MeniuTV prezintă:

Primul canal TV despre cele mai bune restaurante din România: www.Meniu.TV .


miercuri, 17 noiembrie 2010

Montagne Russe in Restaurante ?!?



Veşti proaste pentru chelnerii nepoliticosi!

Un nou şi inovator restaurant la Nuremberg, Germania - Restaurantul s’Baggers a înlocuit chelnerii şi chelneriţele cu un high-tech sistem automatizat, care are scopul de a îmbunătăţi serviciile şi de a atrage atentia ca este primul restaurant automatizat din lume.

După cum puteţi vedea în fotografiile de mai jos, puteti comanda felul dvs. favorit de mancare prin ecranul tactil de afişare (dotat cu un superb soft tip e-Meniu) care este instalat pe masă. În plus, acest uimitor sistem automat calculează timpul probabil de livrare la masă a comenzii şi apoi o livreaza la tine printr-un dispozitiv spirală gen montagne russe (roller coaster)..

"Sistemul este singurul de acest gen", a declarat Michael Mack, proprietarul restaurantului. "Conceptul va revolutiona industria ospitalitatii - horeca."

Este o idee super-misto! Acum, puteţi spune la revedere chelnerilor nepoliticosi luand masa in restaurantele automatizate complet sau care au macar un soft e-Meniu pentru a nu mai astepta exasperant sa vi se ia comanda !!!...


Acest restaurant a fost in topul listei mele de locuri unde sa mananc în Nürnberg, şi am fost suficient de norocos să obtin o rezervare in ultimul moment. Trebuia să mănânc aici cu un amic care mi-a dat întâlnire în oraş, dar după verificarea programului restaurantului, s-a dovedit că acesta era închis o săptămână întreagă, cu excepţia zilei în care am aterizat.

Mi-am aruncat repede bagajele în camera mea de hotel, am facut imediat o rezervare online pentru o persoana şi am plecat la restaurant pentru a lua cina la ora 15, aceasta fiind singura oră când erau locuri disponibile.






Acest restaurant este unic pentru că este un restaurant robotizat. Ei nu au chelneri care te servesc şi totul se face prin calculatoare şi maşini. Restaurantul s’Baggers din Nürnberg Germania dă un sens cu totul nou cuvântului "servicii". Am avut o masa foarte delicioasa aici si vreau sa împărtăşesc experienţa mea cu voi.


'S Baggers are o versiune în limba engleză a site-ului lor, aşa că nu prea mi-am facut griji cu privire la bariera lingvistica. Cu toate acestea, aş fi avut nevoie de un ajutor atunci când am constatat ca pagina de rezervări online e doar în limba germană (multumesc Google Translator)...

Când am ajuns la masa mea, meniul de pe touch screen era in proportie de 95% in germana ... La naiba, cum voi reusi să mănânc (m-am gândit in sinea mea imediat)? Din fericire, mesele restaurantului erau comune, iar familia germană de lângă mine a fost suficient de amabila sa ma adopte ca al doilea copil al lor pentru acea după-amiază.


Mi s-a facut un training rapid (în limba engleză stricată şi o mulţime de miscari cu mâinile) privind modul în care se proceda in acest restaurant şi pentru a naviga prin meniu. Iată o fotografie a cum arata meniul de pe ecranul tactil:


Înainte de a fi aşezat la masă, vi se oferă un card asemanator cu un card de credit unde elementele comanzii dvs. sunt stocate. Odată ce cardul este introdus în ecranul tactil, puteţi începe să faceti comanda prin selectarea de băuturi, mancaruri şi deserturi.




Fiecare element din e-meniu are o fotografie a cum arata mancarea, şi, dacă doriţi, puteţi da zoom pentru a avea o privire mai detaliată.


Se oferă, de asemenea, posibilitatea de a căuta un anumit fel de mancare daca stii exact ce vrei. Acest lucru te scuteşte de căutarea prin întregul (şi "stufosul") e-meniu pentru a găsi ceea ce cauti.


Amintiţi-vă sa nu comandati totul deodată pentru că de îndată ce lansati comanda, mancarea va fi pregătita imediat. Înainte sa-ti dai seama, comanda ta va veni zburănd în jos pe spirala centrală de metal. Din fericire, am fost avertizat de acest lucru din timp şi am cerut desertul abia dupa ce am terminat felul principal.


Este confuz, te întrebi? Deloc. Totul este cu coduri de culoare, iar sistemul este proiectat astfel încât este uşor să identifici ce mancare este a ta. Fiecare scaun are o culoare şi un număr. Înainte de a plasa comanda, va trebui să identifici pe ecranul tactil color scaunul tău şi numărul. Fiecare vas cu mancare care zboară în jos la masa ta va avea un indicator care corespunde culorii locului tau. Este foarte simplu.

Scaunul meu a fost bila neagra cu numarul 8:


Atunci când primiţi mâncarea, veţi primi, de asemenea, si un autocolant care arată ora cand ati plasat comanda şi bucatarul care a pregatit-o. Am constatat că întregul sistem a fost conceput şi organizat in binecunoscutul si rigurosul stil german.


Acum, că stiti despre ce e vorba, iata ce am comandat:

Un lucru pe care l-am observat este că germanilor le place sa amestece băuturile cu apa. In avion, vecinul meu de scaun a dorit vin amestecat cu apă. Familia mea "adoptiva" mi-a recomandat suc de mere cu apa carbogazoasa. Aşa că băutura mea a fost o Apfelschorle: suc de mere amestecat cu sifon.


Pentru felul principal mi-am comandat un gulaş de vită Angus - cu ardei iute si tagliatelle. A fost incredibil de delicios si, mai ales, am fost placut surprins de faptul ca totul avea gust proaspat.


Desertul a fost banana cu inghetata de vanilie, ciocolataa si frisca. Acest lucru, de asemenea, a fost excelent. Banana a fost acoperita cu un aluat crocant care era fie prajit, fie copt. A fost incredibil de uşor şi deloc uleios.


La sfârşitul mesei, vasele murdare se pun în compartimentul din faţa ta şi cineva va veni sa le ia. Ok, deci restaurantul nu este în întregime robotizat, dar aproape.


În general, mancarea a fost extraordinar de buna si a fost foarte distractiv sa iau masa acolo. Servirea a fost rapida, am asteptat doar 10 minute pentru gulasul meu.

La sfârşitul mesei, puteţi da o nota mancarii, maximul este 5 stele. Ratingurile vor fi folosite ca feedback pentru bucatari şi, de asemenea, va permite clientilor să caute cele mai populare feluri de mâncare.



'S Baggers foloseste o mulţime de ingrediente organice şi se asigură că ele provin de la ferme locale.


Restaurantul nu este chiar la strada, fiind ascuns în mijlocul unui parc industrial, aproximativ 20-25 de minute distanţă de centrul oraşului. Un taxi ar putea costa cam mult.

Inchei prin a va spune ca intr-un astfel de restaurant nu veti avea niciodata surprize precum in filmul de mai jos ...

3 comentarii:

  1. De ciubuc,de mutra acra a chelnerului care devine si mai acra daca bagajul tau de cunostinte in gastronomie nu este atat de bogat incat sa nu ceri totul din doua vorbe fara sa ceri vreo explicatie..sa mai ai si vreo pretentie la cat de bine facut sau cat de in sange sa fie biftecul..?E deja prea mult !!..Cu GPS-ul asta gastronomic scapam de toate problemele,viram la dreapta pentru felu 1,la stanga pentru 2 si tot inainte pentru desert....la 500 de metrii viram la dreapta pentru cafea....)))))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acum este unu și mai tare în București - vine mâncarea cu niște trenulețe pe calea ferată! :D

      Ștergere

Stan Patitul spune: