MeniuTV prezintă:

Primul canal TV despre cele mai bune restaurante din România: www.Meniu.TV .


joi, 23 ianuarie 2014

Turul Culinar al LumiiÎn cursul anului 2012 am derulat o campanie de promovare "Pofticiosul Săptămânii" în cursul căreia am invitat la masă la restaurantele partenere peste 200 de fani ai paginii noastre www.Facebook.com/RestauranteRomania. A fost cea mai longevivă campanie de pe FaceBook la nivel mondial. Principalul restaurant promovat a fost Taverna Pescărească "La Zavat" din Popa Nan 16. A avut un asemenea succes campania noastră încât în week-enduri nu mai găseai măcar un loc fără rezervare prealabilă în acest local. Deci nu puteai organiza vreun eveniment acolo aşa cum ne doream noi şi anume o petrecere care să marcheze un an de la demararea acestui proiect, eveniment ce a purtat numele de "Revelionul Pofticioşilor".

Aşadar ne.am orientat către alt restaurant cu care colaboram şi anume mediteraneanul Tortuga Modern Tavern din str. Traian 234. Acesta aflându-se lângă Foişorul de Foc în apropierea unor alte restaurante cu specificuri diferite, ne-am gândit să facem "Turul Culinar al Lumii" umblând cu toată gaşca, 27 de pofticioşi nebuni şi petrecăreţi, prin fiecare dintre acestea şi degustându-le din bunătăţile tradiţionale. Iată cum s-a desfăşurat evenimentul, pas cu pas...


Punctul de întâlnire a fost Foişorul de Foc în ziua de 19 ianuarie 2013, la ora 12,00. Pentru că Foişorul de Foc este muzeu am zis să profităm de ocazie şi să-l vizităm. Biletul de intrare costă 3 lei pentru un adult şi 1,5 lei pentru copil. Atenţie, în week-end nu este deschis decât pentru grupuri de minim 10 persoane, dar cu anunţare prealabilă.


Pălăria de pe capul meu nu este de episcop, ci un dar primit de la unul dintre cei 200 de "pofticioşi", anume Ion Lupan, care mi-a adus-o tocmai din Kazahstan. :D


Muzeul "Foişorul de Foc" este destul de mare, pe verticală, şi trebuie să vă rezervaţi cam 2 ore pentru o vizită amănunţită beneficiind de explicaţiile foarte interesante ale unei ghide foarte pricepute şi răbdătoare.


Fetelor le place să se joace cu ciocul de "barză" după cum se vede şi în imagine dacă cineva nu ştia asta deja.


Suntem mai atenţi decât pe vremuri când eram la şcoală. Probabil că ne-a venit un pic de minte la cap între timp...


Simpatica noastră ghidă se descurcă foarte bine captându-i atenţia şi celui mai tânăr membru al grupului de pofticioşi petrecăreţi.


În imaginea de mai jos nu eu sunt cel care se joacă cu focul, aşa cum îmi stă în obicei. ;)Ni s-au dat multe explicaţii şi despre cel mai mare incendiu din Bucureşti.
Cam asta este perspectiva de la terasa Foişorului de Foc. Când a fost construit era cea mai înaltă clădire din Bucureşti şi se putea observa orice foc izbucnit de-a lungul şi de-a latul capitalei.


Acolo unde scrie "Ilion" este clădirea de birouri la parterul căreia urma să petrecem Revelionul Pofticioşilor - restaurantul Tortuga Modern Tavern. "Ilion" este denumirea grecească a cetăţii Troia.După vizitarea Foişorului de Foc am pornit în pas săltăreţ către primul popas al Turului Culinar al Lumii - spre restaurantul turcesc "Les Ottomans" aflat la 50 de metri în spatele Tortugii., pe str. Iancu Căpitanu 26.La "Les ottomans" erau mesele aranjate pentru un botez pentru că localul are o poziţie "strategică" - este gard în gard cu o biserică ortodoxă. Fără legătură cu asta, vizavi este şi un "templu masonic". L-am văzut intrând acolo şi pe guvernatorul BNR - Mugur Isărescu.Ceaiurile şi cafelele turceşti ne aşteptau alături de un desert fabulos - smochine însiropate şi umplute cu miez de nucă. Mmmmmm... delicios ! :P :P :P


Nimeni nu a plătit nimic, totul a fost din partea casei.
Monica ne spune că sunt foarte apetisante smochinele astfel pregătite. "Să ne simtem bine!" ;)În poza acesta mi-am luat faţa de "Benny Hill cu blondă". Mi-a reuşit?
De la "Les ottomans" plecăm mai departe în Turul Culinar al Lumii la restaurantul mexican "El Torito" din Iancu Căpitanu 30... Dar despre asta în episodul următor... :D


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Stan Patitul spune: