MeniuTV prezintă:

Primul canal TV despre cele mai bune restaurante din România: www.Meniu.TV .


vineri, 8 octombrie 2010

Pofte Romanesti de Scoici Bulgaresti


O experienta culinara intr-un restaurant bulgaresc... Recunosc ca in afara de mancarea cat de cat ok din hotelul restaurantului all inclusive sau ultra all inclusive nu prea ne-am delectat cu mancarea bulgareasca, dar cum facem in fiecare an, incercam sa vedem locuri noi si sa incercam lucruri noi...


Anul asta a fost randul scoicilor bulgaresti. De ce? Pentru ca am incredere in promisiunile facute de nasi, mult mai experimentati in acest domeniu culinar decat noi, novici. Pentru ca nu incercasem scoici pana acum si am auzit multe lucruri bune, ne-am decis sa ne rupem o zi de stat la prajit, la soare si sa strabatem litoralul romanesc ca sa ajungem in Bulgaria.


Dupa un drum destul de intortocheat si cu pante cam abrupte (care nu o sa ma faca sa ma intorc iarna pe acolo) am ajuns si la locul cu pricina. Un loc pe care nasu l-a descris cel mai bine "un loc unde sa iti aduci prietenii"...


Eu si cu sotul meu avem prostul obicei de a comanda mai multe feluri de mancare pentru ca ne place sa degustam si pentru ca timpul nu ne permite sa revenim in acel loc prea curand, asa ca vrem sa incercam cat mai multe feluri, cand suntem cu prieteni, la noi pe masa e un fel de du-te-vino cu farfuriile, asa ne place, indiferent de privirea chelnerului deloc ingaduitoare...


Cu un vin alb sec de Targoviste (din pacate nu localitatea romaneasca) am comandat ambele ciorbe si cea de peste si cea de midii, cea de midii este delicioasa, cea de peste nu prea m-a atras (o prefer pe cea din Delta), dar si aceasta a fost buna.




Apoi a venit randul felului principal, sarmalute cu midii, frigarui de midii la gratar, dar si pane, defilau in fata noastra, insa midiile cu orez si midiile marinaresti au fost lovitura de gratie.


Orezul de la midii era facut cred cu apa in care au fiert midiile, se regasea foarte bine gustul, ca un fel de pilaf cu morcov si marar de care nu reuseai sa te saturi.




Midiile marinaresti erau aduse in boluri fierbinti de ceramica, iar pe fundul vasului era un sos subtire de usturoi si patrunjel ca o supa, o combinatie delicioasa.


Foarte bune si fierbinti sunt toate felurile de mancare cu midii, insa tebuie sa va spun ca e mult de munca, imaginati-va o temperatura de 35 de grade, mancarea fierbinte, vinul rece de la gheata si nu iti vine sa te opresti, iti doresti un sclav sa te hraneasca cand obosesti pentru ca nu iti vine sa renunti la asa minunatii.


Recunosc ca am ajuns sa facem doua vizite acolo, iar cine nu strabate in plin sezon litoralul romanesc nu ma poate intelege (dus-intors navodari-vama) insa calitatea mancarurilor a ramas aceeasi.


Servirea este destul de buna, preparatele ajung destul de repede pe masa iar ospatarii se chinuiesc sa iti vorbeasca si romaneste, noi am reusit cu o combinatie de rom-gleza.


Ferma de scoici si restaurantul sunt deschise pe tot parcursul anului iar preturile sunt relativ mici (intre 3 si 20 de leva, 2 leva insemnand 1 euro).


Decorul restaurantului este simplu, doar cateva mese pe o platforma suspendata, insa peisajul intr-adevar merita admirat si sa te intrebi de ce nu se poate si la noi, este un restaurant in care iti vine sa stai de dimineata pana seara, timp in care sa faci o baie si sa mai mananci ceva bun. Am uitat, poti sa iei si la pachet...



Anda-Madalina Munteanu

M.A.Cont Serv S.R.L.
P.L. Lt.Av.Ion Garofeanu Nr.22
Sector 5, Bucuresti
Tel.0724.332.330,0766.406.966

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Stan Patitul spune: