MeniuTV prezintă:

Primul canal TV despre cele mai bune restaurante din România: www.Meniu.TV .


marți, 4 februarie 2014

Licitaţie Sotheby's cu Whisky Macallan M
Sambata 18 ianuarie, la casa de licitatii Sotheby’s Hong Kong a avut loc vanzarea unei sticle de whisky Macallan M intr-un decantor de cristal LALIQUE de 6l. Macallan M, varianta „imperiala” Macallan, unul dintre cele mai cautate si mai sofisticate whisky-uri single malt din lume, imbuteliat intr-un decantor de cristal, o creatie meticuloasa cu un design exceptional, a fost vandut la licitatie pentru suma de 628,000 USD.

The Macallan M reprezinta rezultatul colaborarii a trei maestri: Fabien Baron, fondatorul si Directorul de Creatie al Baron & Baron, Silvio Denz, Presedinte si CEO LALIQUE si Bob Dalgano, Master Blender The Macallan.

Lansarea oficiala The Macallan M, pentru care LALIQUE a produs 4 decantoare de cristal, a avut loc la Hong Kong. Cele 4 decantoare au fost create special pentru Macallan si sunt cele mai mari produse vreodata de LALIQUE. La crearea fiecarui decantor au lucrat 17 maestri, doi dintre acestia avand prestigioasa distinctie de “Meilleur Ouvrier de France”. Pentru realizarea fiecarui decantor in parte au fost necesare 50 de ore de munca.


Din cele 4 decantoare, doua raman in colectia Macallan iar unul este rezervat unui colectionar privat din Asia. Cel de-al patrulea, Constantine (numit la fel ca si celelalte dupa un imparat roman) si care prezinta gravari cu autografele celor trei creatori: Silvio Denz, Fabien Baron si Bob Dalgarno a fost pus in vanzare in cadrul licitatiei Finest and Rarest Wines and The Macallan, de catre casa de licitatii Sotheby’s din Hong Kong, sambata 18 ianuarie 2014.


Reprezentantul Macallan, David Cox, a declarat : „Suntem absolut incantati de generozitatea licitatorului care a castigat The Macallan M Constantine. Acesta si-a adus contributia la finantarea unor cauze caritabile in Hong Kong carora le sunt destinati acesti bani si totodata, a stabilit un nou record mondial pentru The Macallan. Aceasta vanzare reprezinta certificarea maiestriei, calitatii si pasiunii cu care a fost creata aceasta piesa de colectie. Este un moment de mandrie pentru noi’’.
The Macallan este unul dintre cele mai cautate whisky-uri de colectie, fiind indexat in topul listelor de licitatii de whisky. The Macallan detine in prezent  Recordul Mondial Guinness pentru  Cel mai scump whisky vandut vreodata la o licitatie in New York in 2010. Este vorba despre The Macallan 64 years old in Lalique Cire Perdue, achizitionat la pretul de 460,000 USD.Silvio Denz, Lalique a declarat: ”Acest nou record mondial de 628,000 USD evidentiaza unicitatea creatiei LALIQUE si calitatea remarcabila a single malt-ului The Macallan. Crearea decantorului de cristal este o reusita imensa, data fiind marimea acestuia, greutatea si forma complet noua. Dupa atingerea Recordului Mondial Guinness de la New York, in 2010, cu ‘The Macallan in LALIQUE Cire Perdue’, aceasta noua reusita subliniaza atat interesul pentru aceste decantoare exceptionale cat si valoarea acestora’’.Robert Sleigh, Sotheby’s Hong Kong a declarat: ’’Decantorul de 6 litri Macallan M Imperiale a fost intampinat cu interes de catre licitatori la nivel global, acestia fiind atrasi de oportunitatea achizitionarii unei piese de colectie si de calitatea exceptionala. Aceste elemente au adus un nou record mondial si, de asemenea, au contribuit la donarea unei sumei importante unor cauze caritabile din Hong Kong’’.

Toate incasarile nete din vanzare vor fi donate unor organizatii caritabile din Hong Kong.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Stan Patitul spune: