MeniuTV prezintă:

Primul canal TV despre cele mai bune restaurante din România: www.Meniu.TV .


sâmbătă, 11 septembrie 2010

Melci, Scoici, Craci de Raci ...



Melodia lui Margineanu (din subsolul articolului) nu are nimic in comun cu ceea ce vreau sa scriu in afara vietatilor din titlu. Nu sunt critic culinar insa revin cu o postare despre aventurile papilelor mele gustative, evident tot la rugamintea domnului Costin Staicu de la www.e-Restaurant.ro. De data aceasta nu se refera la un restaurant de pe mioriticele plaiuri ci la unul din Bel' Paese (Italia). N-am sa va vorbesc despre paste si nici despre diversele moduri de a fi preparate (asta eventual intr-o alta postare) ci despre un restaurant chinezesc pe care eu il frecventez din cand in cand si situat la 20 km de domiciliul meu.


Eu unul nu prea ma omor dupa peste, imi place gustul dar daca este vorba de curatat oase imi trece pofta. In schimb imi plac fructele de mare si de cate ori am ocazia le savurez.
In orasul Pinerolo exista trei restaurante chinezesti din cate stiu insa eu merg cu placere la MEI LI YUAN.


In celelalte nu am fost decat foarte rar. Intr-unul am intrat o singura data cu un prieten sa bem o bere chinezeasca ( are o usoara aroma de soc) insa am iesit la fel de repede precum intrasem, luand berea acasa, datorita mirosului persistent de ranced si bucatarie neaerisita, iar de atunci nu am mai calcat pe acolo (unele persoane care au mancat acolo s-au vaietat de stomac dupa aceea).
Nu la fel sta situatia la MEI LI YUAN. Acolo merg de fiecare data cu placere deoarece este foarte curat


(aceasta este una dintre salile restaurantului, cealalalta sala si terasa nu le-am fotografiat deoarece erau deja clienti si ar fi insemnat o incalcare de privacy).

Personalul este foarte politicos si primitor iar bucataria este excelenta si produsele de calitate iar daca doresti ti le pot prepara sa le iei acasa.


Eu de obicei incep cu o salata cu fructe de mare sau cu o salata thailandeza. Mai jos vedeti salata cu fructe de mare. Fotografiile reprezinta realitatea nefiind cele de pe meniu.


In timp ce nevasta prefera pachetelele de primavara (un fel de placinta cu varza)


si frigaruile de creveti si inele de calamar.




In acea seara amandoi am cerut ca felul doi un mix de fructe de mare la gratar si ni s-a adus cate o farfurie cu fel de fel de vietati marine care isi dadusera obstescul sfarsit pentru a ajunge pe gratar si apoi in fata noastra (2 tipuri de scoici, creveți, bucatele de caracatiță, calamar, mușchi de rac)


Iar ca desert am cerut fructe fripte caramelizate. Mai multe tipuri de fructe prajite intr-un aluat tip clatite si apoi acoperite cu zahar caramelizat.


In timpul mesei ne-am ostoit stea cu apa plate si un rose venetian, usor acidulat si mai slabut.Stiu ca la o astfel de masa ar fi mers un vin alb insa trebuia sa conduc la intoarcere iar unul, doua pahare din acel vin, baute in timpul mesei nu te fac sa depasesti procentajul de alcool acceptat de catre politia italiana.


De obicei, dupa cafea, inainte de nota de plata, patronul restaurantului
ofera ca digestiv cate o tarie. Eu personal (si nu numai eu) prefer "grappa di rose" o tuica destul de tare (45°) in care s-au macerat petale de trandafir. Este un contrast uimitor intre taria alcoolului si parfumul de trandafiri.


Nota de plata este convenabila in sensul ca o cina pentru doua persoane (aperitiv, doua feluri, desert, cafea, vin si apa) este sub 50 euro, insa cei care vor pot alege meniuri fixe care costa mai putin (pornind de la 8 euro de persoana).


Tot ce pot sa va spun este ca au o bucatarie de nota zece. Nu am fotografii insa acolo am mai mancat si alte feluri dintre care pot enumera: porc cu bambus si ciuperci, pui in sos picant, alge prajite, frigarui de creveti cu trei gusturi diverse, spaghete de soia,etc.


Daca aveti vreodata drum prin Pinerolo deplasandu-va de la Torino spre Franta via Sestriere (unde a avut loc Olimpiada de iarna) va recomand sa va opriti sa mancati la MEI LI YUAN si nu veti regreta. In cazul in care nu doriti sa mancati mancaruri chinezesti, tot acolo puteti manca si produse ale bucatariei italiene.

Va recomand sa rezervati dinainte deoarece este destul de frecventat.

Sper ca v-am facut pofta!



Cu drag, acelasi Lucian

5 comentarii:

  1. Dap, ne-ai facut! Am rezervat deja si beletele de avion si masa la sus numitu restaurant! ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Pai daca vrei iti trimit si pozitionarea pe Google Maps ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. Pai acum io ce sa fac ?

    Sa citesc e-restaurant, sau sa citesc dependentdecitit????

    RăspundețiȘtergere
  4. Coane, citeşte tot ce prinzi, să vedem ce păţeşti! :D

    RăspundețiȘtergere

Stan Patitul spune: