MeniuTV prezintă:

Primul canal TV despre cele mai bune restaurante din România: www.Meniu.TV .


sâmbătă, 6 iulie 2013

De Ziua MeaImaginea de mai sus mi-a "adus pe cap" o nevastă - Cristina, actuala mea soţie, a interacţionat cu mine pe un blog mai vechi de-al meu inspirată şi incitată fiind de această poză postată de mine atunci (21 martie 2009). Curând am cerut-o în căsătorie (prin e-mail pentru că era la câteva mii de kilometri distanţă, ea a acceptat prin SMS), la sfârşitul lui iunie ne-am mutat împreună, iar în luna septembrie a aceluiaşi an ne-am "luat" oficial. De atunci ne-am sărutat mult, mult de tot. pentru că amândoi suntem nişte pupăcioşi.


De aceea consider că nu întâmplător chiar azi, de ziua mea, să fie şi Ziua Internaţională a Sărutului, deci a pupăcioşilor, mai pe şleau spus. Şi că tot veni vorba, francezii au născocit 2 lucruri extraordinare: cartofii şi săruturile franţuzeşti - oare cui nu-i plac?!? Chiar şi americanii le consumă pe amândouă cu religiozitate, ca dovadă în acest sens, ele căpătând în conştiinţa colectivă denumiri englezeşti - french kiss/fries.


Iată că cineva din Australia s-a gândit şi la noi, pupăcioşii, şi la Sidney există o cafenea la care poţi plăti cafeaua cu... săruturi !!! Ce-i drept numai între 9,00 şi 11,00 dimineaţa, dar cred că este un impuls să-ţi începi ziua plin de energie atât de la cafea cât şi de la "valuta forte" cu care plăteşti şi anume SĂRUTUL. 


Cafeneaua Metro St James şi-a surprins clienţii cu această ofertă inedită. De menţionat că sărutul nu-l vei da chelnerului foarte simpatic, ci partenerului cu care vii la şuetă acolo. Poate următorul local care va prelua ideea va trece la ceva un pic mai kinky pentru cei mai nebunatici pupăcioşi dintre noi... 

Despre cât de încântaţi sunt clienţii de noua ofertă puteţi să vă convingeţi privind imaginile de mai jos:

Iată şi "proba" video:Ce-aş putea spune eu, şeful suprem al pupăcioşilor? Indiferent de zi sau de oră, pupaţi-vă sub orice pretext, chiar dacă nu vă dă nimeni o cafea în schimb pentru asta. 


Şi pentru că a venit vorba de cafea...


Iată şi ce conţine o cafeaaaaa...

Cei mai multi dintre noi cunoastem o singura substanta chimica din cafea: cafeina. Insa este departe de a fi singura. 

 Cafeaua este 98% apa. Insa celelalte substante in proportia de 2% sunt cele mai importante. 

 Aroma cafelei este data de 2-etilfenol, o substanta care in cantitati mai mari s-ar putea sa-ti provoace greata.  Consistenta cremoasa a cafelei este data de acetil metil carbinol, o substanta ce se gaseste si in unt. Trigonelina ii da o aroma de pamant, dar lupta si cu bacteriile ce ataca dintii. 

 3,5 acid dicafeoylquinic este o alta substanta prezenta in cafea, care protejeaza creierul de radicalii activi. 

 Cu alte cuvinte, cafeaua de dimineata merita savurata din plin, pentru ca are un rol protector pentru intregul organism. 

Nu rata video-ul de mai jos:

 

Am o problemă cu cafeaua din restaurante. 

Eu sunt un mare cafegiu, mi-ar plăcea să degust şi să experimentez diverse arome înainte sau după o masă copioasă. De exemplu, la "Les ottomans" pot bea şi o cafea turcească (de obicei clienţii o au din partea casei), la "Tortuga Modern Tavern" pot găsi şi una grecească, la restaurantul "La Conu' Iancu" sunt câteva sortimente mai deosebite - în rest găseşti doar cafea de la marile branduri, aceeaşi cafea şi la bodega din colţul blocului, dar şi la restaurantele hotelurilor de 5 stele. 


Am fost la un local franţuzesc, dar nu am putut bea un "french roast", ci un banal espresso. Să ne înţelegem, mie îmi place espresso, dar aş vrea să mă mai delectez şi cu altceva din când în când. Şefii cu marketingul din marile hoteluri, de exemplu, nu înţeleg că inclusiv prin cafea te poziţionezi în top?!? Vreau să dau 50 de lei pe o cafea deosebită, dar nu am unde în Micul Paris de la Porţile Orientului... jalnic... 

 A găsit cineva vreo cafea mai altfel prin restaurantele din România?


În final nu pot decât să beau un pahar de vin în sănătatea mea şi a voastră şi să-mi permit a vă face o recomandare: vă rog să opriţi orice altă activitate şi sărutaţi-vă pentru că este Ziua Sărutului şi, implicit, a mea ! :D


4 comentarii:

  1. Foarte simpatic,dar pare ca va roade rau problema cafelei din restaurante ;-) La multi ani,chiar daca va spun asta cu ceva intarziere :-)

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu degeaba i se mai spune cafelei si ,,bautura zeilor'' ;)

    RăspundețiȘtergere

Stan Patitul spune: