MeniuTV prezintă:

Primul canal TV despre cele mai bune restaurante din România: www.Meniu.TV .


miercuri, 11 martie 2015

Mafia RestaurantelorDupă Operațiunea Margarita care a dus în ianuarie 2014 la închiderea activității a 23 de restaurante în capitala Italiei, pentru asociere cu Mafia, Nucleul Antimafia se întoarce în inima orașului pentru a sechestra cele doua restaurante aparținand investitorului calabrez Salvatore Lania, La Rotonda și Er Faciolaro. Și o luăm de la capăt. A trecut un an de la scandalul care i-a trimis pe managerii lanțului roman Pizza Ciro în sala de tribunal


Capul de acuzare: spălare de bani și asociere de tip mafiot. În acel caz, în spatele activității ilicite care în câțiva ani și-a întins tentaculele asupra a 23 de localuri ale Capitoliului – printre care restaurante, pizzerii, gelaterii și baruri – era clanul camorist Contini. Atunci carabinierii provinciei Roma au sechestrat bunuri in valoare de 250 milioane de euro și au efectuat 90 de arestări la Piața Navona, Via della Mercede, Piazza della Rotonda. 


”Orașul marii frumuseți” a fost lovit în inima sa. Operațiunea antimafia Margarita – cum a fost rebotezată de Nucleul de Investigații – a strâns cercul în jurul familiei Righi (nume de împrumut al clanului), azi în arest pentru asociere de tip mafiot “dezvoltând cu metode ilicite o intensă și profitabilă activitate anteprenorială în Roma (și chiar și în alte părți ale teritoriului italian cât și în afara sa) ...


...realizând din nimic un holding în grad să controleze prin variate metode ilicite un întreg lanț de întreprinderi în sectorul restaurantelor”, asa cum s-a scris în ordinul de sechestrare. Tocmai în închisoarea din Terni, unde este închis din ianuarie 2014, Antonio Righi a fost înștiințat în ultimele ore de un nou capăt de acuzare care agravează poziția familiei din cauza spălării de bani cu lanțul Pizza Ciro DOUĂ NOI CONFISCĂRI ÎN CENTRUL ROMEI 

Între timp la Roma izbucnește un alt caz: un blitz antimafia în zona Pantheon a dus la confiscarea a două faimoase restaurante ale capitalei italiene La Rotonda și Er Faciolaro - proprietăți ale lui Salvatore Lania, anteprenor calabrez din Seminara, arestat pentru “delictul de înregistrări fictive de bunuri ”. 


Încă un paravan, deci, pentru acoperirea activităților ilicite care beneficiau de fluxul de bani garantat de businessul din restaurante, mai ales într-o zonă plină de turiști italieni și străini. Valoarea bunurilor sechestrate ajunge la 10 milioane de euro, dar investigațiile vorbesc de o mărire a ”petei de ulei” în următoarele zile. 


PĂREREA FIPE - CONFEDERAȚIA ITALIANĂ DE COMERȚ 

“E îngrijorătoare ușurința cu care criminalitatea pătrunde în interiorul sectorului de restaurante romane. Situația care se naște, în mod sigur din marea capacitate de investiție a lumii interlope, este ulterior alimentată atât de grava stare economică, cât și de dificultățile continue cu caracter birocratic pe care zilnic oamenii de afaceri le înfruntă”.


Aceasta este interpretarea lui Fabio Spada, președinte FIPE - Confederația Italiană de Comerț, care ne confirmă: un sistem hiper-normat și hiper-complicat care nu alungă ticăloșii, alungă doar persoanele cinstite. “Întâlnesc din ce în ce mai mulți colegi obosiți să lupte împotriva birocrației. Speranța stă în faptul că magistratura să devină mai rapidă în ceea ce privește rezolvarea acestei urgențe și între timp să se declanșeze mecanisme virtuoase care să facă convenabil faptul de a fi onești" conchide Spada.

Alo, se aude și la București?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Stan Patitul spune: