MeniuTV prezintă:

Primul canal TV despre cele mai bune restaurante din România: www.Meniu.TV .


duminică, 20 februarie 2011

Bucuresti: Turabo in Insolventa - Coafura Rezista !Dupa ce SOV a facut banking cu CEC si Banca Agricola, iata ca un alt "inginer" financiar face banking cu BCR, de data asta, iar acum este in faliment...

Unul dintre cele mai cunoscute lanţuri de cafenele din România, frecventate inclusiv de crema showbizului autohton, este în pragul colapsului.


Două dintre societăţile care patronează lanţul Turabo au intrat în insolvenţă, făcând astfel primul pas spre faliment. O alta, care potrivit surselor RL deţine marca „Turabo Cafe" - BRTV Grup - este şi ea în pragul falimentului. Tribunalul Bucureşti urmează să analizeze din nou, pe 31 martie, cererea companiei Victoria Holding de deschiderea falimentului BRTV Grup. Iniţial, în aprilie 2010, judecătorii admiseseră cererea Victoria Holding, dar BRTV a contestat decizia, iar Curtea de Apel Bucureşti a decis că procesul trebuie rejudecat. Celelalte societăţi aflate în prezent în procedură de insolvenţă sunt Turabo Business Corporation şi TCD Royal Events. Numitorul loc comun este Dragomir Tudor Niculescu, cel care le controlează şi care deţine totodată brandul „Turabo".

Evidenţă contabilă cu probleme?

La sfârşitul lunii ianuarie, Tribunalul Bucureşti a admis cererea depusă de Federaţia Filatelică Română, dispunând deschiderea procedurii insol¬ven¬ţei pentru firma Turabo Business Corporation. Solicitarea fusese înaintată încă din 26 octombrie 2010. Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, firma a fost înfiinţată în 2007, iar de atunci nu a depus nici un bilanţ anual de activitate. Pe pagina de internet a Ministerului de Finan¬ţe, ultima declaraţie fiscală - referitoare la taxele şi impozite plătite - datează din 2008. Acţionarul majoritar al societăţii este Dragomir Tudor Niculescu, cu 80%. Firma are deschise cinci puncte de lucru, toate în Bucureşti, unde funcţionează cafenele Turabo. Administratorul judiciar desemnat de Tribunalul Bucureşti, Lucian Lascu, urmează ca în perioada următoare să facă raportul referitor la continuarea sau nu a procedurii falimentului, apoi pe cel al cauzelor intrării firmei în colaps. Potrivit legii, pragul minim al datoriei pentru care se poate cere deschiderea procedurii insolvenţei unei societăţi este de 40.000 lei.Cea de-a doua cădere

O altă societate din „Grupul Turabo"- TCD Royal Events a intrat şi ea în procedură de insolvenţă în conformitate cu decizia Tribunalului Bucureşti care a admis, pe 28 ianuarie, cererile făcute de două societăţi: Porsche Leasing şi Porsche Broker Asigurare. Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, TCD Royal Events a fost înfiinţată în 2008, iar de atunci firma nu a depus nici un bilanţ anual de activitate. Jumătate din acţiunile acestei firme sunt deţinute de o altă societate - Turabo Business Corporation, iar restul de mai multe persoane fizice, în diferite cote: Dragoş Stoian, Crina Gabriela Runcianu şi Oana Cîrjoi. TCD Royal Events deţine un punct de lucru în Bucureşti - Lacul Tei, unde funcţiona, teoretic, Turabo Royal Ballroom, un centru de evenimente cu o capacitate de 600 locuri. Agenţia de colec¬tare a creanţelor, Urban & Aso¬ciaţii, deţinută de senatorul PDL Iulian Urban, anunţa că TCD Royal Events ar avea o datorie de 90.538 lei către SC Travelart."SC Travelart SRL a avut o colaborare cu debitorul TCD ROYAL EVENTS, în baza contractului de colaborare. Obiectul îl constituie asigurarea serviciilor de transport aerian extern şi intern de către SC Travelart SRL către TCD ROYAL EVENTS.. Cazul a fost preluat in vederea recuperarii debitului, de agentia de colectare creante Urban şi Asociaţii", anunţa public societatea de colectare a debitelor a senatorului Iulian Urban. "SC Travelart SRL a avut o colaborare cu debitorul TCD ROYAL EVENTS, în baza contractului de colaborare. Obiectul îl constituie asigurarea serviciilor de transport aerian extern şi intern de către SC Travelart SRL către TCD ROYAL EVENTS.. Cazul a fost preluat in vederea recuperarii debitului, de agentia de colectare creante Urban şi Asociaţii", anunţa public societatea de colectare a debitelor a senatorului Iulian Urban.

Sean Paul la Turabo

Potrivit site-ului oficial al companiei, cafenele Turabo sunt prezente, în afară de Bucureşti, în toate marile oraşe din ţară: Arad, Argeş, Baăau, Baia-Mare, Bihor, Braşov, Cluj-Napoca, Constanţa, Dolj, Galaţi, Hunedoara, Iaşi, Mureş, Satu-Mare, Sibiu, Timişoara. Patronii Turabo au preluat în urmă cu câţiva ani şi echipa de baschet Steaua, reuşind să ridice echipa din Ghencea din anonimatul în care căzuseră. De-a lungul timpului, Turabo Society Club a organizat concerte cu nume cum ar fi Craig David, Jay Sean, Kat De Luna, Lumidee sau Goran Bregovic.

Şeful de la Turabo, asociat cu fostul şef al BCR

În perioada extinderii lanţului Turabo, şeful brandului, Dragomir Tudor Niculescu s-a asociat şi cu Banca Comercială Română, rezultatul fiind "BCR - Turabo Caffe". Firma care care patronează această cafenea este Turabo Grup. Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, firma este administrată de Niculescu iar printre acţionari, cu 10% din acţiuni, se regăseşte şi societatea G&D Audit, controlată de fostul preşedinte al BCR, Nicolae Dănilă, în prezent membru în Consiliul de Administraţiei al Băncii Naţionale a României. Acţionar majoritar, cu o cotă de 57,5%, este SC BRTV Grup, firmă care ar putea intra în procedură de faliment în martie dacă Tribunalul Bucureşti admite cererea făcută de SC Victoria Holding. Turabo Grup a fost înfiinţată în 2005. Pe 2009, societatea nu a mai depus bilanţul de activitate.

Acţionarul majoritar al Grupului de firme Turabo, Tudor Dragomir Niculescu, a arătat într-un comunicat trimis României Libere că a contestat toate deciziile de intrare în insolvenţă a societăţilor pe care le deţine.

"Referitor la insolvenţa Turabo Business Corporation menţionăm că societatea noastră a făcut recurs la decizia de intrare în insolvenţă şi suntem încrezători că vom avea câştig de cauză. Insolvenţa TCD Royal Events a fost cerută de Porsche Leasing în baza unui contract de leasing al cărui bun l-am returnat, acesta aflându-se în posesia Porsche Leasing încă din luna decembrie şi la recursul intentat de noi vom aduce la cunoştinţa instanţei că Porsche şi-a recuperat bunul", a declarat Tudor Niculescu. În ceea ce priveşte firma TCD Royal Events, Niculescu spune că societatea şi-a achitat datoria de 90.000 de lei către SC Travelart. În ceea ce priveşte firma BRTV Grup, care operează cafenelele Turabo şi Centrul de evenimente Turabo Grand Ballroom, Niculescu spune că firma nu este în insolvenţă, invocând o decizie a Curţii de Apel Bucureşti din ianuarie. Patronul Turabo omite să menţioneze că prin respectiva decizie nu a fost respinsă deschiderea procedurii insolvenţei firmei BRTV, ci s-a decis rejudecarea cererii de către Tribunalul Bucureşti.


PS - Turabo e in faliment. Asocierea BCR cu tzeparul de la Turabo rezista. La fel si coafura. (In imagine cafeneaua de la Piata Romana, fosta Beraria Turist inainte de 1990)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Stan Patitul spune: