MeniuTV prezintă:

Primul canal TV despre cele mai bune restaurante din România: www.Meniu.TV .


luni, 22 septembrie 2014

El Gourmet la Taverna Grecească Kostas SeaFood



Efaristo, paracolo, ouzo și sirtaki - că aici se cam termină cunoștințele mele de greacă modernă. Întrebarea e simplă: ce m-a apucat cu greaca ?!?



Vom vorbi despre o excursie în Grecia, probabil cea mai ieftină pentru că e la doi pași, adică în strada Traian 238, între Foișorul de Foc și Calea Moșilor. 



LOCALUL

E cam ce te aștepți , adică alb și albastru minunata combinație care te duce cu gândul la valurile și culorile Mediteranei. Decorul simplu, dar elegant, oglinzi care măresc spațiul destul de mic, mesele destul de generoase ca suprafață. 


Evident că trebuie să gasesc o hibă și anume cantul inferior al mesei e ff jos și nu trebuie să fii Julia Roberts în ‘’Pretty woman’’ adică să ai cei mai lungi craci ca să te lovești sau să stai incomod. 



PERSONALUL 

Cei doi tineri, dintre care unul era extrem de ”grec” la înfățișare și o domnișoara au fost impecabili atât la primire cât și la servire, o atitudine soft plăcută, părea că le face plăcere că ai venit acolo - ceea ce se întâmplă rar în București. 



Cât timp am stat acolo au fost cel puțin unul din ei cu privirea către sală/client gata la un semn/privire să te servească cu ceea ce îți doresti. Vreau să menționez că nu am fost acolo de 1 aprilie, deci e pe bune, nu o păcăleală. Au descris felurile de mâncare sau modul cum sunt gătite, relaxat, fără emfază, simplificând atunci când era nevoie ca să înțeleagă omul ce comandă. Servire promptă, ce trebuia să fie rece era foarte rece, iar ce trebuia sa fie cald era foarte cald. 



MENIUL 

Fiind o tavernă grecească, deci multe feluri de pește, multe cu numele grecesc și poate o leacă prea complicat pentru cei care nu au fost des în Grecia să știe care pește era care. Pentru cei care nu le au cu peștele existau și alternative, cârnați, miel/berbec și încă alte câteva. Salate multe și diverse, cu baby spinach, de exemplu, ceea ce nu vezi des. 



Am încercat următoarele: 

1. Icre tarama - clasic, corect, nu mult de comentat: 7-8.



2. Tzatziki foarte bun, iaurt grecesc gras și smooth, proporție exactă de usturoi și castravete: 9+.



3. Salată grecească, roșii tăiate brutal în bucăți, felii subțiri de ardei gras, piese de feta, pe scurt exact cum trebuie sa fie: 9.



4. Biban simplu, cu o idee de sos lămâie/ulei, perfect ținut la grătar cât să fie pătruns, dar nu uscat și asta nu e ușor de obținut: 9.



5. Feta prăjită cu susan și miere, simplu, plăcut, dar cu o idee prea multă miere: 8+.



6. Pita impecabilă, cu urmele acelea de ars , crispy și moale în interior: 9+.



PREȚURI

Mâncarea e între 10 și 35 de lei (aproximativ) și ca atare prețurile pentru ce primești sunt foarte OK. Am băut bere Mythos foarte bună, dar la 12 lei sticla 0.33 e o idee cam scump, dar nu te obliga nimeni, deci… 



SPECIAL 

În același timp cu noi se afla o familie cu 2 fetițe de 3-5 ani. Asta înseamnă o mare problemă atăt pentru un restaurant cât și pentru părinți, în general. Părinții s-au comportat impecabil, dar nu asta este treaba mea, personalul a adus de mancare urgentisim pentru copii și, în general, au făcut tot ce trebuia pentru ca familia cu pricina să aiba un prânz placut relaxat , extra plus. 



CONCLUZII 

Nu mă omor dupa pește, nu mă omor după Grecia, dar acest loc este o oază de liniște și ... elladism (na, că mai inventai un cuvânt). Pe scurt, merg oricând cu plăcere acolo și ca atare dau un 8 din inima acestei taverne. De mers cu soția, soacra, iubita, familia, o vecina, colegii ș.a.m.d. De plătit cu cardul sau cash că e OK la buzunar.

Agent Secret,
EL GOURMET




MENȚIUNE SPECIALĂ

Opiniile de mai sus aparțin unui contributor al blogului nostru a cărei identitate nu dorește a fi dezvăluită. Imaginile fac parte din arhiva www.e-Restaurant.ro și nu coincid întotdeauna cu ceea ce este descris în text.

Un comentariu:

Stan Patitul spune: