MeniuTV prezintă:

Primul canal TV despre cele mai bune restaurante din România: www.Meniu.TV .


luni, 31 decembrie 2012

La Casa Domnească-i Vopsit Gardul...Sau, cand ceea ce vezi nu este ceea ce pare! Întîmplarea şi un anume eveniment, (despre care voi vorbi altădată), m-au purtat la Curtea de Argeş. Nu mai fusesem pe acolo de ani buni şi mulţi. Atît de mulţi că mi-e şi frică să-i număr (cît am îmbătrînit!!!) Orăşelul a rămas cam tot cel pe care-l ştiam eu. Nu m-a impresionat. Mă rog, mă aşteptam la altceva unde tot citisem în presă despre importantele modificări survenite in "geografia" lui. N-aş zice! Adevărul este că nici nu l-am luat la puricat. Dar nu asta este ideea şi nu pentru a face o trecere în revistă a oraşului şi realizărilor lui bat in seara asta tastatura; ci o anume întîmplare. Mai degrabă o neplăcută surpriză care mi-a cam schimbat ideea despre anume locaţii.La români e o vorbă: "la pomul lăudat să nu te duci cu sacul"! Pentru că asta făcurăm şi noi. Dar s-o luăm pe-ndelete. După evenimentul de care vă vorbeam (e vorba de o procesiune a Cavalerilor Vinului-Legatul Arges) am fost invitaţi la "CASA DOMNEASCĂ".Pensiune **** Făcusem cunoştinţă cu locaţia inainte de eveniment. Recunosc am rămas mai mult decît plăcut impresionată!!! Arhitectură deosebită, clădire cochetă, grijă pentru detaliu in alegerea şi aranjarea mobilierului, curăţenie - lună. Cît ai fi fost de cîrcotaş, nu puteai găsi nimic de criticat.. Completare la restaurant, o terasa superba,o grădină de vis, plină de flori, dacă nu rare, cel puţin interesante. O cascadă verde care îmbie la relaxare. Personalul foarte atent, îndatoritor. Ne felicitam toţi că am nimerit aici şi felicitam organizatorul pentru alegerea făcută. Dar, din păcate, ce a fost frumos, aici s-a oprit !!! Pentru că, după procesiunea Cavalerilor, am revenit la "CASA DOMNEASCA" pentru cina festivă !


După drumul lung parcurs de mulţi dintre noi, după procesiune şi festivitatea primirii de noi membri in Ordin, ni se cam făcuse foame!!! Şi, am fost invitati la masă! Foaaarte frumos aranjată!!! Şi, evident, nu era o singură masă! Oricum, localul este destul de micuţ pentru organizarea de mese festive dar, la cîţi eram, a fost exact ce trebuia.


Eiii, şi de aici a început neplăcută experienţă, neplăcută nu numai pentru mine ci, mai ales pentru invitaţii din ţară şi mai ales pentru cei din străinătate! S-a inceput evident, cu aperitivul. Pe o farfurie destul de generoasă( ca suprafata) erau aşezate artistic, vreo trei pelicule de salam, trei măsline înfipte intr-o scobitoare, trei cubuleţe de caşcaval evident in altă scobitoare, o roşie cu un moţ de salată de vinete şi o feliuţă de ...pastetă de pasăre, presupun. Asta n-ar fi nimic! Aperitivul e aperitiv şi nici nu ne-am dus să ne-ngrăşăm! A urmat, să zicem, felul principal la alegere, friptură de purcel sau somon. Şi mi-a fost dat să văd ce nu am văzut în nici un restaurant. O bucăţică de friptură (cred că avea 50 gr), mînjită cu ceva... sos (cred că mai degrabă era muştar "de Dijon"), alături de o.........nu ştiu: salată, garnitură de legume, tocăniţă, n-aş putea spune exact. Cert este că era rece! Greu de identificat compoziţia, greu de identificat data la care fusese pregătita! Ok.


Eu am comandat somon. Am primit o jumătate de felie de somon, vorba aia: jumătate arsă, jumătate crudă, jumătate amară!!! După ce am legumit ce se pute mînca totuşi din somon, am refuzat şi alte experienţe gastronomice ale casei! Oricum, nu mai aveam ce, că urma desertul! Ca să termin cu mîncarea, trebuie să amintesc şi de desert: o peliculă de ....prăjitură, denumită pompos "tort amandină": două feliute de pandişpan însiropate pînă la refuz cu sirop de zahăr şi esenţă de rom si, la mijoc, o altă peliculă de frişcă sintetică! Asta, ce-i drept, am aflat-o din auzite! Eu am parolat faza! Mi-era suficient ce degustasem pînă atunci! După ce ne-am "îmbuibat" cu aşa merinde grele, se simţea nevoia unei cafele. Foarte bine! Cine vrea cafea, îşi comandă şi o plăteşte! A, bon!


Dar nu am spus nimic despre băuturi: fiecare masă a beneficiat de doua sticle de vin de la Tohani (un vin alb, n-aş putea spune ce) şi două sticle de vin roşu un Pinot Noir Princiar Rezerva! M-am abţinut. Şi de la cel alb şi de la cel roşu! Cel alb, trebuia încălzit ca să simţi ceva (şi pe urma regretai) iar cel roşu, trebuia răcit! Dreptu-i, vinul roşu a fost servit la temperatura camerei, cum se recomandă. Dar, temperatura era de peste 25 gr.!!! Ca să nu spun că sticlele de vin roşu au fost deschise atunci, in faţa noastră.Nici vorbă de decantare! Norocosi au fost cîţiva invitaţi, respectiv cei veniţi din Austria care, s-au delectat (şi au apreciat ca atare) cadoul primit din partea organizatorului "Cabernet by ENIRA" , Easy by ENIRA si ROSE by ENIRA !


Cu asta s-a terminat experienţa gastronomică; a mea şi nu numai a mea! Interesantă, chiar foarte interesantă a fost şi "preţăluirea" financiară a acestui festin. Nu-i frumos să spun cît a costat distracţia dar preţul plătit, vorba aia "per invitat", a fost mare, mult prea mare: cu două cifre spre foarte aproape de trei!(Ron)


Concluzia mergeţi, vizitaţi dar nu mîncaţi la "CASA DOMNEASCĂ" ! Sau, mergeţi cu leguma-n traistă! Părerea mea şi, din păcate, nu numai a mea! 

 P.S.În timp ce scriu primesc vizita unui prieten. Îi povestesc subiectul şi îmi confirmă şi el părerea(pe baza de experienta personala)! Vorba cuiva: "pas bon signe"! Pas bon!

  Cu drag, Adriana Aldea, Cavalera VinuluiNotă: articolul a fost scris de Dna Adriana Aldea în septembrie, dar pentru că noi îl publicăm acum am postat această video-urare. La Mulţi Ani (DE CALITATE) !

3 comentarii:

 1. da... frumos tare, mai ales in seara de revelion; sa tot mananci!!!
  mi-a placut mult descrierea antreului: "trei pelicule de salam"!!!
  mai bine de noi ca am fost la Sibiu intr-o locatie cunoscuta unde clar stiam ca vom lua teapa!

  RăspundețiȘtergere
 2. revin... din viteza am mancat un cuvant... :)
  am vrut sa spun: NU vom lua teapa!

  RăspundețiȘtergere
 3. Mihai, articolul este scris în septembrie, am menţionat la final. :D

  Oricum, mă bucur că aţi petrecut frumos şi aţi început anul fericiţi! poftă Bună de Viaţă şi-n 2013 ! :)

  RăspundețiȘtergere

Stan Patitul spune: