MeniuTV prezintă:

Primul canal TV despre cele mai bune restaurante din România: www.Meniu.TV .


joi, 16 septembrie 2010

Turcu Plateste ?!?Nu sunt puţine momentele când o întâlnire reuşită poate deveni stânjenitoare din cauza dilemelor privind achitarea notei. Regulile de politeţe se schimbă de la o generaţie la alta şi de multe ori nu ştii cum priveşte lucrurile persoana cu care ai ieşit, mai ales dacă sunteţi la prima întâlnire.


Deşi în manualele de bune maniere din anii 1800 se preciza că "este inacceptabil pentru o doamnă să primească ceva de la un domn înainte de a fi cerută căsătorie", astăzi lucrurile stau complet diferit.

Potrivit studiilor recente, 10% din femei cred că bărbaţii ar trebui să plătească la fiecare întâlnire şi 30% dintre bărbaţi sunt de acord cu acest lucru.


Cea mai întâlnită opinie în rândul femeilor este aceea că bărbatul ar trebui să plătească nota până când relaţia dintre ei devine serioasă, 45% dintre ele susţinând acest lucru. Şi bărbaţii cred acest lucru în proporţie 35%.

Un procent de 30% dintre reprezentantele sexului frumos sunt însă de părere că nota trebuie plătită în mod egal, iar 45% dintre bărbaţi cred la fel.

Se pare că peste 70% dintre femei s-ar oferi să plătească nota în întregime. Dar ar fi bine ca el să accepte acest lucru? Studiile arată că aproximativ 40% dintre doamne sau domnişoare ar considera zgârcit bărbatul care acceptă ca ea să plătească nota.

Tu ce crezi ?


PS - Dacă doriţi să mergeţi la un restaurant din Bucureşti şi vreţi să primiţi din partea casei o surpriză în valoare de 10% din ceea ce aţi consumat, faceţi rezervarea GRATUIT la tel. 0744.915.175 sau 0734.201.275, fie că este o ieşire în 2 sau o mega-petrecere; veţi fi totodată sfătuiţi GRATUIT să faceţi şi alegerea cea mai bună de restaurant sau de meniu !


20 de comentarii:

 1. Eu cred ca trebuie sa plateasca intrega consumatie persoana care face invitatia, iar cum la inceputul unei relatii o face in majoritatea cazurilor el, atunci va trebui sa si plateasca. Cand relatia se consolideaza, se vor pune de acord inainte de a merge la restaurant de ce finante dispun si cum vor imparti cheltuielile. Parerea mea. :)

  RăspundețiȘtergere
 2. De obicei barbatii se ofera sa plateasca sperand ca doamna sa se simta obligata sa ofere...o cafea la ea acasa dupa cina.Unele doamne accepta sa i se plateasca consumatia tocmai in ideea ca va oferi un desert domnului la ea acasa,in aceeasi seara sau ulterior.

  RăspundețiȘtergere
 3. Din experienta mea cu barbatii romani, majoritatea dintre ei se asteapta sa platesti jumi-juma chiar si la primele intalniri. Nu-mi place, dar si femeile, pe de alta parte, vor sa fie egale cu barbatii in toate cele, asa ca barbatii nu fac decat sa le indeplineasca dorinta :D

  Pe cand in Orientul Mijlociu unde am stat multi ani, sa incerci, ca femeie, sa contribui cu bani atunci cand esti invitata in oras, poate fi considerata o mare jignira fata de barbatul care te invita, adica ce, el nu e man enough sa plateasca or what? Insa in acea parte de lume statutul femeii este cu totul altul decat la noi :D

  RăspundețiȘtergere
 4. noi suntem romani,noi suntem romani.....

  RăspundețiȘtergere
 5. noi suntem romani,noi suntem romani.....

  RăspundețiȘtergere
 6. Costin, ti-am citit comentariul si cred ca asa e corect....cine face invitatia sa plateasca.

  RăspundețiȘtergere
 7. @ viviana
  nicio fapta buna nu ramane nepedepsita. ;)

  RăspundețiȘtergere
 8. @Anonim: ...si romance :)))))))

  RăspundețiȘtergere
 9. Pai, mai intai ar trebui stabilit cine-i el si cine-i ea :D

  RăspundețiȘtergere
 10. Eu am ales jumi-juma cu toate ca nu e adevarat. Cu prietena mea se intampla sa platesc eu, ma ofer mereu, dar se intampla sa nu ma lase ea deloc, sau sa nu vrea decat jumi-juma, altfel nu accepta. La noi e de moment, nu este o regula, poate unde suntem si de 4 ani impreuna si ne permitem sa facem asa.

  RăspundețiȘtergere
 11. Este foarte adevarat, Mihai, depinde foarte mult de vechimea relatiei. Clar asta ! :D

  RăspundețiȘtergere
 12. Buna Seara!
  Eu sunt Vlad, unul dintre membri Radio Whisper - un radio antimanele dedicat bloggerilor şi nu numai.
  Am găsit întâmplător blogul tău, am citit câteva articole şi nu am vrut să ies înainte să te felicit – mi-a plăcut mult ce am găsit aici. Am fost atras de subiectele interesante si de originalitatea articolelor. Felicitari ! Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tău; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doresti, poţi să ne recomanzi orice articol, iar noi îl vom promova.
  Ne-ar face plăcere să ştim că ai dori să ne susţii în acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.
  M-am gândit aşadar să vin cu o propunere:
  Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele şi piese necenzurate. Avem şi câteva emisiuni, ştiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă cât mai complexă de oameni cu un talent aparte şi m-am gândit că poate ai vrea sa ni te alături şi să colaborăm (binenţeles, pe unul dintre domeniile care îţi place). Dorim de asemenea să îţi acordăm un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a gândi al bloggerilor şi al ascultatorilor noştri.
  Îti multumesc pentru timpul acordat, iar acum îti propun sa adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău şi să ne dai add la id-ul asculta.whisper sau un e-mail, tot la asculta.whisper@yahoo.com, pentru a discuta mai multe.

  www.radiowhisper.com
  Multumesc,
  Cu stimă Vlad!

  RăspundețiȘtergere
 13. Eu cred ca trebuie sa plateasca cine face invitatia,asta exclude momentele incomode de orice fel si solutioneaza si problema cuplurilor formate din doua (sau mai multe)persoane de acelasi sex sau nu...ambigua exprimare nu.?Intr-un restaurant,la o masa vecina nu mica mi-a fost mirarea cand intr-o zi am vazut la cina un barbat cu "amantul"lui in stanga,nevasta in dreapta iar in fata-i statea amantul nevestei(asa vorbeste lumea prin sat :)))..cine o fi platit consumatia?..))

  RăspundețiȘtergere
 14. Daca cei doi nu locuiesc impreuna..cred ca barbatul ar trebui sa plateasca!
  Se cam bate cap in cap parerea mea cu...dorinta de egalitate intre sexe, dar, se pare ca femeile isi doresc ca la unele lucruri sa ramina involuate si...mai putin egale!

  RăspundețiȘtergere
 15. Plateste cine face invitatia!... si asta nu numai la restaurant, e valabil si la film, la teatru... :)

  RăspundețiȘtergere
 16. Pai ai pus o intrebare, apoi imi iei raspunsul cuvant cu cuvant si il dai tu...asa ca nu pot spune decat: idem Costin Staicu ;) Interesant articolul.

  RăspundețiȘtergere
 17. oho,decate ori am fost invitat de catre persoane care voiau sa le ajut cu cate ceva,iar la sfarsit au platit cel mult jumatate.odata,unul,m-a invitat la o cafea pentru discuta ceva ce-l interesa,iar in final a zis ca are doar valuta la el si nu a gasit nicio casa de schimb prin zona etc...

  RăspundețiȘtergere
 18. bineinteles ca cel care face invitatia trebuie sa plateasca! Invers nu ar fi normal chiar daca multora ne-ar conveni :D

  RăspundețiȘtergere

Stan Patitul spune: