MeniuTV prezintă:

Primul canal TV despre cele mai bune restaurante din România: www.Meniu.TV .


vineri, 27 februarie 2015

Restaurantul Pescăruș din Herăstrău Powered by City GrillAzi, în cadrul aceluiași eveniment, am aflat o veste bună și una proastă. Cea bună este că grupul City Grill a anunțat în mod oficial în cadrul unei conferințe de presă adăugarea celei de-a 17-a perle la coroana sa, și astfel restaurantul Pescăruș de pe malul Lacului Herăstrău se alătură localurilor de mare notorietate Caru cu Bere, Hanu Berarilor (2), City Grill (4), Trattoria Buongiorno (6) și City Cafe (3).


Genialul Dragoș Petrescu împreună cu partenerul său de afaceri Daniel Mischie au decis să preia spre operare acest local, în opinia mea, după apariția pe piață a Berăriei H și a relativului său succes într-o perioadă foarte dificilă pentru orice comerciant de bere - IARNA. Acestea două, împreună cu Hard Rock Cafe vor încerca să transforme zona într-un pol al consumatorilor de clasă medie care nu doresc să meargă la restaurante de fițe pentru status, pentru a fi văzuți acolo și a se ”cecui” pe rețelele de socializare.Negocierile cu proprietarul s-au sfârșit în luna ianuarie după care s-au demarat activitățile de igienizare și autorizare (sunt încă probleme cu Apa Nova care bagă bețe în roate mirosind un client mare, bun de jumulit).


Se dorește cosmetizarea localului și dotarea sa cu echipamente performante - toate acestea se vor derula până la începutul lunii mai (când va fi redeschiderea) și vor costa aproximativ 450.000 de euro.


Salonul restaurantului va avea 350 de locuri, iar terasa, care va putea fi utilizată și iarna, un număr de 450 de scaune. Meniul va cuprinde specialități din bucătăria românească veche reinterpretată după gusturile bucureșteanului contemporan.


Restaurantul Pescăruș a fost inaugurat în anul 1938. Clădirea a fost proiectată de arhitecții Haralamb Georgescu (cunoscut ca Harlan Georgesco) și Horia Creangă, nepotul scriitorului Ion Creangă, cel care a conceput și Uzinele Malaxa, fiind socotit la vremea respectivă un arhitect modernist.


Pe vremuri, unul dintre clienții fideli ai locului era liderul comunist Gheorghe Gheorghiu-Dej. Special pentru el a fost construit la etaj un salon privat. De fiecare dată când a vizitat România și Regele Juan Carlos al Spaniei prefera să ia masa tot aici. restaurantul a mai fost vizitat de diverse personalități dintre care voi aminti pe Shimon Perez și Anatoli Karpov. Și Nicu, beizadeaua ceaușistă, era un obișnuit al localului de pe malul Lacului Herăstrău


De menționat este că până în 1990 aici se găsea Coca Cola, adusă numai din import, la noi se producea sub licență doar Pepsi Cola. precum și țigări străine - ceea ce pentru vremurile acelea era ceva cu totul excepțional.


Se speră ca restaurantul Pescăruș din Herăstrău să aducă o medie de 400 de clienți zilnic și un venit anual de 3 milioane de euro după 2-3 ani de activitate, sumă din care se va plăti 9% chirie.


Într-o singură zi, în cele 16 restaurante ale Grupului City Grill, care însumează în acest moment 4.500 de locuri, sunt serviți 10.000 de clienți. Cifra de afaceri realizată de Grup în 2014 prin cele 3 firme, Trotter Prim, Trotter Management și City Cafeteria, s-a ridicat la 88.858.454 lei. Față de anul precedent, nota de plată per client în 2014 a rămas la același nivel.


Acționarul majoritar și fondatorul City Grill este Dragoș Petrescu, care a deschis primul restaurant al rețelei în 2004. El a afirmat, în cadrul conferinței de presă, că viziunea Grupului pentru perioada următoare este una de consolidare, care îi va aduce și mai multă putere în contextul pieței de restaurante de astăzi - cheltuielile cu cei 1.000 de angajați (dintre care 100 vor fi la restaurantul Pescăruș) vor crește cu 10% în 2015 față de anul precedent.


Vestea proastă este că Executive Chef Kevin Hill a plecat acasă în Marea Britanie, contractul cu City Grill expirându-i-se după 2 ani și neprelungindu-se, din motive care îmi scapă momentan, dar consider că s-a făcut o mare eroare fiind lăsat să plece chiar dacă a cerut o mărire a pachetului financiar convenit inițial. 


Sincer, eu l-aș fi păstrat ca responsabil al politicii de PR. Comunică excepțional acest om! Să vă dau un exemplu. Două doamne au comandat platoul cu 4 feluri de mici (despre care puteți citi AICI) și pentru că au fost prea picanți după gustul lor nu au putut să-i mănânce și nici nu au dorit să-i înlocuiască. Ei bine, marele (la propriu și la figurat) Kevin Hill a cerut favoarea doamnelor de a le găti acasă o cină. Și asta a și făcut. Ce spuneți de gestul ăsta?


Eu sper ca restaurantul Pescăruș de pe malul lacului Herăstrău să aducă în zonă un suflu nou, mâncare și servicii mai bune decât în celelalte localuri ale grupului, dar la prețuri decente. Greu, dar nu imposibil. Succes, City Grill, în noua provocare!


Suntem cu ochii pe voi! See you s(p)oon! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Stan Patitul spune: