MeniuTV prezintă:

Primul canal TV despre cele mai bune restaurante din România: www.Meniu.TV .


luni, 28 februarie 2011

Buongiorno ! Trattoria Buongiorno



In urma cu vreo saptamana am primit pe pagina noastra de FaceBook o invitatie care suna astfel ->

Buna ziua ,

De mai mult timp doream sa punem la cale o intalnire amicala, in viata reala, a profesionistilor din HoReCa unde sa putem discuta sau sa schimbam idei din lumea ospitalitatii.

Suntem incantati sa va anuntam ca prima Întâlnire de Networking si Socializare a Profesionistilor din Ospitalitatea Romaneasca se va desfăura, in data de 25 Februarie începând de la ora 19:00 în cadrul Trattoria Buongiorno ~Piata Victoriei (Bulevardul Lascar Catargiu 56 ).

Licoarea lui Bachus va fi asigurata de catre Cramele Hallewood prin intermediul somelierului Marius Bratu.

Cu stimă,
Laurenţiu Mâţă-Tănase

Asa ca am vorbit cu Cristina Maria (a lucrat 7 ani in industria hoteliera din Dubai si Qatar) si Monica (experienta de peste 10 ani in aceeasi industrie din Romania - Ana Turism, Howard Johnson etc.) si, dupa ce ne-am tras blugii pe noi, ne-am infiintat la ora convenita la Trattoria Buongiorno langa Piata Victoriei din Bucuresti, vizavi de sediul Orange.


Afara, o seara de iarna veritabila, zapada din belsug. Deci, promisiunea unui vin rosu si a unei atmosfere amicale erau mai mult decat binevenite.


Inainte de Revolutie, pe timpul lui Ceao, restaurantele aveau perdele la ferestre. Incepand cu perioada Congresului al XIVlea, acestea au fost date jos in toata tara de teama ca proletariatul sa nu se stranga la un sprit si sa porneasca revolta. Probabil prin birturi s-a pus la cale si bolsevismul romanesc. Chiar si Hitler si-a castigat notorietate prin discursurile fasciste din berariile germane.


Trattoria inseamna birt. Trattoriile din Italia au preturi mai mici decat cele de la restaurant, un fel principal nedepasind 10 euro. Aperitivele (antipasto) te costa intre 5 si 6.5 euro, iar daca alegi o supa, platesti intre 6.5 si 7 euro. Pastele, friptura de vitel sau un file de peste costa in jur de 8.5 euro portia. Bauturile costa intre 1.5 si 4 euro. Mai ieftin decat trattoria este un alt tip de local - osteria.


Dupa ce am intrat am aflat ca avem rezervare la Pub.


Maestrul Valentin Albesteanu isi imbia auditoriul cu vioara sa. Programul artistic difera de la zi la zi.


Asadar am fost condusi spre pub. La subsol.


Forfota mare, venea lume din ce in ce mai multa...


Separeurile erau rezervate si pregatite sa-si primeasca corporatistii la afterwork friday party.






O cladire veche cu un stil fermecator.




La Pub, birjar ! :)





































Eu am comandat o  cafea, iar fetele câte un ceai ce au fost plătite conform meniului. Au fost şi persoane care au crezut că sunt tot din partea casei şi s-au fofilat cand au vazut ca vine chelnerita sa le ceara banii. Pentru niste oameni care lucrează ei insisi în acest domeniu mi s-a parut putin cam necolegial gestul.







Dupa cum scria si in invitatie, vinurile degustate din plin au fost aduse de somelierul Cramelor Hallewood - Marius Bratu, fiind vorba de un Cabernet Sauvignon Cantus Primus din 2007 si un Merlot Vitis Metamorfozis din 2009.Mi-a placut mai mult cabernetul. :P











Am rugat un chelner sa ne aduca si noua la masa cate un pahar de vin, acesta a zis ca ne aduce de vreo 2 ori, noi am uitat, dar si el. Dupa vreo ora mi-am adus aminte si am fost eu si am pus in pahare si pentru mine si pentru doamnele care ma insoteau. Daca mai intarziam putin nu mai aveam ce degusta... :)





Muzica mult prea tare pentru o intalnire a carui scop nu a fost dansul, ci socializarea, schimbul de idei intre cei care au acelasi interes comun: industria ospitalitatii - HoReCa. Ca sa fim mai rigurosi, termenul de INDUSTRIE in cazul de fata este utilizat incorect după o preluare fara discernamant a englezescului INDUSTRY care inseamna, de fapt, DOMENIU. Macar de-ar fi asta singurul neajuns din acest sector economic...


Despre preturile de la Trattoria Buongiorno ce sa va zic... un espresso 5,5 lei, un ceai negru 5 lei, o pizza pentru 3 personalitati 37 de lei, o salata cu piept de bui tras in tigaie ca in poza de mai jos - 24 de lei. Vinul ... moca de la Cramele Hallewood ! :D











Lume multa, 20 de persoane,pe care le cunoscusem deja personal din alte imprejurari, dar si carora le stiam chipurile doar de pe FaceBook. Dezamagitor a fost faptul ca nu au fost manageri (decat unul singur) sau proprietari de restaurante sau hoteluri, ci doar chelneri, bucatari, concierge ori furnizori, ba chiar si un agent de vanzari Amway.
















Degustand minunatul vin si tragand cu urechea constiincios am aflat cum se prelungeste termenul de valabilitate la ingredientele expirate de la Star Foods si despre cum carnea de vita asa zis argentiniana din multe meniuri ale restaurantelor de lux provine, de fapt, de la Baltata Romaneasca de pe plaiurile mioritice...










O seara ... Buongiorno ! Multumim! :)

4 comentarii:

  1. Te-am prins cu mana pe sticla !!..Nu se traieste rau la Pub si daca reuniunea a mai fost si fructuos fructificata...mai mult decat fantastic!

    RăspundețiȘtergere
  2. Am cunoscut oameni interesanti. Inca o data sunt uimit de ceea ce a reusit internetul si, mai nou, FaceBook ! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Îmi pare rău că nu am ajuns la întâlnire însă mă bucur că pot citi despre ea!

    RăspundețiȘtergere
  4. Iulia, pe 25 martie se va intampla din nou. ne va claxona Laurentiu, gazda noastra de la Buongiorno. Oricum, am inteles ca se va intampla lunar, deci mai devreme sau mai tarziu vom semna cu totii "condica" la aceste intalniri. :)

    RăspundețiȘtergere

Stan Patitul spune: