MeniuTV prezintă:

Primul canal TV despre cele mai bune restaurante din România: www.Meniu.TV .


miercuri, 2 ianuarie 2013

Revelionul Meu de Rahat la Foişorul de FocTotdeauna mi-a plăcut să fac lucruri pe care nu le-a mai făcut nimeni sau, cel mult, foarte puţini. Aşa s-a întâmplat, de exemplu, şi cu acest blog. A fost primul din România dedicat recenzării de restaurante. Este mult mai dificil decât în cazul celorlalte genuri, deoarece nu poţi doar să te aşezi la tastatură şi să scrii. Trebuie să mergi "pe teren", la "documentare", adică în oraş la restaurant, să cheltuieşti bani (mulţi) pentru a mânca, apoi trebuie să şi descrii ceea ce ai simţit în acele momente. La început chiar am oferit bani şi altor bloggeri talentaţi să se ducă să mănânce prin cârciumi pe cheltuiala noastră şi apoi să scrie aici. Unul care este şef la redacţia economică a HotNews.ro a lălăit-o vreo lună ducându-ne cu vorba că scrie apoi a dispărut ca măgarul în ceaţă fără să spună nimic (la întâlnirea avută a zis că garanţia cea mai bună este că-i ardelean... a avut dreptate...), o tipă foarte talentată lua banii pentru a merge să mănânce în oraş şi apoi îmi dădea un material scris din amintiri mult mai vechi, cu banii de la noi cumpărându-şi farduri, probabil... ş.a.m.d.


Aşa a fost şi când m-am gândit cum să facem cu petrecerea acestui Revelion la trecerea dintre 2012 (un an excepţional pentru noi) şi 2013 (care trebuie întâmpinat cum se cuvine), astfel încât să fie memorabil, dar şi inedit. Aşadar ne-am gândit ca într-o singură noapte să colindăm prin 4 restaurante cu specific diferit, un veritabil ocol gastronomic al Pământului. Unul grecesc, altul mexican, apoi unu unguresc şi ultimul turcesc. Sună bine, nu?


Toate acestea sunt situate pe o distanţă de aproximativ 50 de metri, lângă Foişorul de Foc. Aşadar am plecat de acasă cu gândul să ajungem la primul, cel grecesc, Tortuga Modern Tavern, pe str. Traian în apropierea intersecţiei cu Moşilor, pe la ora 22,00 - dar una-i socoteala de-acasă şi alta-i socoteala din târg. Pentru că exact când mai aveam 20 de metri până la Tortuga am câlcat într-un mare rahat aflat în umbra unei maşini. Fix cu pantofii cei noi cumpăraţi pentru trecerea dintre ani... 


Am mai întârziat ceva până m-am curăţat lună apoi am intrat în plină petrecere la Tortuga Modern Tavern unde lumea se distra deja, restaurantul era plin ochi, se stătea chiar şi la bar. Am fost întrebaţi ce servim, am început seara cu câte un pahar de sangria de care Ioannis, proprietarul locaţiei, era foarte mândru. Avea şi de ce, avea un gust excelent care m-a făcut să uit instant de păţania de dinainte. 


Sangria a fost un mare succes, barmanul nu mai prididea cu umplerea cupelor. Asta în timp ce fredona melodiile dansante ce se auzeau din boxe. Muzica m-a surprins în mod plăcut, erau chiar şi melodii care mi-au încântat adolescenţa... e-he-heee... 


Bineînţeles că multe doamne şi domnişoare au profitat de un pahar sau mai multe de Aperol, la mare modă în anul care a trecut. Fiind open-bar fiecare s-a bucurat atât cât a vrut de băuturile preferate.


Nu doar mie şi barmanului ne-a plăcut muzica aleasă de DJ, am probe concludente că s-a dansat nebuneşte toată noaptea.Ieeeeeeeeeeeeeeeeeeee !!! :D


Iată şi proba video, dacă cele foto nu v-au convins suficient:Iată şi DJul responsabil de o parte consistentă din buna mea dispoziţie din acea seară care începuse cam... de rahat. :)))))))

Îţi mulţumesc şi pe această cale, stimate domn!


Masa juniorilor - v-o prezint pe Eleni, cea care ne transmite salutări cu limba scoasă, fiica cea mică a lui Ioannis. Ce naşte din motan... ;P


Ioannis se bucura şi el de petrecere dansând cu soţia sa, Adriana. Sărumâna ; Doamnă!


În acest timp, cineva o imita pe Eba. I-a ieşit destul de bine, nu credeţi? :)))))))


Aşa arată nefasta mea dansând fericită! :D


Să vă reamintesc şi meniul nopţii de Revelion de la Tortuga Modern Tavern:


Printre dansuri cu soţia, Ioannis îşi inspectează trupele la bucătărie. Se pregăteau aperitivele, Gilda primea ultimele instrucţiuni. 


Spiritul de arhitect al lui Ioannis îşi spune cuvântul: niciodată nu este mulţumit de montajul farfuriei, acum, de exemplu, spunea că ar mai trebui completat cu câţiva stropi de sos.


Şi a avut dreptate. Veţi vedea că pe masă au ajuns un pic altfel farfuriile.


Iată şi comandoul din noaptea de Revelion din bucătaria restaurantului Tortuga Modern Tavern. Le mulţumim şi lor pentru eforturi. Au fost la înălţime!


Pe ringul de dans atmosferă era din ce în ce mai încinsă pe măsură ce se apropia miezul nopţii.


Cu puţin timp înainte de miezul nopţii ne-am deplasat cu toţii, şi cei de la grecescul Tortuga Modern Tavern şi cei de la mexicanul El Torito, în curte la turcescul Les Ottomans pentru a ciocni un pahar de şampanie sub ploaia de artificii. 


Ospătarii deschideau sticlele şi umpleau paharele.Trebuia întâmpinat 2013 cu pompă şi mare fast!


Dovada că suntem în curte la Les Ottomans. :D


Organizatorii au pus la cale un spectacol de artificii grandios. Aşa a început.


E miezul nopţii. La Mulţi Ani, nefastă! La Mulţi Ani, dragii noştri! Să avem pace şi sănătate în 2013! Apoi iubirea ţine numai de noi! Un an bun să ne dea Dumnezeu! Şi noi să fim buni unii cu alţii! 


Cling! Cogâlţ, cogâlţ! ;PPPPPP


Priviţi chipuri de oameni fericiţi şi plini de speranţă într-o noapte fantastică!


Toată lumea poza artificiile, deci şi nefasta (cea de jos, cu cojocel). :D


Au înflorit copacii. cu flori de lumină. :)


Fericire maximă!


Iată că au venit şi gustările, Tortuga Modern Tavern a pus la bătaie nişte felii de pâine crocantă cu icre şi pastă de măsline, El Torito a adus nachos, iar Les Ottomans, fiind gazde, lipii fierbinţi date cu o pastă de legume, un fel de zacuscă excelentă la gust.


Acestea sunt lipiile turceşti despre care povesteam mai sus.


La întoarcerea de la spectacolul pirotehnic, ospătarul de la Tortuga Modern Tavern ne-a aşteptat "în prag" cu un consome fierbinte de peşte cu frigărui de fructe de mare. De-li-cios! ;PPPPPP


Pe masă aştepta aperitivul. Farfuriile erau completate cu nişte steluţe, aşa cum a dorit Ioannis. :)


Gusturi şi arome minunate, la fel ca şi aspectul.


Iată şi consomeul fierbinte, în toată splendoarea sa. Excelentă ideea!


Savuraţi, oştenii mei! Savurăm, Măria Ta! :D


O doamnă foarte simpatică cu un "boschet" drăguţ pe cap l-a luat la dans pe DJ în semn de mulţumire pentru muzica bună.


Şi la bucătărie se dansa cu foc - bucătarul Gilda şi ospătarul Florentina într-un moment coregrafic. :D


Doamna simpatică cu "boschetul" haios a ţinut un speech motivaţional şi inspiraţional pentru 2013.


Nefasta este fericită că papă din nou! :D


Doar v-am spus că Eleni seamănă cu tatăl său! :)))


Dans, dans, dans... adică bună dispoziţie!


Nu doar nefasta este fericită că papă! :)))


La Mulţi Ani, Doamnelor! :DDacă-i bal. păi, bal să fie! :D


Petrecăreţii îşi fac de cap la Tortuga Modern Tavern, dar e timpul ca noi să ne continuăm călătoria prin restaurantele lumii... de la Foişorul de Foc!Să scot şi eu limba la Ioannis, nu doar el şi Eleni la mine! ;P


Mâncare bună şi distracţie maximă în noaptea de revelion la restaurantul Tortuga Modern Tavern, lângă Foişorul de Foc!

Următoarea oprire în periplul nostru a fost la restaurantul unguresc Duna din str. Iancu Căpitanu 40, foarte aproape şi acesta de Foişorul de Foc.


Din păcate, de aici nu vă putem prezenta prea multe imagini deoarece a fost o petrecere privată şi am fost rugaţi să nu publicăm poze. Vă arătăm doar un desert minunat, desertul "Şomloi" pe care vi-l recomand cu câldură dacă aveţi drum în 2013 pe aici! Delicios!


A fost amuzant să vedem că atunci când este vorba de distracţie şi mâncare bună românii nu mai sunt naţionalişti şi se simt foarte bine într-o cârciumă maghiară. Iată ce meniu am avut la restaurantul unguresc Duna în noaptea de Revelion:
Uite că broscuţa de la El Torito ne aştepta zâmbitoare ca de obicei. Ştia şi de ce. În curtea restaurantului, acum acoperită şi închisă cu termopane QFort se mânca, bea şi dansa cu mare chef! E clar asta în imagini, nu? :)


Se vede că Dragoş, managerul de la El Torito, are mare chef de dans. Are şi de ce.


Tot restaurantul era plin, se stătea pe orice colţişor era posibil. Toată lumea savura atmosfera latino la maxim. Imaginile spun totul.
Bogdan abia făcea faţă la bar cererilor de tot felul. Noi am vrut o bere la draught, eu, iar nefasta a continuat cu sangria.


Să vă reamintesc meniul din noaptea de Revelion de la mexicanul El Torito.Ghişeul de la bucătărie era asaltat de pahare.


Atmosfera era pur mexicană. Efervescenţă maximă.

Live, Fabian Sanchez. Se dansa în draci! :D
Noroc, nefastă! La Mulţi Ani, dragii mei! Mi casa es su casa! :)))
Nu am fost lăsaţi să plecam fără să gustăm ceva, aşa că am ales preferatele mele "botanas mixtas" cu sosurile picante şi aromate care ne-au făcut anul 2012 atât de bun! :D

                                                                                 
În stânga şi dreapta. două dintre cele mai bune ospătăriţe din Bucureşti, Mădălina şi Cătălina, cărora le mulţumesc şi pe acestă cale pentru eforturile lor să ne simţim bine împreună cu oaspeţii noştri ori de câte ori vizităm restaurantul mexican El Torito, lângă Foişorul de Foc.
După ce am plecat de la El Torito de la numărul 30, pe aceeaşi stradă Iancu Căpitanu la nr. 26 am intrat la ultimul nostru popas din această noapte de neuitat, restaurantul turcesc Les Ottomans, un local de ţinută, nu cum suntem, în general, obişnuiţi cu şpeluncile orientale de prin tot Bucureştiul.


Şi aici lumea se simţea excelent, se dansa pe ruptelea! :D


Nu putea să lipsească nici vestitul dans "El Meneaito" de la o mega-petrecere.Am stat la masă cu o vedetă care ştie totul despre celelalte vedete, adică Evelyne Badea. În poză cu nefasta şi cu un cocktail Godfather.


Se dansează în toate stilurile pe o muzică foarte variată, unul dintre punctele forte ale petrecerii.


Într-un restaurant turcesc ca Les Ottomans nu doar muzica este premium, ci şi mâncarea !!! ;PPPPP
Şi iată cum am început iarăşi să mâncăm... Humus şi salată.


Printre înghiţituri, bem şi conversăm. Un cabernet excelent, sec.Chifteluţe cu legume şi o gustare extraordinară din ciuperci şi mărar. Ca să vă daţi seama cât de bună era, nefasta a mâncat cel mai mult din asta în pofida faptului că nu-i place deloc mărarul. Ei, bine, aici nu a mai ţinut cont, era delicios!Buuuuuuuuuuuun !!! ;PPPPP


Salată de pui şi legume la cuptor. Salata de pui este cu cremă de iaurt şi castraveţi muraţi.


Mezele turceşti sunt de mare succes, se vede, nu? :)


Repet, cabernetul excelent! La Mulţi Ani din Turcia, dragii mei! :)


Ca să nu uităm de tradiţie se şi horeşte din când în când. Şi se horeşte bine.Printre dansuri moderne şi tradiţionale se savurează bucatele turceşti şi cabernetul românesc.


Un dans numai cu băieţi.Gazda noastră, Sorina Dincă, managerul restaurantului Les Ottomans, împreună cu prietena sa  Evelyne Badea într-un moment "pentru eternitate", cum se spune. :)


O poză cu Evelyne pentru fanii săi telespectatori.


Noroc, nefastă, "La Mulţi Ani", să fim sănătoşi şi înconjuraţi de prieteni în 2013 ! :)


Nefasta savurează şi devorează platoul cu ciuperci şi mărar! "Ia mai toarn-un păhărel, să ne veselim niţel!..." :)))


Iată că a sosit şi platoul cu friptane. Preferatele mele au fost cotletele de berbecuţ şi kebapul! ;PPPPEu am cerut mujdei şi ardei iuţi pentru a începe anul 2013 în trombă! :D
Am stins focul cu o bere Heineken rece şi gulerată. ;PPPPPP
A urmat platoul cu deserturi: baclavale, cataif, smochine confiate cu frişcă, fructe proaspete.
Am uitat să vă spun că la începutul serii au venit două dansatoare şi la cererea oaspeţilor au venit şi mai spre dimineaţă când am fost şi noi prezenţi. Unii dintre petrecăreţi deja plecaseră.


Eh... om bătrân... ;P


Pffffff...


Dragoş, managerul de la El Torito, şi-a demonstrat veleităţile şi în dansul oriental. Aplauze!


Entuziasm general !!!Dragoş este barosanul, trebuie să plătească pentru asta! A fost darnic la început de an, tradiţia spune că va avea un An Nou îmbelşugat. Să-i ţinem pumnii atât lui Dragoş cât şi minunatelor noastre gazde de la restaurantele din preajma Foişorului de Foc din Bucureşti. Vorba reclamei: "Pentru că merită!" :)La ora 6,00 am plecat spre casă. În prima dimineaţă a lui 2013.

Dragii mei, sper să avem cu toţii pace şi sănătate în 2013! Iar rahatul în care am călcat eu la Foişorul de Foc în noaptea trecerii dintre ani să ne aducă la toţi dramul de noroc de care avem nevoie cu toţii pentru a ne împlini visurile!


Cling! Cling!9 comentarii:

 1. La Multi Ani! noroc nu urez ca se pare ca o sa aveti oricum :P :) asa o noapte de Rev, sa tot ai, sa tot bei si sa dansezi si sa mananci....yummmy :))

  RăspundețiȘtergere
 2. La multi ani!
  Pana la urma am citit toata postarea, desi am fost tentat sa renunt la prima paranteza. Atunci mi-au venit in mintea mea de ardelean urmatoarele: banul la ban trage, rahatul...credeam ca esti un tip destept, dar am vazut apoi ca esti adoptat bucurestean. Ce sa-i faci, nimeni nu e perfect!

  RăspundețiȘtergere
 3. Să fim sănătoşi cu toţii! Un an bun să avem! :)

  RăspundețiȘtergere
 4. Frumos articol, la mulți ani ..... apropo trimite comentariile "simpatice" la gunoi! sa nu îmi obosesc ochișorii cu "simpatici"

  RăspundețiȘtergere
 5. La multi ani, Costin! Asa seara si asa Revelion cu multi oamneni frumosi tot sa serbezi... Pana acum ocoleam rahatii de pe strada mea, dar vad ca nu am procedat bine. Un an cu mult noroc si sanatate!

  RăspundețiȘtergere
 6. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 7. Nu mai ocoliţi rahaţii! Nici măcar pe cei care vă comentează la postările de pe blog sau FaceBook! Rahaţii rulz! :D

  RăspundețiȘtergere
 8. "Invidia-i o răutate
  Ce te încearcă uneori,
  Când n-ai control de calitate
  Asupra propriei valori." Gheorghe Chirila
  La multi ani!

  RăspundețiȘtergere
 9. Un rahat de calitate este binevenit oricând în viaţa noastră! :D

  RăspundețiȘtergere

Stan Patitul spune: