MeniuTV prezintă:

Primul canal TV despre cele mai bune restaurante din România: www.Meniu.TV .


miercuri, 9 noiembrie 2011

In ProVino Veritas



Inainte de vizita mea la Iasi am fost usor reticent, recunosc! Nu stiam nimic despre gusturile moldovenilor in materie de mancare si vin... Stiam, doar, ca urma sa cunosc crema Iasiului, oamenii de cultura, oamenii de afaceri, mandria orasului.  Nu pot sa spun ca dupa vizita mea stiu mai multe, dar un lucru e sigur : iesenii sunt interesati de mancarea buna! Am fost contactat de organizatori (ABPlus) sa vin la o demonstratie de gatit in cadrul festivalului ProVino - Arts, Wine & Gastronomy, intr-una dintre cele trei zile ale festivalului: vineri, sambata sau duminica!


Pentru ca vineri am fost la Brasov cu Delice Cook & Fun sa ii invatam (eu si Victor Melianu) pe baietii de la BASF sa gateasca, sambata aveam nevoie de putin timp de respiro pentru a putea fi apt pentru show-ul culinar de la Iasi. Astfel, am ales ziua de duminica, pentru a inchide festivalul ProVino cu o salata de spanac si busuioc, crutoane si dorada, iar apoi un muschi de vita provensal cu o garnitura de sezon, dovleac copt cu ardei iute si usturoi! 


Feedback? Pai, toti cei 100 de participanti la ProVino au aplaudat la sfarsit si au asteptat cuminti sa ajung la fiecare in parte sa schimbam impresii. Eu despre oras, ei despre mancare, eu despre cat de bun sunt eu, ei despre cat de buni sunt ei, si tot asa, pana am ajuns sa fiu luat pe sus de trupa de jazz care a oferit fundalul sonor perfect pentru show-ul meu culinar, pentru a face niste poze, (eu vroiam sa etalez si calitatile mele muzicale, dar . . . alta data). Se termina toata nebunia, reusesc sa imi trag si eu sufletul pentru ca de dimineata de la 8, pe drumul Bucuresti - Iasi, m-am oprit o singura data, sa beau o cafea fara lapte si cu un plic de zahar. Pornesc cu a mea iubita/amanta/prietena/impresar/PR/sora spre hotel! Hotelul, impresionant! La marginea Iasiului, o frumusete de zona, in mijlocul padurii sta ascuns Hotel&Restaurant La Castel. Camera de hotel e ca la Monaco, mancarea e ca La Castel...  Nu am mancat niciodata, in viata mea, mai bine intr-un restaurant decat aici!


E adevarat ca in Brasov am mancat la Sergiana, la fel de impresionant, dar La Castel a fost ceva special! Au o mancare geniala! Bine gatita si cu gust, pentru cei care aprecieaza mancarea traditionala romaneasca! Bucatarul, Adrian, m-a ajutat sa termin ce am comandat pentru ca totusi nu puteam sa mananc de unul singur un snitel care era cat 6 palme de-ale mele (cine ma cunoaste stie ca am mana mare)!!!! Oricum, nu cantitatea a fost importanta, ci calitatea!!!





In concluzie: Hotelul? Ireprosabil! ProVino? Spectaculos! Restaurantul? Fantastic! Staff'ul BASF? Super! Sergiana? Selling the Wowness! Drumul spre/dinspre Brasov? Palpitant, risc de accident pe serpentine! Drumul spre Iasi? Plictisitor de drept! Fericirea iubitei mele pentru ca am petrecut, in sfarsit, ceva timp impreuna? De nepretuit! Pentru tot restul exista Market 8, restaurantul unde ma gasiti zi de zi!


                           



Florin - bucătarul feisbukist ;)

 

Un comentariu:

  1. Gabriel No-Resources24 octombrie 2013, 20:45

    Te doare mintea cu atâtea târguri de vin. Bani aruncaţi pe fereastră. Mai bine ar ieftini vinoasele.

    RăspundețiȘtergere

Stan Patitul spune: