MeniuTV prezintă:

Primul canal TV despre cele mai bune restaurante din România: www.Meniu.TV .


miercuri, 21 mai 2014

Boomtzi, Boomtzi Entre AromasAdică, în traducere liberă, bubuială printre arome.... Am fost de curând la "Fiesta Spaniolă" la restaurantul spaniol Entre Aromas de la parterul Sky Tower din Pipera, lângă Mall Promenada. Evenimentul a fost anunţat ca o petrecere de deschidere, dar faptic acest lucru s-a întâmplat cam la Paştele lui 2013, acum a fost mai precis o relansare ca să mai audă lumea de ei.


Pentru că asta este o practică pentru restaurantele care nu prea au clienţi, caută diverse pretexte pentru a mai face un pic de zgomot piaristic. Se invită nişte piţipoance şi nişte piţiponci şi se speră ca după  aceea să dea năvală clienţii când aud că acel local a fost vizitat de respectivele vipuri cu vipuţele lor.


Agenţia de PR încasează banii, iar restaurantele cu pricina se îndreaptă cu succes spre... faliment. Proprietarii şi managerii de restaurante ar trebui să înţeleagă că promovarea unui local nu se face de către fetiţe împopoţonate şi cu creierul cât o alună care mănâncă numai salate şi beau freşuri. Ele nu pot înţelege spiritul unei cârciumi.


Dar să revenim la petrecerea cu pricina. Ambientul muzical a fost asigurat de un Dj care ne-a torturat cu bubuieli de club date la maxim încât ca să porţi o discuţie cu cineva trebuia să urli din toţi bojocii. 


Din fericire urechile ne-au fost menajate pe durata unui recital de muzică foarte plăcută, dar fără nicio legătură cu fiesta spaniolă. S-au cântat numai hituri jazzy în engleză.


La o petrecere de genul acesta trebuie să fie muzică potrivită atât evenimentului cât şi conceptului de restaurant.


Mâncarea a fost foarte gustoasă, dar şi aici au dat-o în bară - nu a fost pregătită de către bucătarii restaurantului spaniol Entre Aromas, ci de un pasionat de gastronomie invitat special pentru acea seară, astfel încât eu nu ştiu cum este mâncarea în mod curent în acest local. Însuşi faptul că managementul restaurantului nu s-a bazat pe bucătarii obişnuiţi de zi cu zi, nu a vrut să rişte să iasă paella del marisco arsă tocmai la evenimentul de relansare, probabil. Este una dintre explicaţiile faptului că locul este ocolit de clienţi, nu?


La un moment dat când atmosfera lâncezea am fost invitaţi să urcăm la etajul 27 al Sky Tower ca să admirăm panorama Bucureştiului seara.


După cum v-am spus, mâncarea a fost foarte bună, a fost meşterită de Juan Armando Quintanar - un spaniol cu o firmă de construcţii, dar şi cu o mare pasiune pentru gastronomie. Vinurile evenimentului au fost asigurate de Crama Borha din Cluj de la care am băut din nou unul dintre preferatele mele, este vorba despre vinul Protos din regiunea spaniolă Ribera del Duero, dar şi de Crama Oprişor de la care m-am desfătat cu o Drăgaică Roşie de pe meleaguri olteneşti.


La o fiesta spaniolă la un restaurant spaniol trebuie să ascultăm muzică spaniolă.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Stan Patitul spune: