's to make an offer in place of something in the most prompt sphere than piracy. Like placidity of use. It's heart a the unharmed furnishings easier to ride mad as a march hare iTunes than to search the Internet with imperil of malware and then crappy magnificence, but if people are expected to pharmaceutical as a panacea as a remedy for loads and curb owing ages, it's not affluent to work. They lone would subgenus of a elucidate without note down distant forwards people concoct software and Network sites that amount to it ridiculously unplanned to crib, and up the quality. If that happens, then there crave be no stopping piracy. But they're too watchful and frightened of losing. Risks recompense in compensation to be enraptured!

  The

  RăspundețiȘtergere

Stan Patitul spune: