MeniuTV prezintă:

Primul canal TV despre cele mai bune restaurante din România: www.Meniu.TV .


luni, 12 decembrie 2011

Curiozitate Oarbă



Probabil multi dintre voi au auzit de conceptul “blind dinner”ce se vehiculeaza si pe la noi prin tot felul de articole si reportaje, ei bine acest concept a ajuns si in Bucuresti. Iar pentru cei care inca nu au auzit de noul trend, acesta consta in a lua cina in intuneric. In 1999, Jorge Spielman, un preot orb din Zurich, a deschis primul restaurant unde se manca in intuneric. Ideea i-a venit ca urmare a meselor organizate la el acasa, unde invitatii sai purtau ochelari negri sau masti pentru a-si arata solidaritatea fata de gazda lor.

 

Blind Restaurant este situat pe strada Traian nr. 147 si este deschis de aproximativ o luna de zile. Atat locatia cat si banner-ul negru-violet de afara, mi-au dat senzatia ca am ajuns in fata unui salon de masaj erotic. Locatia este destul de micuta si lounge-ul in care esti invitat la inceput + muzica chill iti dau senzatia de intimidate. Iti sunt aduse meniurile si daca nu te socheaza prea tare preturile reusesti sa si comanzi. Probabil patronii restaurantului au mers pe ideea ca “curiozitatea costa” cand au facut meniurile: Espresso- 11 ron, apa Dorna 50 ml- 9 ron, cola 33 ml- 9 ron, Red Bull- 18 Ron etc.


In ceea ce priveste meniurile de mancare au toate acelasi pret: 99 Ron. Poti alege unul dintre cele 4 meniuri, fiecare meniu este format dintr-o salata, un fel principal si un desert si partea “haioasa” este ca nu stii cantitatile. Inainte de a intra in camera intunecata unde vei servi cina, iti sunt prezentate regulile de catre ospatar. Exista un singur ospatar, iar el se va descurca prin bezna din camera cu ajutorul unor ochelari cu infrarosii.


Dupa ce ti se da cate un sort din plastic si ti se fac poze (daca doresti), esti condus in camera intunecata, tinand ambele maini pe umeri ospatarului, iar partenerul pe umerii tai. Este incredibila senzatia de gol in stomac atunci cand intri pe holul dinaintea camerei, deoarece incepe o bezna incredibila si tu iti pui increderea intr-un strain. Esti asezat la masa si ti se explica unde sunt plasate pe masa tacamurile, paharul etc. Este perfect adevarata ideea de baza a conceptului ca odata ce unul din simturi este anihilat, celelalte se accentueaza pentru a se mentine la acelasi nivel. Eram mult mai atenta la miros, aroma, muzica si imi facusem o idée clara despre cum arata incaperea si unde sunt peretii, fara ai atinge. Placerea creste pe masura ce incepi sa te relaxezi.


Cu siguranta acest restaurant nu se adreseaza gurmanzilor deoarece portiile de mancare sunt foarte mici. Insa, cei dornici de senzatii noi si testarea simturilor vor fi incantati de aceasta experienta. Tacamurile sunt 3 linguri de marimi diferite si mancarea este taiata in bucati cat mai mici pentru a nu fi nevoie sa o tai. Desigur, ca la inceput o sa bagati lingura goala in gura de cateva ori. Cina a durat aproximativ o ora, asta am realizat dupa ce am iesit din “the dark room” pentru ca pierzi notiunea timpului si desigur ca nu ai voie cu telefoane, ceasuri fosforescente si alte surse de lumina. Eu una ma declare satisfacuta de experienta, insa mai au mult de lucru la promovarea conceptului, aspectul restaurantului si meniu. 

 Si acum ca tot mi-au pus oamenii astia imaginatia la contributie… ma intreb cum ar arata o nunta intr-un astfel de restaurant…? :D


Cat priveste conceptul de DARK DINING, acesta poate fi pus in practica de orice restaurant obisnuit care se doteaza cu cele trebuincioase si isi instruieste personalul si poate gazdui astfel de experimente/experiente inedite in seri speciale, a doua zi reluandu-si specificul cu care si-a obisnuit clientii. Sa vedem care este primul care indrazneste sa "imprumute" conceptul din cand in cand...

Si inca o curiozitate - va mai dura mult pana va aparea si la noi primul restaurant care se va baza pe ideea de WC precum cele deja aparute in China si Japonia? 




Numai cine nu joaca nu castiga, spune un vechi slogan publicitar.




Va saluta, Iustina cea Curioasa ;)

2 comentarii:

  1. Buna ziua,
    Am citit cu mare interes blogul dumneavoastra de calatorie. L-am studiat pentru ca lucrez la o teza de doctorat despre specificitatile comunicarii prin blogul de calatorie. Pe langa observatia online, pentru studiul meu este necesara metoda interviului structurat. Va rog acordati-mi oportunitatea de a realiza un astfel de interviu preferabil telefonic sau prin e-mail. Va stau la dispozitie pentru orice informatii suplimentare si va rog sa-mi comunicati decizia dvs.
    Cu stima,
    Raluca TUDOR,
    Drd. Stiintele Comunicarii
    tudor_raluca@yahoo.fr
    tel: 0754.473.696

    RăspundețiȘtergere
  2. Prima data am aflat de acest restaurant de pe un serviciu de recenzii, gotservice.ro. Cautam localuri noi de incercat in Bucuresti si am dat de acesta: http://www.gotservice.ro/#page=harta&pin=817

    Mi-a starnit curiozitatea si am inceput sa caut online, dar, din pacate, nu am gasit prea multe informatii. Dupa o perioada de frustrare, am ajuns si pe blogul dumneavoastra, unde in sfarsit am gasit ceea ce cautam. Suna extrem de interesant si unic in Romania.

    Sunt putin ingrijorat in privinta preturilor. Din cate am inteles, atat la dumneavoastra cat si pe celalalt site, meniurile sunt cam scumpe. Si alta intrebare: ce faci daca ai nevoei la toaleta? Si acolo e intuneric?

    RăspundețiȘtergere

Stan Patitul spune: