MeniuTV prezintă:

Primul canal TV despre cele mai bune restaurante din România: www.Meniu.TV .


luni, 28 noiembrie 2011

Moş Crăciun a Acostat în Piaţa Amzei



Există restaurante care dispar de pe piaţă, în timp ce altele rezistă. Probabil că dincolo de amplasament, calitatea serviciilor şi organizare, rezistă cele care ştiu să se adapteze continuu pieţei şi să se „reinventeze”, aşa cum este la modă să se spună astăzi.


The Harbour”, restaurantul marinăresc din Piaţa Amzei, face parte din această ultimă categorie. Cel puţin aşa cred eu.
Managementul are idei şi curajul de a le pune în practică pentru a atrage atenţia asupra restaurantului şi pentru a-l umple cu clienţi. Nu pot să zic că, aprioric, ideile mi s-ar fi părut neapărat bune. Eu sunt o persoană mai „bătrânicioasă” când vine vorba despre restaurante. Prefer să mănânc, să beau şi să fac conversaţie liniştit şi mă cam feresc de locurile unde este agitaţie, muzică, program etc.


Totuşi, mi-am dat seama încă de acum vreo 30 de ani că „piaţa”, adică acea multitudine de oameni care formează clientela unui produs sau serviciu, este tare diferită de mine.

Aşa că, atunci când managerul restaurantului, d-na Ioana Istrati m-a întrebat ce părere aş avea dacă ar organiza o repetiţie pentru Crăciun, am zis imediat „da, cred că ar ieşi bine”.


Să nu credeţi că aş fi sfătuitorul managerului de la „The Harbour”. Sunt doar unul dintre cei cu care restaurantul a colaborat în ultimele luni (am organizat acolo o degustare de “dulce-de-iute” şi am mai participat la alte două evenimente). Sunt sigur că a fost cerută părerea multor alte persoane înainte ca să fie alocate atâtea resurse organizării evenimentului, şi probabil că marea lor majoritate a răspuns pozitiv la idee. Ei bine, toţi aceştia au avut dreptate.


Cu ocazia „Crăciunului” din 25 noiembrie, „The Harbour” a fost plin ochi. Decoraţiile specifice Crăciunului au fost scoase la vedere, Crăciuniţele te întâmpinau încă de la usă, meniul obişnuit a fost completat cu tradiţionalele sarmale şi vin fiert, iar printre invitaţi a fost şi un fel de Moş Crăciun, interpretat cu multă vervă de Emil Mitrache. Am zis un fel de Moş Crăciun, fiindcă îi lipseau unele lucruri, dar avea şi altele în plus.

Ca în cazul unui autentic Moş Crăciun, înainte de a primi cadouri, cei prezenţi au fost nevoiţi să spună poezii, să cânte, să spună bancuri. Una peste alta lumea a părut să se distreze copios, ba chiar s-a înregistrat şi o cerere oficială în căsătorie, mireasa, probabil sub influenţa atmosferei sărbătoreşti, chiar acceptând-o.



Iată că, pe lângă servicii bune, bucate delicioase şi vinuri de calitate, clienţii pot fi atraşi de evenimente trăznite şi organizate cu imaginaţie.

Restaurantul nu este doar un loc unde mănânci şi bei, ci, iată, şi unul unde poţi fi captivat de atmosferă.


Dacă faceţi parte dintre cei care se simt bine de Crăciun, alături de Moş, ar fi trebuit să fiţi pe 25 noiembrie la „The Harbour”, chiar şi doar pentru a saluta o idee deosebită.




 Cu respect, Radu Dulce-de-Iute

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Stan Patitul spune: