MeniuTV prezintă:

Primul canal TV despre cele mai bune restaurante din România: www.Meniu.TV .


miercuri, 8 septembrie 2010

India - Natiunea Fripturilor la Gratar ?!?



Draga Cristina,

India este o tara foarte mare si in fiecare stat al Indiei mancarea este diferita. Condimentele, uleiurile pentru gatit, metodele de a gati si cat de picante sunt difera foarte mult in interiorul Indiei.




Cand am fost in Bangalore acum de curand, sora mea si sotul ei m-au dus la restaurantul BARBECUE NATION.






M-am convins ca acest local se ridica intr-adevar la standardele inalte pe care singur le declara, la aceasta contribuind si faptul ca este pe jumatate in aer liber, ceea ce face ca restaurantul sa beneficieze de mult aer curat de afara. Punctul slab insa este ca odata cu aerul curat vin si tantarii.


Mancarea a fost exceptionala, dar de fapt pana la urma m-am ales nu doar cu mancare buna, ci cu o adevarata experienta culinara. Cateva lucruri au facut ca cele 3 ore petrecute acolo sa-mi ramana in memorie: Mancarea, Servirea, Atmosfera.




Unele dintre mancarurle pe care le-am comandat au fost Biryani


(orez cu sau fara carne, legume si multe tipuri de mirodenii speciale care il fac sa aiba un anumit miros specific),


Dal Makhani (mancare de linte neagra), Roti (roti inseamna paine in hindi, sunt ca un fel de lipii arabesti), Pui "Makhanwala" (pui cu sos de unt si mirodenii)


si Raita (un fel de tzatziki indian, deci pe baza de iaurt cu tot felul de legume maruntite din care nu lipsesc castravetii si ceapa, este servit rece), insa ceea ce am savurat cel mai mult au fost crevetii si homarii la gratar, care au fost parca din alta lume de bune ce au fost.


E adevarat, putin cam scumpi, dar fiind sub forma de bufet nu simti asta prea tare (aproximativ 675 rupee de persoana - adica 11 euro).


Ospatarul a venit la noi si ne-a explicat in amanunt cum sta treaba cu meniurile, gratarul, barul, bauturile etc. Eu am gustat si un pic de peste in sos de lamaie si unt cu putina paine, care de asemenea a fost delicios.


Gulab Jamun-ul (un fel de gogosele scaldate in sos de zahar) a fost intr-adevar nemaipomenit ca si crema de zahar ars, de altfel.


In momentul in care am terminat masa si a trebuit sa merg pana la masina, mi-a fost foarte, foarte greu.


Incredibil de la inceput si pana la sfarsit, chiar din momentul in care am pasit inauntru. Specialitatea lui Barbeque Nation care face ca bufetul sau sa fie unic in comparatie cu toate celelalte de pe piata este conceptul de "gratar pe masa", care este un mod haios de a servi masa, si steguletul, cu care atragi atentia ospatarului sa iti aduca felul principal.




Adica, atunci cand am terminat cu aperitivele nu am facut decat sa impachetam steguletul care era deja pe masa si pe care scria STOP APERITIVE (stop starters).




Un alt punct tare al restaurantului Barbeque Nation este servirea excelenta, mancarea odata iesita de la bucatarie este manuita de profesionisti si este incredibil sa ii vezi functionand intr-o disciplina perfecta. Fiecare mic amanunt si gest arata experienta fiecaruia dintre ei.


Personalul a fost foarte amabil si eficient, asigurandu-se ca gratarul de pe masa noastra nu a ramas gol nici o clipa.






Formatia care canta acolo a fost ok. Daca sunteti in cautare de un gratar bun si o experienta culinara asemenea, mergeti neaparat la Barbeque Nation, dar asigurati-va ca sunati si rezervati o masa dinainte de a ajunge acolo.


La sfarsitul mesei, ospatarul ne-a oferit niste "pan" (frunze de betel, care in mod traditional sunt mestecate la sfarsitul mesei pentru improspatarea respiratiei, protejarea danturii si mai ales pentru digestie) pe o farfurie foarte frumoasa si ne-a zis ca putem sa pastram farfuria ca 'cado' daca ne place.






De asemenea ne-a dat si un formular de 'feedback' pe care sa-l completam cu privire la experienta culinara pe care am avut-o.




Asta a fost experienta mea la BN. Daca tu si Costin sunteti gurmanzi ca si mine, BN este locul cel mai bun pentru a lua masa si a sta la un pahar de vorba prelungit. Daca veniti in India promit sa va duc acolo.

Cu toata dragostea,
Annette



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Stan Patitul spune: