MeniuTV prezintă:

Primul canal TV despre cele mai bune restaurante din România: www.Meniu.TV .


miercuri, 3 noiembrie 2010

Nunta la Restaurantul Casa Latina



Cum incepe o nunta ? Cu o invitatie precum cea de mai sus (click pentru clarificari) pentru invitati, iar pentru principalii protagonisti, mirii, in diverse moduri si locuri... in parc, pe sofa, pe strada etc. :)))))


Asa cum si eu, Costin si Dependenta am fost invitati la nunta si nu puteam refuza - chiar daca nuntile si botezurile nu sunt petrecerile la care ne simtim prea in largul nostru. "It's not my cup of tea" cum ar zice englezul intr-o situatie ca asta.

Nu puteam refuza mai ales ca evenimentul urma sa se desfasoare la Restaurantul Casa Latina, locatie ce pentru noi avea deja semnificatia excelentei in restauratia bucuresteana, astfel ni se oferea o ocazie in plus sa verificam daca s-au mentinut standardele inalte ale serviciilor.


Evenimentul a fost organizat intr-un ballroom (Salonul Spaniol) aflat in strada Panduri, in imediata apropiere a restaurantului propriu-zis. Firma mai are o asemenea sala in strada Progresului si pentru ca eforturile le sunt rasplatite cu tot mai multe solicitari, mai amenajeaza un al treilea salon de nunti tot in incinta Gradinii de Vara din apropierea Academiei Militare unde am fost si noi. Unde am fost si nu ne-a parut rau, zau asa ! :P


Am aterizat la Salonul Spaniol pe la ora 19,00 si am fost intampinati cu cate un pahar de sampanie, piscoturi adecvate si ni s-a prins in piept cate o floare naturala.


Ceea ce m-a cucerit iremediabil a fost fantana cu ciocolata (cu lapte) - cum eu sunt fanul declarat al ciocolatei cu lapte ...


Am turnat ciocolata din belsug pe platoul cu fructe proaspete - trebuie sa recunosc ca unele nici nu mai razbateau cu gustul lor prin cel al ciocolatei, dar trebuie sa ma credeti ca asta nu m-a deranjat deloc, ba chiar m-a inviorat un pic as putea spune la fel ca atunci cand intra Mos Craciun cu sacul intr-o gradinita de copii... mmmmmm... iu-huuuuuuuuuuu !!!!!!! :PPPPPPP


Lumea conversa la un pahar de whiskey sau de campari sau de vodka sau gin sau cola sau fanta sau ... sau o ceasca de cafea espresso - sau de toate, dupa pofta fiecaruia ! :P


Altii se desfatau cu fructe scaldate sau nu in muuuuuuuulta ciocolata cu lapte ... Ciocolata .... fructe .... ciocolata .... fructe ... OMG !!! :D


Inca nu se dansa pentru ca se astepta ca primul dans sa fie al mirilor. "Pe vremea mea" valsul miresei se intampla mai spre sfarsitul petrecerii, dar acum moda s-a sucit, ceea ce nu este rau deloc. :P


Am dat-o si eu pe whiskey, iar Dependenta a savurat un campari. Ceea ce ne-a facut si mai veseli ca de obicei chiar daca unii cred ca este imposibil sa se intample asta ! :))))))))))


Mirele si mireasa radiau de fericire. Si am citit in privirea si zambetul lor ca abia asteapta sa se sfarseasca paranghelia pentru a-si lua zborul (la propriu) spre Tenerife unde isi petrec luna de miere/voiajul de nunta. Prietenii stiu de ce !... ;)


Un chelner cu manusi albe ne-a servit platoul cu aperitive/gustari. Sau cum ar spune spaniolii (ca doar eram la Salonul Spaniol) - tapas.


Sa va zic si ce continea acest platou - un nufar (din aluat)cu vinete, o tartina cu somon fumee (afumat), prosciuto (bacon) pe pat de rucola (un soi de papadie verde), legume proaspete (castravete, ardei gras, rosie) pe o tepusa de frigaruie, rulada de pui, minisnitele din piept de pasare, tarta cu ardei copt in stil cubanez, ardei gras cu pasta de branza si cascaval roluit.


Mi-au placut toate, dar somonul afumat a fost deliciul meu. De obicei nu mananc cu paine, dar acum am fost tentat de o chifla gustoasa din faina neagra cu multe seminte.


Mirii, Laura si Ionut, au deschis cu adevarat petrecerea cu un dans deosebit pe care cred ca l-au repetat indelung inainte de nunta pentru a le reusi fara cusur. Dupa paharul de whiskey mie mi s-a parut ca le-a iesit asa cum si-au dorit ! :)))))))


Nuntasii atat au asteptat - ca au si inceput sa dantzuiasca cu foc si passion, ca numai somonul la cuptor i-a mai putut opri din nou pe la locurile lor.


Si asta pentru ca mirosea si arata prea apetisant.




Mixul de legume a adus plusvaloare bucatii de peste rozaliu. Asta v-o spune un om pentru care cea mai buna leguma este pulpa de porc ...


Somonul a fost udat din plin cu lamaie in farfurie si cu vin pe gatlej. Puteai alege intre un vin alb demisec si unul rosu similar. Eu, ca de obicei, am baut merlot, chiar daca imi voi atrage iarasi critici ca la peste se bea alb ... Cui ii pasa de critici cand molfaie un peste la cuptor ?!? :P


Aparatul generator de balonase si-a facut datoria toata noaptea. La fel si DJul cel timid care se ferea sa fie tras in poza. O fi fost urmarit international de Interpol ... :)))


Undeva la etaj, pe o latura a salii se afla si camere pentru schimbat toaletele doamnelor daca se gandesc sa vina in trening si adidasi si apoi sa-si puna vuittoanele si swarovskile in functiune. Ce rau sunt dupa un whiskey si-un merlot ! :)))))))


Nu a trecut mult deloc si a inceput dansul sarmalutelor. Dansat de chelnerii ce le aduceau la mese.


Stiti cum miroseau exact, exact ? Ca la Craciun ! :D


Dupa ce somonul l-am lasat jumatate in farfurie (bucata era foarte mare si satioasa), din cele 5 sarmale ale portiei abia am reusit sa inghit una (cu smantana, ardei iute si mamaliguta fierbinte). Si o bucata de bacon. Eram full !!! Prea multa mancare la nuntile astea - majoritea farfuriilor au fost duse inapoi de chelneri, pentru ca petrecaretii nu mai aveau loc in pantece. Multi au fost isteti si inspirati si au cerut sa li se puna la casolete speciale pentru a le servi a doua zi acasa. Personalul restaurantului le-a indeplinit dorinta fara discutii inutile. Stiau sa-si faca treaba !


Doar de vin si de vorba si de dans si de voie buna nu se saturau nuntasii !


S-a dansat multa muzica latino (lambada, macarena, mambo, salsa, menuaito etc.), s-a dansat brasoveanca, rock'n'roll, muzica disco si populara (sarbe, hore etc.). Nu a lipsit ultima moda in materie - Dansul Pinguinului si Trenuletul ! :))))))))






Dupa atata dans, cica trebuia din nou o tona de mancare ... :)))))))))))))))))


Si a venit platoul cu trei feluri de friptura - file de porc, frigarui de pui si muschi de vita (cu unt deasupra pentru fragezire), cu garnitura de cartofi la cuptor cu rozmarin si salata de varza (dreasa bine cu ulei de masline si otet balsamic).

Din nou, portiile au ramas aproape intregi in farfurii.




La un moment dat au venit doi dansatori profesionisti de muzica latino si ne-au incantat privirile.


Profesionistii despre care va ziceam i-au invitat la dans si pe miri. A fost superb.




Intr-o incinta amenajata cu bun gust, deserviti de un personal profesionist, oamenii s-au distrat din plin si vor tine minte mult timp ceea ce s-a intamplat in aceasta noapte.


Vinul a curs in valuri. De fapt a fost servit in carafe. :P


Tortul deosebit de delicios (pentru mine, dar si pentru ceilalti dupa cum am observat) a fost devorat instant. Poate pentru ca sub frisca se simtea crema de caramel ? Miam, miam !!!




Dupa acest final apoteotic, am parasit adunarea pe la ora 4,00 cu gandul ca am petrecut o noapte memorabila. Iar daca am uitat cumva ceva din meniul nuntii, dati click pe poza de mai jos si vedeti ce mai lipseste.


Multa fericire, Laura si Ionut ! :)




PS - oare ce-or fi facand ei acum in Tenerife ? ;) :)))))))))))))))

4 comentarii:

Stan Patitul spune: