MeniuTV prezintă:

Primul canal TV despre cele mai bune restaurante din România: www.Meniu.TV .


joi, 8 mai 2014

Turul Culinar al Lumii (1)Acesta este primul articol dintr-o lungă serie, sper eu, care are ca scop să vă stârnească imaginaţia, dar şi de a vă orienta cât de puţin în a face mai lesne alegeri gastronomice în cazul în care vă aflaţi prin cele mai îndepărtate colţuri ale lumii. Oricine a călătorit şi are imagini din peregrinările sale culinare este binevenit să împărtăşească din experienţele sale şi să contribuie astfel la aceste materiale ce pot ajuta pe mulţi dintre semenii noştri porniţi la drum.

Deci, drum bun şi poftă mare, dragii mei!


RESTAURANTUL 100 CENTURY AVENUE - SHANGHAI, CHINA


Aflat la etajul 91 al Park Hyatt Hotel din World Financial Center din Shanghai, Restaurantul 100 Century Avenue este în prezent restaurantul care se găseşte la cea mai mare înaltime din lume. Şase bucătării deschise fac show culinar cu diverse feluri de măncare chinezesti, japoneze si continentale, cum ar fi sushi, raţă Pekin, homar la abur şi nişte stridii proaspete excelente. La bar poţi alege dintre 200 de tipuri diferite de whisky şi 500 de vinuri.
RESTAURANT BISTRO MEDITERANEAN MACHNEYUDA - IERUSALIM, ISRAEL


Locurile de la masa chef-ului (chef table) se ocupă foarte repede la Restaurantul Machneyuda - acest bistro mediteranean care se află la două blocuri distanţă de piaţa Machane Yehuda din Ierusalim, Israel. Cei trei chef-i ai restaurantului - Asaf Granit, Yossi Elad şi Uri Navon – întocmesc meniul fiecărei zile în funcţie de ce se găseşte mai bun în acea zi la piaţă.
RESTAURANTUL BRASERIE IN DE WULF - DRANOUTER, BELGIA


La o fermă transformată într-un nemaipomenit restaurant cu pensiune lângă graniţa franco-belgiană, chef Kobe Desramaults găteşte într-o braserie care odată a fost a mamei sale. El experimentează împreună cu stafful său şi pune accentul pe ingrediente locale cum ar fi porumbei maturaţi o lună de zile pentru a le intensifica aroma jucăuşă.
RESTAURANTUL RICHMOND STATION - TORONTO, CANADA


Câştigătorul Top Chef Canada, Carl Heinrich şi-a investit banii astfel câştigaţi într-un local sofisticat cu bucătărie canadiană modernă în care poţi găsi mezeluri de casă şi homar tempura. Dintre felurile sale de mâncare cu carne trebuie neaparat să încerci burger-ul său umplut cu coaste scurte, suculente servit cu salata de ridichi şi cartofi cu rozmarin.


And don't forget, please:


Partenerul nostru care susţine acest demers de cultură gastronomică este agenţia de turism Cocktail Holidays care are biroul pentru relaţii cu publicul în Piaţa Amzei, persoană de contact Ana Goicea.See you s(p)oon ! ;)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Stan Patitul spune: