MeniuTV prezintă:

Primul canal TV despre cele mai bune restaurante din România: www.Meniu.TV .


marți, 13 mai 2014

Turul Culinar al Lumii (3)Acesta este încă un articol dintr-o lungă serie, sper eu, care are ca scop să vă stârnească imaginaţia, dar şi de a vă orienta cât de puţin în a face mai lesne alegeri gastronomice în cazul în care vă aflaţi prin cele mai îndepărtate colţuri ale lumii. Oricine a călătorit şi are imagini din peregrinările sale culinare este binevenit să împărtăşească din experienţele sale şi să contribuie astfel la aceste materiale ce pot ajuta pe mulţi dintre semenii noştri porniţi la drum.

Deci, drum bun şi poftă mare, dragii mei!


RESTAURANT LE LAGON 1 - DAKAR, SENEGALHotelul Le Lagon, din Dakar, capitala Senegalului, de pe malul oceanului Atlantic, a atras ca un magnet capetele încoronate şi celebrităţile lumii care au vizitat ţara încă din 1956 în epoca colonială. Restaurantul său cu temă nautică "Le Lagon 1" aflat chiar pe dig oferă oaspeţilor săi fructe de mare de o prospeţime impecabilă şi cocktailuri tropicale.
RESTAURANT ATTICA - MELBOURNE, AUSTRALIA


Chef Ben Shewry este în acelaşi timp high-tech (utilizează tehnici de gastronomie moleculară) Şi primitiv (culege ingredientele de unde cresc spontan, natural). Preparatele sale australo-thailandeze complexe, cum ar fi păstrăvul afumat la un ”bong” electric (un fel de narghilea electrică), i-au consolidat reputaţia de a fi unul dintre cele mai promiţătoare tinere talente din ţară.


În fiecare marţi se serveşte un meniu de degustare numit "Chef's Table" alcătuit din cinci feluri principale care se schimbă permanent în funcţie de inspiraţia de moment a lui Chef Ben Shewri şi costă 85 euro la care se adaugă, dacă se doreşte asocierea cu cele mai potrivite vinuri, încă 45 euro.


De miercuri până sâmbătă este un alt meniu de degustare ce are în componenţă opt feluri de mâncare la un preţ de 130 euro plus 80 de euro asocierea oenologică recomandată de sommelierii restaurantului australian Attica din Melbourne.
Toate meniurile restaurantului au şi variante integral vegetarieneDupă ouăle din "cuib" să savurăm şi desertul din "stup" - se pare că preparatele lui Ben fac toţi banii, nu?.
RESTAURANTUL KUUK - MERIDA, MEXIC


Într-o bucătărie deschisă absolut nemaipomenită, Chef Mario Espinosa foloseşte ingrediente din aşa-numita ”huerto”, adică luxurianta sa grădină aflată chiar în bucătărie, pentru a crea cele mai moderne meniuri de degustare specifice Yucatán-ului.
Recent, într-un singur preparat a combinat caracatiţă cu cârnaţi ”longaniza”, roşii, glasswort (o plantă locală) şi seminţe de dovleac confiate.


Cel mai scump meniu de degustare este 50 de euro, iar preţul vinurilor asociate este de 25 de euro. Mi se pare foarte interesant designul interior al cramei.
RESTAURANT ROSENSTEIN - BUDAPESTA, UNGARIA


Preparatele tradiţionale maghiaro-evreieşti, cum ar fi pulpă de raţă pe varză roşie, viţel cu sos de fructe de pădure şi îngheţata de casă - constituie doar o parte a farmecului acestui restaurant de familie atât de îndrăgit. Atmosfera restaurantului Rosenstein din Budapesta este caldă şi este întreţinută de un muzicant care cântă la acordeon. 
Cred că este o destinaţie de neratat pentru cine călătoreşte la Budapesta pentru business sau în vacanţă.Partenerul nostru care susţine acest demers de cultură gastronomică este agenţia de turism Cocktail Holidays care are biroul pentru relaţii cu publicul în Piaţa Amzei, persoană de contact Ana Goicea.


See you s(p)oon ! ;)Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Stan Patitul spune: