MeniuTV prezintă:

Primul canal TV despre cele mai bune restaurante din România: www.Meniu.TV .


sâmbătă, 26 februarie 2011

Eating, Shopping & Flying... Mmmmmmm !...



In aceasta excursie am zburat in principal cu Singapore Airlines, de la Londra la Singapore, de la Singapore la Brisbane, de la Melbourne la Singapore si de aici inapoi la Londra. Am fost foarte impresionata de mesele servite la bordul avioanelor Singapore Airlines – mancarea in sine nu este spectaculoasa (pana la urma, este mancare de avion, la ce sa te astepti), insa este departe de orice am mancat vreodata la bordul British Airways sau Air Canada.


Aceasta este o cina constand in peste fiert cu sos oriental (sus) si un mic dejun cu taitei vermiceli, legume si pui (dedesubt).


Ne-am alocat suficient timp intre zboruri in Aeroportul Changi din Singapore, in drum spre Brisbane, pentru a putea beneficia de un tur de oras gratuit (timpul recomandat este de 5 ore… noi am avut 7!) Din pacate, a plouat cu galeata tot timpul turului, asa ca mai mult ne-am hahait decat am vazut ceva. Desigur, intr-o escala asa de lunga, am avut timp suficient sa luam doua mese bune inainte de urmatorul zbor: la prima am avut taitei cu creveti si la a doua, orez cu pui Hainanese!


Prima este o supa de taitei in care supa are la baza o fiertura delicioasa de carapace de creveti. A doua este un fel extrem de popular in Singapore si are la baza pui fiert (in cazul nostru a fost pui copt – mai mult malaiezian, cred) servit cu un orez delicios pregatit in apa in care a fiert puiul.


Toata mancarea prezentata mai sus am servit-o in zona de imbarcare, dupa ce am trecut de formalitatile de imigrare. Daca ne-ar fi fost mai usor sa iesim si apoi sa intram din nou din acea zona, ne-am fi dus la cantina pentru angajati din Terminalul 1. Pentru a ajunge acolo, mai intai trebuie sa cauti Burger King in Terminalul 1, la parter. Trebuie sa-l ocolesti prin partea din spate si sa iesi din cladire. Apoi sa o iei la stanga brusc si sa cobori scarile. Et voila, cantina angajatilor (cu aer conditionat!)! Cuvantul cantina te poate induce usor in eroare pentru ca de fapt este mai mult o zona tip Food Court cu mai multe tarabe mobile. Ne-am desfatat aici chiar inainte sa ne intoarcem la Londra din Singapore si mancarea este buna – cu siguranta dintre cele mai bune din aeroport! Mai este o cantina in Terminalul 2 dar este mai dificil de ajuns acolo – mai bine e sa iei trenul care face legatura intre terminale.


Sa nu ma porniti pe cumparaturi la aeroportul Changi! La intoarcere am cumparat o multime de prajituri Nyonya de la Bengawan Solo. Si cred ca au mai fost si niste pantofi de la Charles and Keith. Si... of... da, cand vine vorba de cumparaturi, este cel mai bun aeroport din cate am vazut pana acum! Cumparaturile si mancatul – excelente metode sa-ti omori timpul intre zboruri!

Cristina


PS - Daca zburati inspre Australia sau Noua Zeelanda, va sugerez prieteneste sa NU cumparati deloc alimente pe care sa le luati cu voi pentru ca aceste tari au legi de carantina extrem de severe si multi copoi beagle care sa-ti sufle bunatatile din bagaje.

2 comentarii:

  1. Arta lor culinara a dat ocol Globului si sunt de apreciat pentru asta si nu numai,deja incepem sa vedem in cate alte domenii sunt de apreciat...din ianuaria au prima banca deschisa in Europa ..si continua...:))

    RăspundețiȘtergere
  2. Singapore a avut anul trecut o crestere economica de 14%. Ca multumire, guvernul imparte cetatenilor sai un miliard de dolari ! :D

    RăspundețiȘtergere

Stan Patitul spune: