MeniuTV prezintă:

Primul canal TV despre cele mai bune restaurante din România: www.Meniu.TV .


joi, 2 iunie 2011

LOFT... doar un Moft ?



Wow! Interesanta experienta! Hai sa aprofundam . . .

 Locatia interesanta, intr-o zona accesibila oricarei persoane care locuieste in zona Premium a Bucurestiului... Primul minus: parcarea (rezolvata ulterior prin "valet parking")! Trebuie sa plec cu niste bani in buzunar special pentru parcare, daca vreau sa mananc ceva aici. Am 3 optiuni: prima este sa ii dau masina valetului si acesta sa ma taxeze cu 30 de lei; a doua e sa parchez de capul meu in parcarea cladirii cu riscul ca cineva sa imi blocheze rotiile (ca sa le deblochez platesc 500 de lei), sau aleg varianta cea mai sportiva de a parca vis-a-vis (daca sunt locuri disponibile, bineinteles), dupa care sa traversez singurel. Bun! Pana aici a fost aventura cu parcarea!


Intru in restaurant. Ma intampina o domnisoara superba care ma saluta politicos si ma intreaba daca servesc masa. Trec de o usitza de sticla si intru in incaperea imensa, ca o mansarda. Designul impunator si detaliile foarte atent alese imi bucura privirea si ma fac sa uit de problema cu parcarea... Apoi ma pune usor pe ganduri faptul ca nu vad nici un alt client in restaurant. Ma asez la o masa impreuna cu ceilalti doi tovarasi de companie si incep sa privesc in jur iscodind parca dincolo de detaliile bine puse la punct.


Se apropie un ospatar, ne saluta politicos si ne intreaba daca dorim ceva de baut. Cerem niste ape pentru inceput. Se intoarce cu meniurile si cu apa Evian, pe care ne-o toarna in pahare in timp ce noi ramanem surprinsi de ideea lor de a lumina meniul (cand deschizi meniul e ca o carte fara pagini, cu copertile iluminate). Mi s-a parut foarte interesanta ideea de a asocia fiecare fel de mancare cu un titlu holywoodian de succes. Meniul foarte variat m-a facut sa ma pierd cu firea si mi-a fost greu sa ma decid ce oare sa aleg... ce sa incerc... cu ce sa ii testam... Pana la urma am ales o Buratta si un Foie Gras cu ciocolata pentru inceput.


Hai sa luam Buratta si sa o despicam in 4. Rosii cherry, ulei de masline, un sos de busuioc si piesa principala, Buratta. Rosiile gustoase, dulci, insoteau foarte bine aceasta branza care nu avea deloc cremozitatea Burattei cu care eram obisnuit in Italia, in zilele calde de vara, cand o mancam cu rosii siciliene proaspete. Concluzia, nu mi-a placut per total, aducea maidegraba cu o mozzarella de bufala decat cu o buratta. Foie Gras-ul... interesant... Gustos... Calibrat... Singura problema: o vena care mi-a ramas intre dinti si a fost o adevarata aventura sa o scot de acolo. Felul doi am ales un antricot black angus care venea insotit de o portie de cartofi prajiti. Eu am cerut un risotto cu midii si cealalta persoana care a fost cu mine a cerut o portie de paste cu legume.


Black Angus am cerut, dar altceva am primit. Tot antricot era. Apoi am primit un risotto cu morel in locul midiilor, iar pastele au fost intr-adevar cu legume. Antricotul era bun pentru un antricot, dar foarte prost pentru un black angus; salata verde era defapt doar salata iceberg, iar pentru cei care cunosc salata iceberg stiu ca nu este foarte spectaculoasa ca si gust (se vor intreba oare ce cauta intr-un restaurant cu pretentiile LOFT); risotto era gustos si cremozitate potrivita (sunt curios totusi ce fel de orez se foloseste in bucataria LOFT). Indignat fiind de greseala facuta (am primit alt risotto decat cel comandat) am ales totusi sa nu ma cert cu nimeni, apoi am gustat si pastele, (nu credeam sa spun vreodata despre o banala pasta cu legume ca e JALNICA!). Pastele, in sine, de proasta calitate, legumele fara gust, singura piesa delicioasa din aceasta farfurie fiind o felie de parmezan (macar aia nu avea cum sa fie ratata). Risotto-ul meu, daca era cu midii (ceea ce imi doream sa gust), probabil as fi fost mult mai fericit. Cat despre antricot, mediocru...


Hai sa fiu sincer totusi, si sa va spun ca mi-au placut foarte mult cartofii prajiti! Erau facuti corect, aurii, crocanti, gustosi, cu o taietura de steakhouse rudimentara. Pentru ca lucrez in domeniu si cunosc cativa oameni, am dat un telefon si am reusit sa vad si eu bucataria. E foarte bine compartimenta, cel putin asa mi s-a parut de unde eram eu, utilaje de calitate si foarte curat. Nota de plata? Hmmm, nota de plata pentru 5 feluri de mancare si 1 apa Evian, 401 RON.


Am observat ca era o diferenta de pret intre risotto, (undeva la 10 lei). Nu asta ar fi fost problema, doar ca antricotul Black Angus (care imi vine greu sa cred ca era chiar Black Angus) era listat la peste 100 de lei. Probabil, faptul ca era gol trebuia sa ma puna usor pe ganduri si sa ma faca sa nu intru. Cred ca v-ati facut o idee despre experienta mea :)



  Florin - bucătarul feisbukist ;)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Stan Patitul spune: